17.04.2020 tarihli Euro Dolar Yorum ve EUR/USD Paritesi Analizleri - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

17 Nisan 2020 Cuma

17.04.2020 tarihli Euro Dolar Yorum ve EUR/USD Paritesi Analizleri

Euro Dolar Parite Analizleri, Güncel EUR/USD Yorumları

Euro Dolar Paritesi , EURUSD Ne Olur?

Günün en yeni Euro Dolar, EUR/USD paritesi yorumları ile teknik analizlerini aşağıda sıralı halde görebilirsiniz. Kurum ve uzmanlardan gelen en son yorum en üstte yer almaktadır.

17.04.2020 tarihli Euro Dolar Yorum ve EUR/USD Paritesi Analizleri

Ziraat Yatırım – Euro Dolar Parite, EUR/USD Paritesi Yorumu

Dolar endeksindeki (DXY) güçlenmeyle hafta ortasından beri düşüşte olan parite bugün risk iştahındaki artış ve DXY’daki yatay görüntüyle birlikte düşüşünde hız kesti. Diğer taraftan, ECB Başkanı Christine Lagarde AB ülkelerinin merkez bankalarına Euro likiditesi sağlamayı ve Euro sağlayıcı swap hattı açılmasına yönelik yeni talepleri değerlendirdiğini vurguladı. Lagarde, tüm IMF üyeleri için yeni bir SDR erişimi üzerinde çalışmaya açık olduklarını da ifade etti. 
Kurda teknik seviyelere baktığımızda, 1,0760 ve 1,0725 sıralı destekler olarak izlenebilir. Diğer yandan, 1,0910 seviyesinin üzerinde 1,0980 hedef olabilir. Bugün TSİ 12’de Euro Bölgesi’nde mart ayına ilişkin TÜFE verisi açıklanacak.

Gedik Yatırım – EURUSD Yorumu

Euro Bölgesi’nde sanayi üretimi, salgının etkilerinin hissedilmediği şubat ayında %0,1 azaldı. Almanya’da TÜFE beklentilere paralel %0,1 artarken, yıllık bazda %1,4 seviyesinde açıklandı. Ayrıca İtalya, İspanya ve Almanya gibi ülkelerin yeni tip koronavirüs tedbirlerini gevşetmeye başlanacağı belirtildi. ABD’de işsizlik maaşı başvuruları geçen hafta 5,24 milyon oldu. ABD Başkanı Trump, yeni tip koronavirüs salgınında, en yüksek seviye noktasını geçtiklerini ve ülke ekonomisinin yeniden faaliyete geçmesiyle ilgili önlemlerin 3 aşamalı olarak gevşetmeyi planlandığını belirtti. Dün dolardaki değer kazancı ile sert geri çekilmenin yaşandığı paritede bugün tepki alımları ile toparlama kaydedilmektedir. 1,0885 – 1,0900 ve 1,0920 seviyeleri direnç,1,0835 – 1,0820 ve 1,0800 takip edilen desteklerdir.

Alan Yatırım – EURUSD Yorumu

EURUSD… Parite 1.0850 Seviyelerinde… ABD’de işsizlik maaşı başvurularında haftalık olarak 5.2 milyonluk bir artışla birlikte 4 haftalık ortalama 5.5 milyona geriledi. Dün ABD tarafında açıklanan bir diğer önemli veri ise Philadelphia FED imalat endeksiydi. 
Veri -12.7’dan -56.6’ya yani 1974’deki OPEC krizi dönemindeki seviyelere geriledi. Lagarde Avrupa Merkez Bankası’nın ekonomiye destek olabilmek adına elinden geleni yapacağını söyledi. Varlık alım programının büyüklüğünün ve bileşenlerinin ihtiyaç duyulması halinde yeniden gözden geçirilebileceğini açıkladı. 
ECB Euro swap hatları konusunda anlaşmanın detayları belirginleşmeye devam ediyor. Euro Dolar paritesi yeni işlem gününün ilk saatlerinde 1.0850 seviyesinin üzerinde işlem görüyor. Önemli bir veri akışının olmayacağı işlem gününde koronavirüs pandemisi kaynaklı gelişmeler takip edilmeye devam edecek.

Ekin Akbaş, Araştırma Yönetmeni, Tacirler Yatırım – EURUSD Analizi

EURUSD paritesi, hafta başında kısa vadeli yükseliş kanalını aşağı yönlü kırması sonrasında Çarşamba gününden buyana satış baskılarına maruz kalmakta. Dün dolar endeksinin yükselişini 100,30 seviyesine taşıması ile birlikte 1,0817 seviyesine kadar inene EURUSD paritesi, daha sonra dolar endeksinin kazançlarını silmesi ile 1,0830 – 1,0880 seviyeleri arasında dalgalandı. Bu sabah saatlerinde 1,0873 seviyesinden işlem gören EURUSD paritesinde 1,0890 seviyesi direnç, 1,0850 seviyesi ise destek konumunda.
Euro Dolar Parite Analizleri, Güncel EUR/USD Yorumları 1,0890 direncinin aşılması durumunda paritenin dünkü kayıplarının bir kısmını telafi etmesi ve bir sonraki direnç seviyesi olan 1,0920 seviyesine doğru bir yükseliş kaydetmesi beklenebilir. 1,0850 desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise paritedeki düşüş eğilimi bir sonraki destek seviyemiz olan 1,0815 seviyesine doğru hızlanabilir. Bugün Euro Bölgesi Mart Ayı TÜFE verileri paritedeki kısa vadeli görünüm açısından önemli olacak.

Şeker Yatırım – Euro Dolar Parite , EUR/USD Paritesi Yorumu

ECB Başkanı Lagarde, Euro Bölgesi ekonomisine destek için ne gerekiyorsa yapacaklarını, ancak bu pandemiyi yenmek için daha fazla uluslararası işbirliği gerektiğini söyledi. IMF de, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’nın ardından, “Kovid-19 – Etkiler ve Politika Konuları/G20 Gözlem Notu” başlıklı raporunda ortak eylemin önemine vurgu yaptı. 
Japonya’da Başbakan Abe, insan hareketliliğini azaltmak için tüm bölgelerde OHAL uygulama kararı aldıklarını duyurdu. Öte yandan Mercedes-Benz Türk, gerekli tüm tedbirleri alarak 20 Nisan’da ve 24 Nisan’da faaliyetlerine tekrar başlayacağını duyurdu. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s Kovid-19 salgınının etkisiyle, ABD ekonomisinin bu yıl %5.3 daralacağını öngördü. Bunun yanı sıra ABD Başkanı Trump, ülkedeki koronavirüs önlemlerinin 3 aşamalı şekilde gevşetileceğini ancak kararın eyalet valilerinde olduğunu duyurdu.
Euro aleyhine işlemlerin gerçekleştiği EURUSD paritesinde satışların devamı halinde 1.0811 seviyesinin destek oluşturması beklenebilir. Bu seviyenin aşağı yönlü kırılması halinde ise 1.0766 seviyesi test edilmek istenebilir. Olası yükseliş denemelerinde ise 1.0906 noktasından sonra 1.0974 direnci takip edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.