Fatih Birol: Petrol piyasaları için 'Kara Nisan ' olabilir - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

15 Nisan 2020 Çarşamba

Fatih Birol: Petrol piyasaları için 'Kara Nisan ' olabilir

Fatih Birol: Petrol piyasaları için 'Kara Nisan ' olabilir


Uluslararası Enerji Ajansı (UEA) Başkanı Fatih Birol, OPEC ve OPEC dışı bazı ülkelerin geçen hafta günlük ham petrol üretim miktarlarını Haziran sonuna kadar 10 milyon varil azaltma kararının ardından Bloomberg HT'ye değerlendirmelerde bulundu. 
Birol yapılan anlaşmaların sorunu tam anlamıyla çözmese de anlaşma olmasaydı durumun daha da kötü olabileceğini, bu anlaşmayla daha da kötüye gidişin engellediğini söyledi.
Nisan ayının petrol piyasaları için 'Kara Nisan' olabileceğini kaydeden Birol "önümüzdeki 2 hafta zorlu geçecek, bu sabah yayımladığımız raporda da belirttiğimiz gibi Nisan ayı petrol piyasaları açısından "kara Nisan" olabilir. 
Çünkü bu ay talebin günlük 29 milyon varillik rekor düşüş kaydedeceğini düşünüyoruz, 2020'de toplam 9 milyon varillik düşüş olabilir. Gelecek 2 hafta daha fiyatlarda aşağı yönlü baskı devam edebilir." şeklinde konuştu.
Yılın 2. yarısından sonra toparlanma olabileceğini kaydeden Birol "ama bunun için OPEC ve G20 toplantısında alınan kararlar uygulanmalı, ikinci olarak da koronavirüs etkisi zayıflamalı, eğer bunlar olursa yılın 2. yarısında rahatlama görebiliriz" dedi.
"YIL BOYUNCA TALEPTE AŞAĞI YÖNLÜ BASKI SÜRECEK"
Şu anki petrol fiyatının stratejik rezerv biriktirmek için son derece elverişli olduğunu ifade eden Birol 4 ülkenin stratejik rezervlerini artırdığını, diğer ülkelerin de bunu takip edebileceğini söyledi. Birol "Fiyatlar rekor düşük seviyedeyken fırsat doğarsa Türk yetkilileri de bu fırsatı değerlendirebilir." dedi.
Petrol fiyat tahminlerini de aktaran Birol "önümüzdeki birkaç haftanın hala petrol piyasaları için zorlu geçeceğini düşünüyorum, yılın ikinci yarısından itibaren ekonomik aktivitelerde canlanma olur ve virüsle mücadeleyle başarıya ulaşılırsa fiyatlarda hafif canlanma görebiliriz ama bütün yıl boyunca talepte aşağı baskının devam edeceğini düşünüyoruz.." yorumunu yaptı.




Kapat



Loaded0%
Remaining Time -0:00

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.