20.04.2020 tarihli Euro Döviz Kuru Yorumları, Güncel EUR/TRY Analizleri - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

20 Nisan 2020 Pazartesi

20.04.2020 tarihli Euro Döviz Kuru Yorumları, Güncel EUR/TRY Analizleri

Güncel Euro Döviz Kuru EUR/TRY Yorumları ve Analizleri

Güncel Euro Döviz Kuru EUR/TRY Yorumları ve AnalizleriEuro TL, EUR/TRY Ne Olur?

Sorularının cevabı için günlük gelen en yeni euro döviz kuru yorumları ve EUR/TL teknik analizlerini aşağıda sıralı halde görebilirsiniz. Kurum ve uzmanlardan gelen en son yorum en üstte yer almaktadır. Bu sayfada yalnızca eurotl yorumları bulunmaktadır.

20.04.2020 tarihli Euro Döviz Kuru Yorumları, Güncel EUR/TRY Analizleri

Gedik Yatırım – EuroTL EURTRY Yorumu

Euro/TL kuru cuma günü 7,4021 ve 7,5572 seviyeleri arasında dalgalanarak günü 7,5225 seviyesinden tamamladı. Euro Bölgesi’nde enflasyon mart ayında aylık bazda beklentilere paralel %0,5, yıllık %0,7’ye düştü. Almanya Merkez Başkanı Weidmann koronavirüs krizi sonrası hükümetlerin borç azaltımına odaklanması gerektiğini söyledi. 
TCMB piyasa derinliğinin korunması, para politikası aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi ve piyasa yapıcılığı sisteminin desteklenmesi amacıyla ilave önlemler açıkladı. Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, hafta sonu yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin yabancı merkez bankalarıyla yeni swap anlaşmaları yapmak için görüşmelerinin sürdüğünü söyledi. Paritede7,5722 – 7,6215 ve 7,8180 seviyeleri direnç, 7,4575 – 7,4212 ve 7,3700 seviyeleri desteklerdir.

Alan Yatırım – Euro Döviz Kuru, EUR/TRY Yorumu

EURTRY… TL Euro Karşısındaki Kayıplarını Geri Almakta Zorlanıyor… Euro TL kuru yeni işlem gününün ilk saatlerinde 7.52 seviyelerinde işlem görüyor. Euro diğer para birimleri karşısında güçlenmekte zorluk çekerken kurda kalıcı geri çekilmeler görebilmemiz için CDS priminde gözle görülebilir bir gerileme görmemiz gerekiyor. 
Euro, Türk Lirası karşısında günü 0.05% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Euro, Türk Lirası karşısında orta vadeli yükseliş trendi ve kısa vadeli yükseliş trendi devam etmektedir. Bununla beraber EURTRY paritesinde kısa vadeli direnç seviyeleri 7.5900 ve 7.6600’de, destek seviyeleri ise 7.5200 ve 7.4500’de bulunmaktadır.

Ahlatcı Yatırım – Euro Döviz Kuru, EUR/TRY Yorumu

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde yurt içerisinde sakin veri akışı devam ederken, Avrupa İstatistik Ofisi verilerine göre Euro Bölgesi’nde Şubat ayında yüzde 1,2 olan yıllık enflasyon, Mart ayında yüzde 0,7’ye düştü. Küresel piyasalarda korona virüsün yıkıcı etkileri devam ederken gün sonunda çaprazın sınırlı yükselişini sürdürdüğü takip edildi. Hafta sonunda ise açıklanan son veriler ile birlikte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün, Türkiye’deki toplam vakanın 86 bin 306, can kaybının ise 2 bin 17’ye yükseldiğini açıkladı.
Teknik olarak incelediğimizde, çaprazın 7,51 seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. 7,49 destek seviyesinin üzerinde kaldığı sürece yukarı doğru eğilimin devam etmesi durumunda sırası ile 7,53, 7,56 ve 7,59 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleridir. Gelebilecek olası satışlar ile kurdaki eğilimin aşağı yönlü olmasında ise 7,49, 7,47 ve 7,45 destek seviyeleri takip edilebilir

Osmanlı Yatırım – EuroTL EURTRY Yorumu

Aşağı trendin devam ettiğini izliyoruz. Önceki işlem gününde 7.5260 seviyesinden kapanan Euro/TL için günlük kayıp %0.25 olarak gerçekleşti. 20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde olan kur için RSI göstergesi 69.24 seviyesinde iken momentumu 104.72 seviyesinde. Gün içi aşağı yönlü hareketlerde 7.5141 seviyesi takip edilebilir. Bu seviyenin altına inilmesi durumunda 7.4997, 7.4734 ve 7.4590 destekleri önemli hale gelebilir. Olası yükselişlerde ise 7.5404, 7.5548 ve 7.5811 direnç seviyeleri olarak izlenecektir.

