15.04.2020 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

15 Nisan 2020 Çarşamba

15.04.2020 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri

Güncel Dolar Yorumları USDTRY Analizleri


 

Dolar Ne Kadar? DolarTL Ne Olur?
Dolar Düşer mi? Dolar Ne Kadar Yükselir? Sorularının cevapları için gün içinde gelen en yeni dolar yorumları ve DolarTL teknik analizlerini aşağıda sıralı halde görebilirsiniz. Kurum ve uzmanlardan gelen en son yorum en üstte yer almaktadırBu sayfada yukarıda kısa vade aşağıda ise haftalık orta vadeli kur yorumları yer almaktadır.  Bu sayfa sürekli güncellenmektedir.

15.04.2020 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri

Ziraat Yatırım – DolarTL Paritesi Dolar Kuru Yorumu

Dün ABD ekonomisinin mayıs ayında yeniden faaliyete geçeceğine ilişkin beklentilerin ağırlık kazandığı bir gündü. Dolar / TL ise bir süredir direnç yaptığı 6,80’in üzerine çıktı ve günü de 6,8160 seviyesinden kapattı. Kur bu sabah dünkü kapanışın üzerinde 6,85’lerde seyrediyor. Dolar endeksi (DXY) ise 99,3 seviyelerinde. Kurda 6,85’in üzerinde bir kalıcılıkta 6.8860 hedef olabilir.
 Öte yandan, 6,80 seviyesinin altında kısa vadeli hareketli ortalamanın yakın seyrettiği 6,76 gündeme gelebilir. Yurtiçinde bugün mart ayı merkezi yönetim bütçe dengesi 43,7 milyar TL açık veridi. Ayrıca, mart ayında konut satışları ise 108.670 adet oldu (önceki 118.753). Günün geri kalanında, ABD’de mart ayına ilişkin veriler piyasaya yön verecek. ,
ABD’de TSİ 16.15’te mart ayı sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı ve TSİ 15.30’da mart ayı perakende satışlar açıklanacak. Ayrıca TSİ 15.30’da nisan ayı New York Fed Empire State imalat sanayi endeksi paylaşılacak. 
TSİ 21’de Fed tarafından Bej Kitap yayınlanacak. Fed’in 12 bölgesel biriminden toplanan ve son ekonomik duruma ve gelecek döneme ilişkin ekonomik ve sektörel analizlerin yer aldığı bu rapor, koronavirüsün etkilerine yönelik beklentiler açısından dikkatle takip edilecek. Ayrıca G-20 Ekonomi ve Maliye Bakanları ile Merkez Bankası Başkanlarının video-konferans toplantısı ve Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) aylık raporu takip edilecek.

Gedik Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Dolar/TL kuru dün 6,7650 ve 6,8232 seviyeleri arasında dalgalanarak günü 6,8160 seviyesinden tamamladı. Önemli bir veri akışının bulunmadığı gün içinde 6,79 direnciyle 6,76 arasında dar bir bantta işlem gören Dolar/TL kuru akşam seansın kapanışa doğru yukarı yönlü hareketlerin gücünü artırmasıyla yeni yıl içi zirvelerini test etti. Bugün yurtiçinde bütçe dengesi yurtdışında ise ABD’de açıklanacak perakende satışlar ve sanayi üretimi verileri takip edilecek. Dolar/TL kuru sabah 08:30 itibariyle 6,82 seviyelerine yakın işlem görüyor. Kurda bugün 6,84 seviyesi önemli direnç noktası olarak izlenecek olup üzerinde 6,90 ve 6,96 seviyeleri önem kazanacaktır. Olası geri dönüşlerde ise 6,79 seviyesinin altında 6,75 ve 6,71 seviyeleri destek noktaları olarak izlenebilir.

Piramit Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Dolar/TL kurunda son iki haftanın direnç noktası 6,80 dün yukarı yönde geçildi. Dünkü işlemlerde 6,7660-6,8202 bandında hareket görüldü. Kısa vadeli yönde takip ettiğimiz 6,75-6,80 bandı tahminimize paralel olarak yukarı yönde geçildi. Kısa vadeli ilk destekler olarak 6,80 ve 6,77 (5 günlük AO) izlenebilir. Kurun 6,80 üzerinde güç kazancını artırması halinde, 6,90 ve 7,00 dirençlerinin test edilebileceğini düşünmekteyiz. Küresel piyasalarda dün Çin dış ticaret verilerinin beklentilerden iyi gelmesi ve Avrupa tarafında koranavirüsü salgınında yeni vaka sayısında artış hızının yavaşlaması ile pozitif görüntü devam etti. Doların küresel para birimleri karşısında değer kaybettiği dünkü işlemlerde 99,00 desteği altında hareket başladı. Kısa vadeli (5-22 günlük) ağırlıklı ortalamalarının altında hareket Eden DXY’de 99,00 altına kalınması halinde, 200 günlük AO’sı 98,30 desteğinde tutunma gözlenebilir. Dün ayrıca IMF’nin 2020 yılı Bahar Dönemi Dünya Ekonomik Görünüm raporu izlendi. IMF Türkiye ekonomisi 2020 yılı büyümesini %5 daralma olarak revize edildiğini açıkladı. Veri gündeminde ise bugün Yurtiçinde bütçe dengesi verileri, ABD’de ise perakende satışlar, imalat ve sanayi üretimi verileri bulunmaktadır.

