06.04.2020 tarihli Altın Yorumları, Güncel Ons ve Gram Altın Analizleri - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

6 Nisan 2020 Pazartesi

06.04.2020 tarihli Altın Yorumları, Güncel Ons ve Gram Altın Analizleri

Güncel Ons ve Gram Altın Yorumları ve Analizleri

Altın Fiyatları Ne Olur?

Günlük ons ve gram altın yorumları ile uzmanların teknik analiz çalışmalarını bu sayfada bulabilirsiniz. Altın yükselir mi, düşer mi? Altın Fiyatları bugün ne olur? Altın alınır mı?  Kurum ve uzmanlardan gelen en son yorum en üstte yer almaktadır. Analizler genel olarak ile kısa-orta vadeli yorumlardır. Uzun vadeli analizler başlıkta belirtilmiştir. Ons Altının fiyatı Dolar cinsinden fiyatlandığı için Gram Altın dediğimiz Türk Lirası cinsinden olan Altın fiyatında da Dolar Kuru etkilidir. Aşağıdaki kutu içinde gram altın fiyatını bulabilirsiniz.

Ziraat Yatırım – XAUUSD Altın Fiyatları Yorumu

Haftaya alıcılı bir görüntüyle başlayan Ons Altın’da, Dolar likiditesine yönelik endişelerin etkisini yerini yavaş yavaş temel fiyatlamalara (resesyona giren küresel ekonomiler, düşük faiz ve bol likidite vs) bırakabileceğini ve değerli madenin bu hafta yükseliş eğiliminde olabileceğini düşünüyoruz. Kısa vadeli olarak, değerli maden 1.615 seviyesinin üzerinde tutunarak 1.645 seviyesine doğru yükselişini devam ettirebilir. Sonraki hedef ise 1.661 seviyesinde.

Gedik Yatırım – Ons Altın Ne Olur? Altın Yorumu

Haftanın son işlem günü yoğun veri akışı nedeniyle yüksek volatilitenin yaşandığı ons altın 1605$ ve 1625$ seviyeleri arasında dalgalandı. 
ABD’de tarım dışı istihdam 701 binle beklentilerin üzerinde gerileme kaydederken, işsizlik oranı %4,4’e yükseldi. ISM hizmet endeksi ise mart ayında 52,5 ile Ağustos 2016’dan beri görülen en düşük seviyeye geriledi. Küresel çapta vaka ve can kaybındaki artış küresel risk iştahını baskılamaya devam ederken, açıklanan zayıf veriler resesyon endişelerini beraberinde getiriyor. 
Güvenli liman talebiyle toparlanmanın kaydedildiği ons altında 1625$ seviyesinin üzerinde 1632$ ve 1642$ seviyeleri direnç olarak takip edilirken, kar satışlarının etkili olması durumunda 1605$ – 1600$ ve 1582$ destek seviyeleridir.

Alan Yatırım – Ons ve Gram Altın Fiyatları Yorumları

XAUUSD… Geçtiğimiz hafta İsviçre rafinerilerinin üretime ara vermesi beraberinde arz sıkışıklığı endişesi getirirken, yeni haftada rafinerilerin yeniden üretime başlaması ile altın fiyatları göreceli olarak sakin seyrediyor. Altının ons fiyatı yeni haftada 1625 $ seviyelerinde işlem görüyor. Altının ons cinsi, günü 0.21% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Altının ons cinsi, orta vadeli yükseliş trendi ve kısa vadeli yükseliş trendi içinde bulunmaktadır. Bununla beraber Ons altında kısa vadeli direnç seviyeleri 1,641.00 ve 1,676.00’de, destek seviyeleri ise 1,606.00 ve 1,572.00’de bulunmaktadır. 

GLDGR… Dolar TL kurundaki yükseliş ve altının ons fiyatının 1620 $ seviyesinin üzerinde tutunmasıyla birlikte gram altın fiyatları yeni rekor seviyeleri test ediyor. Altın gram cinsi, günü 2.00% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Altın gram cinsi, orta vadeli yükseliş trendi ve kısa vadeli yükseliş trendi içinde bulunmaktadır. Bununla beraber Gram altında kısa vadeli direnç seviyeleri 352.00 ve 358.00’de, destek seviyeleri ise 346.00 ve 341.00’de bulunmaktadır.

Ekin Akbaş, Araştırma Yönetmeni, Tacirler Yatırım – Ons Altın Analizi

Küresel boyutta yaşanan salgın nedeniyle piyasalarda düşük risk iştahı etkili olmaya devam ediyor ve yatırımcıların güvenli liman arayışı altın talebini güçlü kılıyor. Koronavirüs nedeniyle üretim ve lojistik zincirinde yaşanan aksaklıkların beraberinde getirdiği negatif arz şoku ve artan güvenli liman talebi ile birlikte ons altın, yatırımcıların teminat kapatmak için altın satışlarına gitmeleri nedeniyle Mart ayının ortalarında yaşadığı kayıplarının büyük kısmını telafi etmiş durumda. 1450 seviyesinden yönünü yeniden yukarı çeviren ons altın, geçtiğimiz hafta 1570 – 1630 bandında geniş bir aralıkta dalgalandı. Ons altındaki geri çekilmelerin alım fırsatı yaratmaya devam ettiğini görmekteyiz. Ons altın bu sabah saatlerinde 1620 seviyesinden işlem görüyor. Aşağıdaki grafik üzerinden de görülebileceği gibi, ons altın fiyatları 4 saatlik grafiğinde bir yükseliş kanalı oluşturmuş durumda ve fiyatları bu sabah saatlerinde söz konusu kanalın alt sınırında hareket ediyor.
Teknik göstergeler altın fiyatlarının kanalın alt sınırına (kanal desteğine) denk gelen 1620 seviyesi üzerinde tutunabileceğini ve yönünü yukarı çevirerek kanal içerisindeki yükselişini sürdürebileceğinin sinyalini veriyor. Ons altının 1620 seviyesi üzerinde tutunabilmesi durumunda kısa vadede 1630 seviyesi üzerinde hedef alabileceğini düşünüyoruz. Arza ilişkin endişelerin ve piyasalardaki güvenli liman alımlarının devam etmesi durumunda ons altındaki yükseliş eğiliminin korunması ve fiyatların yeniden 1650 seviyesi üzerini hedef alması söz konusu olabilir.
Güncel Ons ve Gram Altın Yorumları ve AnalizleriBugün Almanya Şubat Ayı Fabrika Siparişleri verileri ile Euro Bölgesi Nisan Ayı Sentix Yatırımcı Güven Endeksi verisi takip edilecek. Ayrıca hafta içerisinde ABD’den gelecek olan Mart ayı TÜFE verileri ve Haftalık İşsizlik Başvurularında yaşanan artışın seyri takip edilecek önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.