07.04.2020 tarihli Altın Yorumları, Güncel Ons ve Gram Altın Analizleri - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

7 Nisan 2020 Salı

07.04.2020 tarihli Altın Yorumları, Güncel Ons ve Gram Altın Analizleri

Güncel Ons ve Gram Altın Yorumları ve Analizleri
Güncel Ons ve Gram Altın Yorumları ve Analizleri

Altın Fiyatları Ne Olur?

Günlük ons ve gram altın yorumları ile uzmanların teknik analiz çalışmalarını bu sayfada bulabilirsiniz. Altın yükselir mi, düşer mi? Altın Fiyatları bugün ne olur? Altın alınır mı?  Kurum ve uzmanlardan gelen en son yorum en üstte yer almaktadır. Analizler genel olarak ile kısa-orta vadeli yorumlardır. Uzun vadeli analizler başlıkta belirtilmiştir. Ons Altının fiyatı Dolar cinsinden fiyatlandığı için Gram Altın dediğimiz Türk Lirası cinsinden olan Altın fiyatında da Dolar Kuru etkilidir. Aşağıdaki kutu içinde gram altın fiyatını bulabilirsiniz.

07.04.2020 tarihli Altın Yorumları, Güncel Ons ve Gram Altın Analizleri


Ziraat Yatırım – XAUUSD Altın Fiyatları Yorumu

Haftaya alıcılı bir görüntüyle başlayan Ons Altın’da, Dolar likiditesine yönelik endişelerin etkisini yerini yavaş yavaş temel fiyatlamalara (resesyona giren küresel ekonomiler, düşük faiz ve bol likidite vs) bırakabileceğini ve değerli madenin yükseliş eğilimini koruyabileceğini düşünüyoruz. Kısa vadeli olarak, değerli maden 1.644 seviyesinin üzerinde tutunarak 1.680 seviyesine doğru yükselişini devam ettirebilir. Diğer yandan, olası düşüşlerde 1.644 desteğinin altında 1.630 tepki gelebilecek destek olarak izlenebilir.

Gedik Yatırım – Ons Altın Ne Olur? Altın Yorumu

Haftanın ilk işlem günü arz sıkışıklığı endişelerinin azalması ile toparlanma kaydeden ons altın 1608$ ve 1668$ seviyeleri arasında dalgalandı. Küresel piyasalarda koronavirüs salgınında daha sakin bir sürece girileceğine ilişkin beklentiler ön plana çıkarken, diğer yandan zayıf gelen veriler güvenli limana olan talebi canlı tutmaya devam ediyor. ABD’de bugün iş imkanları ve personel değişim oranı (JOLTS) verisi takip edilecek. Bu sabah 1674$ seviyesinden gelen satışlarla geri çekilmenin kaydedildiği ons altında fiyatlamanın 1650$ seviyesinin altına sarkması halinde 1642$ – 1632$ ve 1625$ takip edilen destek seviyeleridir. Tekrar alımların etkili olması durumunda ise 1675$ – 1680$ ve 1692$ direnç seviyeleri olarak izlenebilir.

Alan Yatırım – Ons ve Gram Altın Fiyatları Yorumları

XAUUSD… Güvenli Varlık Talebinden Destek Buldu… Ons altın öncü merkez bankalarının parasal genişleme programları ve güvenli varlık talebinden destek buluyor. Geçtiğimiz hafta ABD’den gelen olumsuz makroekonomik verilerin gölgesinde yükselişe geçen altının ons fiyatı yeni haftaya da yükselişle başladı. 
Altında güvenli varlık talebi devam ettiği sürece kısa vadede geri çekilmelerin sınırlı kalması beklenebilir. Altının ons cinsi, günü 2.15% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Altının ons cinsi, orta vadeli yükseliş trendi ve kısa vadeli yükseliş trendi içinde bulunmaktadır. Bununla beraber Ons altında kısa vadeli direnç seviyeleri 1,676.00 ve 1,713.00’de, destek seviyeleri ise 1,640.00 ve 1,604.00’de bulunmaktadır
GLDGR… Yeni Rekor Seviyeler Test Edildi… Altının ons fiyatındaki yükseliş ve Dolar TL kurundaki yukarı yönlü hareketten destek sağlayan gram altın fiyatları yeni rekor seviyeleri test ediyor. Bugün 364 TL seviyelerini test eden gram altın 361 TL seviyelerine gerilemiş durumda. Altın gram cinsi, günü 2.63% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Altın gram cinsi, orta vadeli yükseliş trendi ve kısa vadeli yükseliş trendi içinde bulunmaktadır. Bununla beraber Gram altında kısa vadeli direnç seviyeleri 362.00 ve 368.00’de, destek seviyeleri ise 355.00 ve 349.00’de bulunmaktadır.

Ekin Akbaş, Araştırma Yönetmeni, Tacirler Yatırım – Ons Altın Analizi

Dün sabahki bültenimizde ons altındaki yükseliş eğiliminin sürmesini beklediğimizi belirtmiş, fiyatların kısa vadede 1650 seviyesi üzerini hedef alabileceğini ifade etmiştik. Piyasalarda etkisini sürdürmekte olan güvenli liman alımları ve dolar endeksinde dün görülen geri çekilme hareketi ile birlikte yükselişini hızlandıran ons altın, dün gün içerisinde 1660 seviyesi üzerine kadar yükseldi. Bugün Asya seansında ise altın yükselişini 1674 seviyesi üzerine taşıdı.
Koronavirüs nedeniyle bir süredir üretime ara veren İsviçre’deki Valcambi, Argor-Heraeus ve PAMP altın madenlerinin üretimi kısmen yeniden başlatacakları duyuruldu. Bu noktada, rafinerilerin üretim desteği vermesi durumunda dahi koronavirüs sebebiyle küresel taşımacılıkta görülen aksamalar nedeniyle altındaki arz eksikliğinin tam anlamıyla giderilemeyebileceği ifade ediliyor. Diğer yandan madenlerin üretim kapasitesinin %50’sinin altında çalışacak olması da arz tarafındaki eksikliğin devam edeceğini işaret ediyor. Tüm bunların yanı sıra, koronavirüs salgını nedeniyle piyasalarda düşük risk iştahı etkili olmaya devam ediyor ve yatırımcıların güvenli liman arayışı altın talebini güçlü kılıyor.
Güncel Ons ve Gram Altın Yorumları ve AnalizleriOns altın bu sabah saatlerinde 1658 seviyesinden işlem görüyor. Bu çerçevede, arza ilişkin endişelerin ve piyasalardaki güvenli liman alımlarının devam etmesi durumunda ons altındaki yükseliş eğiliminin korunması ve fiyatların yeniden 1675 – 1700 bandını hedef alması söz konusu olabilir. 
Bugün Almanya Şubat Ayı Sanayi Üretimi verileri izlenecek. Bu Cuma günü hem Avrupa hem de ABD’de Paskalya öncesi kutlanacak olan “Kutsal Cuma” tatili nedeniyle haftanın tamamında zayıf bir veri akışı olacak. Hafta içerisinde Çarşamba günü açıklanacak olan Fed tutanakları ve ardından Cuma günü açıklanacak olan ABD Mart ayı TÜFE verileri izlenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.