29.04.2020 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

29 Nisan 2020 Çarşamba

29.04.2020 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri

Güncel Dolar Yorumları USDTRY Analizleri

Güncel Dolar Yorumları USDTRY Analizleri
Dolar Ne Kadar? DolarTL Ne Olur?
Dolar Düşer mi? Dolar Ne Kadar Yükselir? Sorularının cevapları için gün içinde gelen en yeni dolar yorumları ve DolarTL teknik analizlerini aşağıda sıralı halde görebilirsiniz. Kurum ve uzmanlardan gelen en son yorum en üstte yer almaktadırBu sayfada yukarıda kısa vade aşağıda ise haftalık orta vadeli kur yorumları yer almaktadır.  Bu sayfa sürekli güncellenmektedir.

29.04.2020 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri

Ziraat Yatırım – DolarTL Paritesi Dolar Kuru Yorumu

Ekonomilerde yavaş yavaş normalleşme görülebileceğine yönelik umutlar devam ederken, haftanın geri kalanında ABD’de endeks ağırlığı yüksek önemli teknoloji şirketlerinin bilançoları ve bugünkü Fed toplantısı yakından izlenecek. Koronavirüs tedbirlerinin yavaş yavaş gevşetilmeye başlanmasıyla yatırımcı güveninin artması ve petrol fiyatlarının yükselmesi ile risk algısı pozitif. 
Yurt içinde, dün, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Amacımız ülkeyi yavaş yavaş normale geçirmek. Tüm sektörleri, kamu ve özeli yavaş yavaş, kademeli olarak açma sürecine gireceğiz” açıklamasında bulundu. Bu akşam Fed’den önemli bir politika adımı ya da değişiklik beklenmiyor. Piyasanın odağı faiz yerine sözlü yönlendirme ve yeni koronavirüs adımlarında olacak. Piyasaların iyimser tarafta kaldığı ortamda Dolar, Fed öncesi küresel çapta baskı altında kalmaya devam ediyor.
Dolar endeksi (DXY) şu sıralar 99,6 ile düne göre %0,3 gerilemiş durumda. Dolar/TL ise 6,99 cıvarında seyrediyor. Kurda, psikolojik 7 seviyesinin geçilmesi durumunda 7,0365 direnci takip edilebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 6,94 desteği izlenebilir. Bugün yurtiçinde nisan ayına ilişkin Ekonomik Güven Endeksi verisi takip edildi. Buna göre Nisan ayında endeks %44,1 oranında azaldı ve 51,3 değerine düştü. Günün odak noktası TSİ 21’de Fed’in faiz kararı ve TSİ 21.30’da Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşması olacak. TSİ 15.30’da ABD’de bu yılın ilk çeyreğine ilişkin öncü yıllıklandırılmış bazda GSYH büyümesi verisi de açıklanacak. TSİ 12’de Euro Bölgesi’nde nisan ayına ilişkin tüketici güven endeksi verisi takip edilecek. Almanya’da ise TSİ 15’de nisan ayına ilişkin öncü TÜFE verisi izlenecek. Ayrıca TSİ 14’te Moody’s’in, koronavirüs salgınının Türkiye ekonomisine etkileri üzerine düzenleyeceği web semineri izlenecek.

Dolar 7 Direncini Aşabilecek mi?

Dolar yorumumda 7 TL direncini geçemeyen dolar kuru için beklentilerimi paylaştım. Dolar çıkacak mı? Dolar buradan düşer mi? Bundan sonra dolar ne olur?

Gedik Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Dolar/TL kuru dün 6,9815 ve 7,0005 seviyeleri arasında dalgalanarak günü 6,9871 seviyesinden tamamladı. Küresel tarafta dolar endeksinde görülen yatay seyir ve yurtiçinde 7,00 psikolojik direncinin aşılamaması dün kur tarafında oldukça dar bir bantta hareketler izlememize neden oldu. Gün içinde ABD’deki veriler izlenirken, TL varlıklarda nispeten zayıf bir performans görüldü. Bugün yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, ABD tarafında ilk çeyrek öncü büyüme verisi ve akşamki FOMC toplantısı yakından izlenecek. Dolar/TL kuru sabah 08:35 itibariyle 6,98 seviyelerine yakın işlem görüyor. Kurda bugün 7,00 psikolojik direncinin üzerinde 7,04 ve 7,08 seviyeleri önem kazanacaktır. Düşüşlerde 6,95-6,96 bölgesinin altında 6,92 ve 6,87 seviyeleri destek noktaları olarak izlenebilir.

