Enerji şirketlerinde 1 trilyon dolarlık gelir kaybı bekleniyor - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

30 Nisan 2020 Perşembe

Enerji şirketlerinde 1 trilyon dolarlık gelir kaybı bekleniyor

Salgınla birlikte petrol fiyatları çökerken, petrol ve doğalgaz şirketlerinin 2020'de bir önceki yıla göre toplamda 1 trilyon dolarlık gelir kaybına uğraması bekleniyor
petrol


Korona virüs salgınının küresel talebi düşürmesiyle petrol fiyatları hızla düşerken, enerji şirketlerinin bu yıl devasa gelir kaybına uğraması bekleniyor.
Cnbc’nin Rystad Energy adlı araştırma şirketinin raporundan aktardığına göre, geçen yıl küresel ölçekte toplamda 2,47 trilyon dolar gelir elde eden petrol ve doğalgaz şirketlerinin, 2020’deki gelirinin 1 trilyon dolar düşüşle 1,47 trilyon dolara düşmesi öngörülüyor. Salgın öncesinde 2020 için beklenti 2,35 trilyon dolar düzeyindeydi.
Rystad Energy, 2021 için de, daha önce 2,52 trilyon dolar olan eski beklentisini değiştirerek 1,79 trilyon dolara çekti.
İLK KEZ EKSİ FİYATLAR GÖRÜLDÜ
1 Ocak 2020’de 66 dolar olan Brent petrolün varil fiyatı, Nisan’da 15 dolara kadar gerilemiş, petrol üreticisi ülkeler arzı kısma kararları almıştı.
1980’lerde yüzde 30, 10 yıl önce yüzde 15 olan ABD’deki S&P 500 endeksindeki enerji şirketlerinin payı, şu an yüzde 3’e kadar gerilemiş durumda.
Nisan’da küresel ölçekte günlük petrol talebi 30 milyon varil düşmüştü.
Hava trafiğinin yüzde 95 azaldığı ABD’de Mayıs vadeli petrol fiyatları, iki hafta önce -40 dolara kadar gerilemişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.