03.04.2020 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

5 Nisan 2020 Pazar

03.04.2020 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri

03.04.2020 tarihli Dolar Kuru Yorum

03.04.2020 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri

Dolar Çıkmaya Devam Ederken Strateji Nasıl Olmalı?

Dolar kuru artmaya devam ederken dolar satmak isteyen hangi seviyeyi takip etmeli, almak isteyen nasıl bir strateji izlemeli? Dolar yorumumda ayrıca döviz mevduatlarındaki azalışa dikkat çektim.

Ziraat Yatırım – DolarTL Paritesi Dolar Kuru Yorumu

Dün, Trump’ın çağrısıyla petrol üretiminde ciddi kesinti beklentilerinin oluşmasıyla petrol fiyatlarında yaşanan sert yükseliş, enerji şirketleri öncülüğünde ABD borsalarına destek vermişti. Ancak, koronavirüs salgınına yönelik endişeler devam ederken, nisan ayında da karantinanın devam edeceğine yönelik beklentiler de ekonomilerdeki daralmanın boyutu hakkında belirsizlik yaratmayı sürdürüyor. Bu durum da, riskli varlıklarda kalıcı bir yükselişi engelliyor. Dolar’ın dirençli durması da bir anlamda güvenli limanlara olan talebi gösteriyor ki Dolar endeksi (DXY) tekrar 100 seviyesinin üzerinde. ABD on yıllık tahvil faizi de %0,60’ın altına seyrediyor. Düne göre %1’in üzerinde yukarıda seyreden kurda yukarıda 6,74 ve 6,84 sıralı dirençler olarak izlenebilir. Aşağıda ise 6,62 ve 6,56 sıralı destekler olarak takip edilebilir. Bugün yurt içinde mart ayına ilişkin enflasyon rakamı takip edildi. Buna göre mart ayında enflasyon %0,57 olarak gerçekleşti. Beklenti %0,5 idi. Böylelikle yıllık enflasyon %12,37’den %11,86’ya gevşedi. Verinin kur üzerinde önemli bir etki yapmadığını gözlemledik Günün geri kalanında ise TSİ 15.30’da ABD tarım dışı istihdam verisi izlenecek. Bugün ayrıca küresel çapta hizmet PMI’ları ağırlıklı bir gün olacak.

Gedik Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Dolar/TL kuru dün 6,0317 ve 6,2220 seviyeleri arasında dalgalanarak günü 6,1036 seviyesinden tamamladı. Dün gün içinde 6,15-6,22 bandında dalgalanan Dolar/TL kuru akşamüstü Fed’in 50 baz puanlık faiz indirim kararının ardından 6,03 ile son 3 haftanın en düşük seviyelerini test etti. Gün içinde açıklanan enflasyon verisi şubat ayında %0,35 artış kaydederek beklentilerin (%0,67) bir miktar altında kaldı. Bugün yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken yurtdışında imalat dışı PMI rakamları takip edilecek. Dolar/TL kuru sabah 08:30 itibariyle 6,11 seviyelerinden işlem görüyor. Kurda bugün 6,12 seviyesinin üzerinde 6,16 ve 6,20 seviyeleri önem kazanacaktır. Geri dönüşlerde ise 6,09 seviyesinin altında 6,07 ve 6,03 seviyeleri destek noktaları olarak izlenebilir.

Piramit Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Dolar endeksi (DXY) son altı işlem günü 100,00 seviyesi altında kaldıktan sonra dün yeniden bu direncinin üzerinde harekete başladı. Dünkü işlemler sonunda 5-22 günlük AO’ların yaklaştığı 99,50’nin üzerinde ivmenin artması ile DXY’de yukarı eğilim arttı. Dün açıklanan ABD işsizlik verilerinin beklentilerden oldukça kötü gelmesi ile DXY küresel para birimleri karşısında güç kazancını artırdı. Dolar/TL’de bir önceki günkü hızlı hareketle test edilen 6,70 direncinden satış baskısı altında kaldı. Kurun kısa vadeli yönünde izlediğimiz 5 günlük AO 6,64 ve 22 günlük AO 6,50 seviyeleri üzerinde teknik görüntüsünün yukarı olduğunu görmekteyiz. Kurda 6,70 direncinin kırılması halinde 6,80-6,90 dirençleri gündeme gelebilir. Kurda koranavirüsü ile ilgili haber akışları takip edilmeye devam edilecek. Şu sıralarda %0,69 artı yönde hareket eden kur, 6,66’da bulunmaktadır. Bugün, yurtiçinde enflasyon, Avrupa ve ABD’den hizmet ve bileşik PMI verileri, Euro Bölgesi perakende satışlar ve özellikle salgının istihdam piyasasını sert bir şekilde vurması beklenen ABD’de Tarım Dışı İstihdam verileri yakından takip edilecek.