Alan Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

USDTRY… Gelişen Piyasa Ülke Para Birimleri Baskı Altında… Gelişmiş piyasa ülke para birimleri dış kaynak konusundaki belirsizlikle birlikte satış baskısı altında kalmaya devam etti. Dış finansman konusundaki endişeler Dolar TL kuru üzerinde baskı kuruyor. Yeni işlem gününe sınırlı bir yükselişle başlayan Dolar TL kuru 6.82 seviyelerinde işlem görüyor. Dolar, Türk Lirası karşısında günü 0.66% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Dolar, Türk Lirası karşısında orta vadeli yükseliş trendi ve kısa vadeli yükseliş trendi devam etmektedir. Bununla beraber USDTRY paritesinde kısa vadeli direnç seviyeleri 6.8800 ve 6.9500’de, destek seviyeleri ise 6.8100 ve 6.7400’de bulunmaktadır.

Tacirler Yatırım – DolarTL Paritesi USDTRY Analizi

Dolar endeksindeki düşüş eğilimi dün gün içerisinde de etkisini sürdürdü. Bununla birlikte dolar endeksi 99 seviyesi altında gerileyerek 98,81 seviyesine kadar indi ve düşüşünü dördüncü güne taşıdı. Dolar endeksindeki gerilemenin sürmesine rağmen dün gelişmekte olan ülke para birimleri arasında negatif ayrışan Türk lirası, Güney Afrika randından sona dolar karşısında en fazla değer kaybeden gelişen ülke para birimi oldu. Bununla birlikte dün itibarıyla 6,80 seviyesini yukarı yönlü kıran USDTRY paritesi, bugün Asya seansında 6,8250 seviyesini test etti. USDTRY paritesi bu sabah saatlerinde 6,8235 seviyesinden işlem görüyor. Dün gelişmekte olan ülke kurlarından negatif ayrışan Türk lirası ise bu sabah saatlerinde yine dolar karşısında en zayıf performans gösteren para birimleri arasında yer alıyor.
Teknik görünüme bakacak olursak: Aşağıdaki grafik üzerinden de görülebileceği üzere, kur kısa vadeli yükseliş kanalı bünyesindeki hareketine devam ediyor. Kısa vadeli teknik göstergeler kurun bugün içerisinde 6,80 – 6,85 seviyeleri arasında hareket edebileceğini işaret ediyor. Gün içi hedef bant aralığımızın üst sınırı olan 6,85 seviyesinin yukarı yönlü aşılması durumunda kurdaki yükseliş hareketinin hız kazanması söz konusu olabilir.
Güncel Dolar Yorumları USDTRY AnalizleriHedef bant aralığımızın alt sınırı olan 6,80 seviyesinin altına inilmesi durumunda ise bir sonraki destek seviyeleri olan 6,75 ve 6,70 seviyeleri yakından takip edilecek. Bugün yurt içi piyasalarda Mart ayına ilişkin Konut Satışları verileri ile Merkezi Yönetim Bütçe verileri açıklanacak. Yurt dışı piyasalarda ise ABD’den gelecek olan Mart ayı Sanayi Üretimi ve Perakende Satışlar verileri takip edilecek.

Şeker Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Günü yükselişle tamamlayan Dolar/TL kapanışını 6.8209 seviyesinden gerçekleştirdi. Alıcılı seyrini sürdürebilecek olan Dolar/TL kurunun 6.85 üzerindeki fiyatlamalarında 6.9547 seviyesi direnç oluşturabilir. Olası geri çekilmelerde ise kanalın orta bandı olan 6.7810 desteğine kadar geri çekilmeler olabilir. Alt bant olan 6.6685 ise ikinci destek noktası olarak belirlenebilir.

Ahlatcı Yatırım – DolarTL, USD/TRY Paritesi Yorumu

Haftanın ilk işlem gününde ABD’de nispeten zayıf ekonomik veri akışı devam ederken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Şubat 2020 dönemine ilişkin ödemeler dengesi 1.23 milyar dolar açık verdi. 
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre şubat ayına ilişkin sanayi üretim endeksi ise aylık yüzde 1.2, yıllık yüzde 7.5 arttı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün, Türkiye’deki toplam vakanın 65 bin 111, can kaybının ise 1403 olduğunu açıkladı. Küresel piyasalarda korona virüsün yıkıcı etkileri devam ederken gün sonunda takip edilen gelişmeler ile birlikte kurun yukarı yönlü hareketini sürdürdüğü izlendi. Bugün ekonomik takvimde ise iç tarafta açıklanacak bütçe dengesi ile ABD’de açıklanacak perakende satışlar verisini takip edeceğiz.
Teknik olarak incelediğimizde, Dolar’ın 6,82 seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. Gelebilecek alımlar ile birlikte kurdaki eğilimin yukarı yönlü hareketine devam etmesi durumunda 6,83, 6,85 ve 6,88 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleridir. Gelebilecek olası satışlar ile kurdaki eğilimin aşağı yönlü hareketinde ise 6,80, 6,77 ve 6,75 destek seviyeleri takip edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.