27.04.2020 tarihli Altın Yorumları, Güncel Ons ve Gram Altın Analizleri - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

26 Nisan 2020 Pazar

27.04.2020 tarihli Altın Yorumları, Güncel Ons ve Gram Altın Analizleri

Güncel Ons ve Gram Altın Yorumları ve AnalizleriGüncel Ons ve Gram Altın Yorumları ve Analizleri






Altın Tekrar Direnci Zorluyor Halen Alınır mı?

Ons altın tekrar direnci zorluyor. Bu durumda altın daha çıkacak mı? Gram altın ne olur? Neden kademeli olarak altın alınır? Altın düşer mi? Altın nereye kadar düşer?



Ziraat Yatırım – XAUUSD Altın Fiyatları Yorumu

Aylık ortalamasından gelen tepki sonrasında yakın zirvesine kadar yükseliş kaydeden değerli madende geri çekilmelerin sınırlı kaldığını izliyoruz. Yaşanan fiyatlamalarda, petroldeki gibi sert hareketlerin görece daha az likidite endişesi taşıdığı söylenebilir.
 Bu kapsamda, değerli madendeki geri çekilmelerin sınırlı kalmaya devam edebileceğini ve Ons Altın’ın 1.718 yakın desteğinin üzerinde tutunarak 1.745 – 1.750 direnç bölgesini hedefleyebileceğini düşünüyoruz. Ana direnç ise 1.769 seviyesinde. Öte yandan, 1.718 desteğinin altına yaşanabilecek bir sarkmada 1.700 tepki gelebilecek destek olarak takip edilebilir.

Gedik Yatırım – Ons Altın Ne Olur? Altın Yorumu

Ons altın dün 1706$ ve 1738$ seviyeleri arasında dalgalanarak kazançlarını genişletti. ABD ve İran arasındaki gerilim endişeleri artırırken, hükümet ve merkez bankalarının yeni teşvik paketlerine başvuracağına yönelik beklentiler güvenli limanlara olan talebi artırdı. ABD’de işsizlik maaşına başvuranların sayısı 18 Nisan’da sona eren haftada 4,4 milyon olarak açıklandı. ABD’de koronavirüs salgını nedeniyle imalat ve hizmet sektörleri rekor düşük seviyelere geriledi. İmalat PMI endeksi 36,9’a gerileyerek, 11 yılın en düşük seviyesi olarak kayda geçti. Hizmet PMI endeksi 27 ile 30 olan tahminlerin altında kaldı ve tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi. Yükselişin devamında 1738$ – 1747$ ve 1752$ direnç seviyeleridir. Geri çekilmelerde ise 1720$ – 1709$ ve 1700$ destek seviyeleridir.

Alan Yatırım – Ons ve Gram Altın Fiyatları Yorumları

XAUUSD… Altının ons fiyatı Çarşamba günü 1700 $ seviyesini yukarı yönlü kırdıktan sonra 1730 $ seviyelerini test etti. Yeni işlem gününün ilk saatlerinde sınırlı bir gerileme söz konusu. 1724 $ seviyelerinde işlem görüyor. Koronavirüs pandemisi kaynaklı gelişmeler ve Merkez Bankalarının parasal genişleme yönünde attığı adımlar altın piyasası yatırımcılarının takibinde kalmaya devam ediyor. Altının ons cinsi, günü 0.92% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Altının ons cinsi, orta vadeli yükseliş trendi ve kısa vadeli yükseliş trendi içinde bulunmaktadır. Bununla beraber Ons altında kısa vadeli direnç seviyeleri 1,747.00 ve 1,770.00’de, destek seviyeleri ise 1,723.00 ve 1,700.00’de bulunmaktadır.
GLDGR… Altının ons fiyatı ve Dolar TL kurundaki yükselişten destek bulan gram altın, haftanın son işlem gününün ilk saatlerinde 387 TL seviyelerinde işlem görüyor. Altın gram cinsi, günü 0.44% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Altın gram cinsi, orta vadeli yükseliş trendi ve kısa vadeli yükseliş trendi içinde bulunmaktadır. Bununla beraber Gram altında kısa vadeli direnç seviyeleri 391.00 ve 397.00’de, destek seviyeleri ise 385.00 ve 380.00’de bulunmaktadır.

Ekin Akbaş, Araştırma Yönetmeni, Tacirler Yatırım – Ons ve Gram Altın Analizi

Geçtiğimiz hafta yaşadığı kayıpların büyük bir çoğunluğunu telafi eden ons altın, risk algısındaki bozulma ile birlikte yeniden 1700 seviyesi üzerine yerleşmiş durumda. Koronavirüs salgısını nedeniyle varlığını koruyan endişeler ve petrol fiyatlarındaki sert hareketliliğin yarattığı panik havası çerçevesinde küresel piyasalardaki risk iştahının düşük seyretmeye devam ettiğini görüyoruz. Güvenli liman görünümlü varlıklar yükseliş eğilimini korurken, yeniden 1700 seviyesi üzerinde tutunmayı başaran ons atlın fiyatları dün 17396 seviyesi üzerine kadar yükselerek yaklaşık son 10 günün en yüksek seviyesine çıktı. Aşağıdaki grafik üzerinden de görülebileceği üzere, ons altın fiyatları, kısa vadeli düşüş kanalını Çarşamba günü itibarıyla yukarı yönlü kırmış ve dün gün içerisinde yükselişini önemli ölçüde hızlandırmış durumda. Altın fiyatları bu sabah saatlerinde 1725 seviyesinden işlem görüyor.
Güncel Ons ve Gram Altın Yorumları ve Analizleri Genel teknik görünüm itibarıyla altındaki yükseliş eğiliminin korunduğunu görüyoruz. Bir süredir sabah bültenlerimizde, piyasalardaki güvenli liman talebinin güçlü kalmaya sürdürmesini beklediğimizi ve ons altındaki geri çekilmelerin alım fırsatı vermeye devam etmesini öngördüğümüzü ifade ediyor ve altın fiyatlarının önümüzdeki dönemde yeniden 1750 seviyesini hedef alabileceğinin altını çizmekteyiz. 
Gerek teknik göstergelerin ürettikleri sinyaller gerekse de piyasalarda yüksek seyretmeye devam eden güvenli liman talebi çerçevesinde altında 1750 seviyesinin yedenin hedef haline gelebileceğine yönelik beklentimizi koruyoruz. Bugün Almanya Nisan Ayı IFO İş Güveni Endeksi, ABD Mart Ayı Dayanıklı Mal Siparişleri verileri ve ABD Nisan Ayı Nihai Michigan Tüketici Güven Endeksi verisi takip edilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.