ABD Doları, Virüsten Kaynaklı Durgunluk Riskleri Yükseldikçe FOMC'de Yükseldi - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

25 Nisan 2020 Cumartesi

ABD Doları, Virüsten Kaynaklı Durgunluk Riskleri Yükseldikçe FOMC'de Yükseldi

  • ABD Doları , virüs kaynaklı riskten kaçınma nedeniyle likidite talebini artırabilir
  • FOMC oranı kararı ve basın özetinde görünüm bu dinamiği artırabilir
  • Cennet varlıklarına olan talebi artıran küresel büyüme beklentilerinin bozulması

ABD DOLARI FOMC ORANI KARARINDA YÜKSELEBİLİR, GÖRÜNÜM

Gecelik endeks swapları, 29 Nisan'da yapılacak FOMC toplantısında bir oran düşürülmüyor, ancak sonraki basın brifingi ve açıklamaları, varlıklar arasında oynaklığa neden olabilir. Fed Başkanı Jerome Powell, merkez bankaları finansal sisteme trilyonlarca dolar likidite pompalarken koronavirüs pandemisi ışığında küresel büyüme için endişe verici bir tablo çiziyorsa ABD Doları yükselebilir.
Bloomberg Korelasyonu ağırlıklı para endeksi ABD Doları
Yazma sırasında, Fed'in bilançosu 6.6 trilyon doların üzerinde. Bankalar arası stresi yatıştırmak amacıyla para otoriteleri, teminatsız gün içi kredi borsalarının limitleri üzerinde geçici olarak askıya alındığını duyurdu. Bununla birlikte, Fed'in tartıştığı en tartışmalı önlem, daha geniş varlık satın alma politikası önleminin bir parçası olarak önemsiz bonolar satın almayı kabul etmektedir.
Programlarında $ 2300000000000 orta ölçekli işletmeleri ve ABD kentleri izin ve aksi takdirde fırtınalı zamanlarda çok daha zor elde etmek bulacağını krediye erişimi devletler olacaktır. Önlemler açıklandıktan sonra, kurumsal tahvil takibi ETF'leri arttı, ABD Doları ise yığılmış ve önemsiz sabit gelir varlıkları yirmi yılda en büyük sermaye girişini gördü. Ancak yatırımcılar henüz orman dışına çıkmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.