Ekonomide kritik hafta - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

27 Nisan 2020 Pazartesi

Ekonomide kritik hafta



Bu haftanın veri gündeminde çarşamba günü ABD ve perşembe günü Euro Bölgesi'nin ilk çeyrek büyüme verileri öne çıkıyor.
Büyüme verilerinin yanı sıra bu hafta, çarşamba günü ABD Merkez Bankası (Fed) ve perşembe günü Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) kararları da piyasaların yönü üzerinde etkili olacak. Japonya Merkez Bankası (BoJ) ise bugün açıkladığı kararlar ile para politikasını daha da gevşetti. Devlet tahvili alım programında sınırı kaldıran BoJ, şirket tahvili alım limitini de 20 trilyon yene yükseltti.
Merkez Bankaları
Bu hafta Fed Çarşamba, ECB Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Türkiye’de ise gözler Perşembe günkü Enflasyon Raporu sunumunda olacak. Türkiye’de ayrıca bankaların birinci çeyrek bilanço açıklamaları bu hafta başlıyor.
-Macaristan ve İsveç Merkez Bankaları Salı günü faiz kararlarını açıklayacak.
-Fed Çarşamba günü faiz kararını 21:00’de duyuracak. Karar sonrası Başkan Jerome Powell ise 21:30’da konuşacak.
-TCMB Başkanı Murat Uysal Perşembe günü 10:30’da yılın ikinci enflasyon raporu sunumunu sanal ortamda gerçekleştirecek. Ayrıca TCMB 22 Nisan’daki Para Politikası Kurulu toplantısının özetlerini yayımlayacak.
-Avrupa Merkez Bankası ECB Cuma günü faiz kararını 14:45’te açıklanacak. Faizlerde değişiklik beklenmezken ECB’nin tahvil alım stratejisi izlenecek. ECB Başkanı Christine Lagarde ise 15:30’da basın toplantısında konuşacak.
Haftanın ekonomik verileri
-ABD Conferance Board Tüketici Güven Endeksi Salı günü saat 17:00’de açıklanacak. Mart’ta 120 gerçekleşen endeksin Nisan’da 87,9’a düşmesi bekleniyor.
-TÜİK Nisan ekonomik güven endeksi verisini de Salı günü saat 10:00’da duyuracak. 
-Güney Kore Fransa ve Avustralya'nın tüketici güven endeksleri, Japonya'nın işsizlik verisi, İngiltere'nin iş güveni endeksi ve perakende satışları Salı günü açıklanacak.
-ABD büyüme rakamı 15:30’da açıklanacak. Yıllıklandırılmış GSYH’nın çeyreklik %3,9 küçülmesi bekleniyor.
-Güney Kore sanayi üretimi, Avustralya ve Yeni Zelanda tüketici güven endeksleri Çarşamba günü açıklanacak.
-TÜİK Mart ayına ilişkin dış ticaret verilerini Perşembe günü 10:00’da duyuruacak. 
-Kültür ve Turizm Bakanlığı Mart ayına ilişkin turist giriş çıkış verileri 11:00’de, haftalık menkul kıymet pozisyonları ve para-banka istatistikleri ise 14:30’da açıklanacak.
-Perşembe günü yurt dışında ise ABD'de 25 Nisan ile biten haftanın işsizlik maaşı başvuruları, Çin Nisan imalat ve imalat dışı PMI verisi ile Kanada, Fransa, Euro Bölgesi Tayvan, Litvanya ve İspanya büyüme verisini duyurulacak.
Ayrıca Meksika'nın birinci çeyrek öncü büyüme verisi de Latin Amerika'nın en büyük ikinci ekonomisinin on yıllardan bu yana kaydedeceği en sert resesyona işaret edecek. Wall Street analistleri GSYH'nın yüzde 9 daralmasını bekliyor.
Ek olarak Perşembe günü, Şili'de işsizlik ve perakende satışlar verisi, Kolombiya ve İsrail'in işsizlik verisi, Almanya'nın işsizlik maaşı başvuruları, Yeni Zelanda'nın iş güveni endeksi, Çin'in imalat PMI verisi açıklanıyor.
Euro Bölgesi, İspanya, İtalya'nın da Perşembe günü enflasyon açıklaması bekleniyor.
-ABD’de 1 Mayıs'ta Nisan ayına ilişkin Markit nihai imalat PMI 16:45’te ISM imalat PMI ise 17:00’de açıklanacak.
Bilançolar
-BP, HSBC, UBS, Turkcell ve Akbank’ın birinci çeyrek bilançolarını Salı günü açıklaması bekleniyor.
-Barclays, Deutsche Bank, Standard Chartered, Tesla, Samsung, Facebook ve Garanti’nin Çarşamba günü birinci çeyrek bilançosunu açıklaması bekleniyor.
-Royal Dutch Shell, Amazon, Apple ve Yapı Kredi’nin Perşembe günü birinci çeyrek bilançosunu açıklaması bekleniyor.
Kar açıklayacak şirketler
-28 Nisan Salı: Caterpillar, 3M, Pfizer, Alphabet, Ford
-29 Nisan Çarşamba: Boeing, GE, Mastercard, Yum! Brands
-30 Nisan Perşembe: McDonald’s, Comcast, Twitter, Kraft Heinz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.