21.04.2020 tarihli Gümüş ve Değerli Metallere ait Yorum ve Güncel Analizler - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

21 Nisan 2020 Salı

21.04.2020 tarihli Gümüş ve Değerli Metallere ait Yorum ve Güncel Analizler

Güncel Gümüş ve Değerli Metal Yorumları

Güncel Gümüş ve Değerli Metal Yorumları

Gümüş ve Değerli Metaller Emtia Yorumları

Bu sayfada uzman ve kurumların gümüş fiyatlarına ilişkin güncel yorum ve analizlerinin yanısıra diğer değerli metallere ilişkin değerlendirmeleri de bulabilirsiniz.

21.04.2020 tarihli Gümüş ve Değerli Metallere ait Yorum ve Güncel Analizler

Platin ve Gümüş İçin Trend Değişiyor mu?

Platin ons XPTUSD ve gram platin ile birlikte gümüş ons XAGUSD ve gram gümüş yorumu yaptım. Bundan sonra gümüş ne olur, platin ne olur? Teknik analizle anlatmaya çalıştım.

Ahlatcı Yatırım – Gümüş XAGUSD Yorumu

17.04.2020 – Hafta başında önde gelen borsa endekslerindeki keskin düşüşlerle görülen piyasalardaki riskten kaçınma hissiyatı, güvenli liman talebindeki atışa rağmen ABD on yıllık  Tahvil faizlerinde gözlenen pozitif seyir ile birlikte Gümüş’ün gün sonunda yatay hareketini sürdürdüğü takip edildi. Dün yatay hareketten biraz olsun çıkarak yükselişe geçen gümüşte güvenli varlık talebindeki artış ile yükselişin devam ettiğini görebiliriz. Ayrıca destek seviyeleri üzerinde kalması da gümüşün yükselişini destekleyebilir.
Teknik olarak incelediğimizde, Gümüş’ün 15,50 Dolar seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. 15,30 destek seviyesinin üzerinde kaldığı sürece gelebilecek alımlar ile yukarı yönlü eğilimin devam etmesi durumunda 15,90, 16,20 ve 16,50 takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleridir. Gelebilecek olası satışlar ile Gümüş’teki eğilimin aşağı yönlü hareketinde ise 15,30, 15,00 ve 14,70 destek seviyeleri takip edilmelidir.

Troy Gold Takas – Gümüş ve Kıymetli Metaller Yorumları

Kıymetliler Geri Dönüş Çabasında…
30.03.2020 – Korona virüs salgının kaynaklı fiyatlamalar devam ederken, birçok kurumdan gelen teşviklerle piyasalar derman bulmaya çalışıyor. Teşvikler bir yana ülkeler sırayla sokağa çıkma yasakları ilan ediyor; bunun neticesi olarak birinci çeyrekte küresel resesyona kesin gözüyle bakılmasının yanın sıra, şimdiden ikinci çeyreğin de benzer şekilde geçeceği beklentileri oluşmaya başladı. 
Altın ise küresel resesyon ve likidite bolluğu oluşacağı beklentilerinin arasına sıkışıp kalmış durumda. Bugünlerde güvenli liman olma özelliğiyle öne çıkmak isteyen sarı maden, talep düşüklüğüne ve yatırımcıların nakite geçme arzusuna rağmen geçtiğimiz hafta güçlü bir kapanış yaptığı haftayı geride bıraktı. Aynı zamanda bir çok altın rafinerisinin üretimine ara vermesi dolayısıyla fiziki piyasada arz eksikliği yarattı. 
Bu nedenle spot fiyat ve fiziki fiyat arasındaki farklar 20 usd/onsa kadar çıkarken, Londra Külçe Piyasası Birliği fiziki talepleri karşılayacak kapasitelerinin var olduğunu açıkladı. Bu doğrultuda 1497,01 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan altın, 1617,50 dolar/onstan haftayı tamamladı ve yüzde 8 değer kazanmış oldu.
Gümüş de altınla benzer şekilde hareket ettiği bir haftayı geride bırakırken son zamanların en güçlü kapanışını yaptığı bir haftalık seansı yaşadı. Beyaz maden 12,62 dolar/onstan başladığı haftayı, 14,48 dolar/onstan tamamlarken önceki haftaya kıyasla yüzde 14 değer kazanmış oldu.
Platin ise 2003 yılından beri kaydettiği en düşük seviyeye kadar çekildikten sonra, geçtiğimiz hafta sert bir tepki vererek 700 usd/onsun üzerine geri döndü. 611,80 dolar/onstan haftaya başlayan platin, 742,13 dolar/onstan haftayı yüzde 21,30 değer kazancıyla tamamladı.
Platin de diğer kıymetliler gibi güçlü bir tepki hareketini yaptığı bir haftayı geride bırakırken, haftanın en çok değer kazanan kıymetli madeni oldu. Paladyum 1638,10 dolar/onstan başladığı haftayı, 2268,05 dolar/onstan tamamlarken önceki haftaya kıyasla yüzde 38 değer kazandı.
Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda geçtiğimiz hafta genel olarak alış ağırlıklı işlemler gerçekleşirken, fiyatlar dünya fiyatlarının üzerinde 2 -5 dolar/onsla seyretti. Borsa İstanbul’da İşlem hacmi açısından düşük bir hafta geride kalırken, toplamda 5.118 kg altın, 20.772 kg gümüş işlemiyle hafta tamamlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.