Eda Karadağ, Araştırma Uzmanı – Euro Döviz Kuru EURTRY Paritesi Yorumu

TCMB Başkanı Murat Uysal Anadolu Ajansına yaptığı açıklamalarda, merkez bankaları ile mevcut işbirliğini güçlendirmek ve yeni swap anlaşmaları tesis etmek amaçlı görüşmeler yaptıklarını belirtti. Başkan Uysal ayrıca iç talepteki yavaşlamanın yanında petrol, metal ve emtia fiyatlarındaki düşüşün tüketici fiyatlarını baskıladığını ifade etti.
BDDK’nın kararında Bankalara Aktif Rasyosu getiriliyor. Aktif rasyosunun aylık ortalamasının en az 1 yani %100  olması gerekiyor. Açıklanan rasyonun en az 1 olması için bankalara üç yol sunuluyor. Daha fazla kredi verecekler, eldeki nakitlerini yurtdışı tahvillere değil Hazine tahvillerine yatıracaklar veya TCMB’ye swap yoluyla daha fazla dolar verecekler. 
Bu üç yoldan asıl hedeflenen ise bankaların kredi hacimlerinin yükselmesini sağlamak. Bu kararla bankalardaki kaynakların daha etkin kullanılması ve işletmelerin finansmana daha rahat ulaşması hedeflendiği belirtildi. Bir süredir Hükümet özel bankaların kredi vermekte iştahsız olduğunu belirtiyor ve eleştirilerde bulunuyordu. Özel bankalarda geçen hafta BDDK’ya bu konudaki rahatsızlıklarını iletmişlerdi. 
Koronavirüsün ekonomik ve finansal etkilerine karşı alınan ilave tedbirlere ilişkin 31 Mart 2020 tarihli duyuruda, 2020 yılı Para ve Kur Politikası metninde belirlenmiş limitler çerçevesinde yürütülen Açık Piyasa İşlemleri (APİ) portföyü doğrudan alım işlemlerinin önden yüklemeli olarak gerçekleştirilebileceği ve gerektiğinde söz konusu limitlerin piyasa koşullarına göre güncellenebileceği açıklanmıştır. 

Ayrıca, geçici bir süre için Piyasa Yapıcı bankalara sağlanan, İşsizlik Sigortası Fonu’ndan satın aldıkları DİBS’leri TCMB tarafından belirlenen koşullar ve tutarlar dâhilinde TCMB’ye satma imkânı kapsamında yapılan alımların, bu limitlerin dışında değerlendirileceği belirtilmiştir. 
Bu çerçevede, piyasa derinliğinin korunması, para politikası aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi ve Piyasa Yapıcılığı sisteminin desteklenmesi amacıyla aşağıdaki ilave önlemler alınmıştır. 2020 yılı Para ve Kur Politikası metninde 2020 yılı için TCMB analitik bilanço aktif toplamının azami yüzde 5’i olarak belirlenmiş olan APİ portföyü nominal büyüklüğünün TCMB analitik bilanço aktif toplamına oranı azami yüzde 10 olarak güncellenmiştir. 
Finansal piyasaların derinleşmesine ve para politikası aktarım mekanizmasının etkinliğine sağladığı katkılar dikkate alınarak Piyasa Yapıcılığı sistemine sağlanan desteğin artırılması amacıyla Piyasa Yapıcı (PY) bankalara tanınan TCMB’ye DİBS satım imkânında değişikliğe gidilmiştir. 
bu kapsamda; PY bankalara tanınan TCMB’ye doğrudan DİBS satım imkânına ilişkin limitlerin, repo işlem limitlerinden bağımsız olarak uygulanmasına ve PY bankalara repo işlem limitlerine eşit büyüklükte DİBS satım limiti tanımlanmasına, Söz konusu alımların da APİ portföyü için belirlenen azami yüzde 10’luk toplam limit dâhilinde gerçekleştirilmesine, Bu çerçevede alımı gerçekleştirilecek DİBS’lerin ve alım miktarlarının TCMB tarafından belirlenmesine, Alımların açılacak miktar ihaleleri yoluyla gerçekleştirilmesine karar verildiği bildirildi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Esnafa tahsis edilen finansman Paraf Ticari Kart ile 10 milyar 836 milyon liraya, sanayiciye sağlanan desteK de 59 milyar 62 milyon liraya ulaştı” dedi. 

Teknik Analiz: EURTRY kurunda 7.63 direnç olurken, 7.47 destek olarak takip edilebilir. 
Destekler: 7.47 / 7.43 / 7.40 
Dirençler: 7.63 / 7.99 / 8.21 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.