Anadolu Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

6,90 üzerinde görünüm TL açısından negatif… Bu sabah işlemler 7,00’ye yakın seviyelerde devam etmekte. TL’de değer kaybının artmaması için 7,00 yukarı kırılmamalı. 7,00 üzerine yerleşmede 7,10 ardından 7,21 test edilebilecekken TL’de kısa vadeli değerlenme için swap piyasası ile ilgili yeni anlaşmalar sağlanmalı.
Son Fiyat : 6,9876
Destekler : 6,9800-6,9700-6,9500
Dirençler : 7,0000-7,1000-7,2100
 

Piramit Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Küresel piyasalarda koronavirüsü salgını nedeniyle getirilen sınırlamaların gevşetilmesi ile yakalanan iyimser hava devam etmektedir. Dolar endeksi (DXY)dün kritik seviye olan 100,00 seviyesi altında yeniden harekete geçti. DXY şu sıralarda %0,12 oranında düşüş ile 99,739’da bulunmaktadır. Dolar/TL kuru son bir haftadır test ettiği 7,00 direncine yakın günü kapattı. Kurda 6,95 ve 6,90 destekleri üzerinde güç kazancının sürmesi halinde 7,00 direncinin aşılarak 7,10 seviyesinin görülmesi mümkün olabilir. Orta vadeli teknik yönün pozitif olduğu kurda yükselen kanal üst bandı 7,25 -7,30 bölgesine, alt bandı ise 6,96’ya yükselmiş durumdadır. Küresel piyasalarda bugün Almanya’da tüketici enflasyonu, ABD’de büyüme öncü, askıdaki konut verileri takip edilecek. TSİ ile 21:00’da Fed Açık Piyasa Komitesi faiz toplantısı sonuçlarım açıklanacak.

Alan Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

USDTRY…6.99 Seviyelerine Tutundu… Gelişen piyasa ülke para birimleri koronavirüs pandemisi kaynaklı olarak baskı altında kalmaya devam ediyor. Dün 7 seviyelerini test eden Dolar TL kuru, 6.99 seviyelerine tutundu. FED’in faiz kararının takip edileceği işlem gününün sabah saatlerinde Dolar TL kuru 6.98 seviyelerinde işlem görüyor. Dolar, Türk Lirası karşısında günü 0.01% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Dolar, Türk Lirası karşısında orta vadeli yükseliş trendi ve kısa vadeli yükseliş trendi devam etmektedir. Bununla beraber USDTRY paritesinde kısa vadeli direnç seviyeleri 7.0300 ve 7.0900’de, destek seviyeleri ise 6.9700 ve 6.9100’de bulunmaktadır.

Tacirler Yatırım – DolarTL Paritesi USDTRY Analizi

USDTRY paritesi dün dar bir bantta hareket ederek yatay seyrini korudu. Küresel piyasalarda iyileşen risk iştahı ile birlikte dün düşüş hareketine devam eden dolar endeksi, gün içerisinde 99,45 seviyesine kadar gerileyerek yaklaşık son 2 haftanın en düşük seviyesini test etti. Dolar endeksindeki zayıf seyrin devam etmesi ile birlikte dün gelişmekte olan ülke para birimlerinde olumlu bir resmin ön plana çıktığı görüldü. Türk lirası yatay bir seyir izlerken, USDTRY paritesi ise 6,98 – 7 seviyeleri arasında dar bir bantta seyretti. USDTRY paritesi bu sabah saatlerinde 6,9855 seviyesinden işlem görüyor. Bu sabah saatleri itibarıyla gelişmekte olan ülke para birimlerinde olumlu bir seyir olduğunu, Türk lirasının ise orta sıralarda yer alarak yatay bir görünüm ortaya koyduğunu görmekteyiz. Kurda 7 seviyesinin oldukça güçlü bir teknik direnç seviyesi olarak ön planda kalmaya devam ettiğini görüyoruz.
Güncel Dolar Yorumları USDTRY AnalizleriKısa vadeli teknik gösterge ve formasyonlar kurun 6,90 – 7 bandındaki seyrini koruyabileceğinin sinyalini veriyor. Ancak bu noktada, önemli bir teknik direnç ve psikolojik eşik olan 7 seviyesinin aşılmasının kurdaki yükseliş eğilimini hızlandırabileceğini ifade etmemizde fayda var. Veri takvimine baktığımızda bugün yurt içinde Nisan Ekonomik Güven Endeksi açıklanacak. Yurt dışında ise bugün Almanya’dan gelecek olan Nisan ayı TÜFE verileri ile ABD’den gelecek olan 1Ç20 GSYİH Büyüme Oranı, Kişisel Harcamalar ve Çekirdek PCE verileri ile Fed toplantı kararı yakından izlenecek.

Şeker Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

7.00 seviyesinde yoğun bir dirençle karşılaşan Dolar/TL kurunun 6.9831 desteğini aşağı yönlü kırmazsa yukarı doğru tepkisi daha sert olabilir. Bu durumda yükselen kanalın üst bandı olan 7.15 direnci hedeflenebilir. 6.9831 desteği kırılır ise alt bant olan 6.8803 desteği takip edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.