Dünyanın en zengin adamından iş kuracaklara tavsiyeler - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

29 Nisan 2020 Çarşamba

Dünyanın en zengin adamından iş kuracaklara tavsiyeler

Dünyanın en zengin adamından iş kuracaklara tavsiyeler


Jeff Bezos'un henüz yolun başındaki girişimcilere önemli bir mesajı var: büyük riskler almaya ve başarısız olmaya hazır olun.

Amazon'un Re: Mars konferansında, kendi işini kurmak isteyenlere ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz sorusunu yanıtlayan Bezos, "Risk alın. Risk almaya istekli olmalısınız. Risksiz bir iş fikriniz varsa, muhtemelen zaten başkası tarafından yapılıyordur" diyor. 
Bezos, 'belki fikriniz şu an bir işe yaramayacak ama sizin için değerli bir deneyim olacak' diye de ekliyor.

‘Bu deneylerin çoğu başarısız olacak, ancak "büyük başarısızlıklar" başarıya giden yolculuğun gerekli bir parçası.’

Kendi iş yaşamından bahsederken, “Her zaman risk alıyoruz ve başarısızlık hakkında da konuşuyoruz” diyen Bezos, "İbreyi hareket ettirmek için büyük hatalara ihtiyacımız var. Eğer hata yapmazsak, yeterince sallanmıyoruz demektir.'' diyerek iş kurarken kendi geçtiği yolları da paylaşıyor. Bezos, başarının gerçekten sert sallanmak ve başarısızlılar yaşamaktan sonra geldiğinin de altını çiziyor.

Bezos, Amazon’u 1995 yılında yalnızca 10 çalışanla kurdu.

Risk almanın ve başarısız olmanın yanı sıra girişimcilikte tutkulu olmanın önemini de vurgulayan Bezos, "Daima tutkulu olanlara karşı yarışacaksınız," diyor.

Bezos son olarak da müşteri odaklı yaklaşımın öneminden bahsediyor. "Müşteri odaklı yaklaşımı benimseyin, onları sadece tatmin etmekle almayın, kesinlikle memnun edin."






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.