Tacirler Yatırım – DolarTL Paritesi USDTRY Analizi

Bir önceki gün 6,71 seviyelerine kadar yükselen USDTRY paritesi dün itibariyle tekrar 6,63-6,70 bandına doğru bir gevşeme gösterdi. Gün içerisinde etkili en önemli haber başlığı petrol piyasasına ilişkin geldi. ABD Başkanı Trump, Rusya ve Suudi Arabistan liderleriyle görüştüğünü belirterek, petrol endüstrisi için her iki ülkenin ham petrol üretimlerini düşürmesini beklediğini duyurdu. Bu açıklama sonrasında brent petrol fiyatlarında oldukça sert bir yükseliş yaşadı. Söz konusu artış risk iştahını olumlu yönde beslerken gelişmekte olan ülke kurlarında da değerlenmeyi beraberinde getirdi. Diğer taraftan ABD tarafında haftalık işsizlik maaşı başvurularında yine oldukça yüksek rakamlara erişilmesi salgının ekonomik etkileri konusundaki endişeleri bir miktar daha besleyerek risk iştahı üzerindeki olumsuz etkisini sürdürdü.
Bugün veri takvimine bakıldığında yurtiçinde Mart enflasyon verilerinin takip edileceğini görüyoruz. Medyan tahmin %0,5 oranında bir aylık artışı işaret ederken, kurum tahminimiz %0,3 oranında artış yönünde. Yurtdışında ise ABD’den gelecek tarım dışı istihdam verileri ön planda olacak. İstihdam verilerinde düşüş beklenirken, işsizlik oranının da %3,9’a yükselişi tahmin ediliyor. Son dönemde belirsizliğin oldukça yüksek seviyede olması dolayısıyla gerçekleşme ve beklentiler arasında oldukça ciddi farklar oluştuğu, bunun da piyasalarda oynaklık nedeni olduğu görülüyor.
Güncel Dolar Yorumları USDTRY AnalizleriSabah kotasyonlarına baktığımızda USDTRY’nin 6,64 seviyesinde işlem gördüğünü takip ediyoruz. Gelişmekte olan ülke kurları arasında karşılaştırmaya baktığımızda ise olumsuz bir ayrışma içinde olunduğunu görüyoruz. Dolar endeksinin 100 üzerindeki seyri ile beraber genel olarak bakıldığında ise Dolar karşısında olumsuz bir seyrin hakkim olduğu söylenebilir. USDTRY’de bu çerçevede 6,63-6,70 bandındaki harekete ilişkin tahminimizi bugün için de koruyoruz.

Alan Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

USDTRY… Dolar Global Bazda Güçlü Kalmayı Sürdürdü… Gelişen piyasa ülke para birimleri küresel risk iştahındaki azalmayla birlikte negatif bir görünüm sergilemeye devam ediyor. Dolar endeksi 100 seviyesinin üzerinde direnç gösteriyor. Güvenli varlık talebinden destek buluyor. Haftanın son işlem gününün ilk saatlerinde Dolar TL kuru 6.66 seviyelerinin üzerinde işlem görüyor.

Şeker Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

İşsizlik Başvurularında Yeni Rekor
USDTRY 6.71’i gördükten sonra geri çekilerek 6.61’den günü noktaladı. Dolar kurundaki düşüşte yurtdışındaki TL likiditesinin azalması etkili oldu. Bunun etkisiyle Londra swap piyasasında TL’nin gecelik faizi %65’e yükseldi. Altın ons fiyatı ise 1600 direncini aşarak 1611 noktasından kapandı. Gün içinde açıklanan verilere göre Euro Bölgesi’nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Şubat’ta bir önceki aya kıyasla %0.6 düşüş gösterdi. Bunun yanı sıra ABD’de işsizlik maaşına başvuranların sayısı 6.6 milyonla geçen haftaki rekoru kırdı. Önceki haftanın başvuruları da 3.28 milyondan 3.31’e yukarı yönlü revize edildi. Başvurular böylece son iki haftada 10 milyon gibi rekor bir düzeye ulaştı. ABD’de fabrika siparişleri ise virüs etkileri öncesi Şubat ayında değişim göstermedi.
Avrupa Merkez Bankası (ECB), bankanın ana hedefinin ve buna ulaşılmasını sağlayacak araçların yeniden belirlenmesini amaçlayan stratejik gözden geçirmenin Kovid-19 salgını nedeniyle 6 ay ertelendiğini duyurdu. Bununla birlikte Almanya Maliye Bakanı Peter Altmaier ülke ekonomisinin %5’in üzerinde daralabileceğini söyledi. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomik faaliyetlerin 2020 yılında %1.9 azalmasını bekliyor. Kuruma göre ABD ekonomisi bu yıl %3.3, Euro Bölgesi %4.2, İngiltere ekonomisi % 3.9 küçülecek. Bugün ABD’de açıklanacak olan tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı dikkatle takip edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.