Dolar geriledi, emtia ihracatçılarının kurları Çin verisinden destek buldu - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

14 Nisan 2020 Salı

Dolar geriledi, emtia ihracatçılarının kurları Çin verisinden destek buldu

Dolar geriledi, emtia ihracatçılarının kurları Çin verisinden destek buldu
Emtia ihracatçılarının kurları risk iştahının Çin ihracat verilerinin beklenenden iyi gelmesinden destek buldu.
Norveç Kronu dolar karşısında yüzde 1 değer kazanarak G - 10 paralarının dolar karşısındaki yükselişine öncülük etti. Sonrasında Avustralya Doları geldi.
Çin'in yuan cinsinden ihracatı Mart ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3.5 düşüş kaydetti. Beklenti yüzde 12.8 düşüş olacağı yönündeydi.
CMC Markets Singapore Pte. stratejisti Margaret Yang, "Çin verisinin güçlü gelmesi riskli paraların yükselişinde kesinlikle rol oynuyor. Beklenenden çok iyi geldi ve Avustralya Doları için çok iyi haber. Aynı zamanda virüs nedeniyle Çin ihracatındaki en kötü düşüşün Nisan ayında gelebileceğini gösteriyor." dedi. 
Petrolün varili yatırımcıların dünyanın en büyük üreticilerinin vardığı arz kısıntısı anlaşmasının koronavirüs kaynaklı talep düşüşünü dengelemek için yeterli olup olmayacağını değerlendirmesiyle 23 dolara doğru yükselişini sürdürdü.
Altın yükselişini sürdürerek yedi yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesini gördü.
Avustralya Doları/ABD Doları, 0.6432 ile 12 Mart'tan beri en yüksek seviyeyi görmesinin ardından yüzde 0.7 artıda 0.6425'ten alıcı buldu.
Sydney'de National Australia Bank Ltd. Döviz strateji birimi yöneticisi Ray Attrill, "Petrolün OPEC+ sonrasında yeniden düşüşte olmaması ve yüksek altın fiyatları Avustralya Doları'nı bir miktar destekliyor. Avustralya'da Covid-19 karantina önlemlerinin özellikle diğer birçok ülkeye göre bariz başarısı Avustralya Doları'na yönelik algıda tamamen göz ardı edilmemeli." dedi. 
Dolar önemli paraların çoğu karşısında değer kaybetti. Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 düşüşle kayıplarını üçüncü güne taşıdı.
ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi Pazartesi 5 baz puan yükselmesinin ardından yüzde 0.77'de fazla değişmedi.
Dolar/yen paritesi Pazartesi günü 107.50 ile 2 Nisan'dan beri en zayıf seviyesini görmesinin ardından yüzde 0.1 düşüşle 107.65'e geriledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.