FT: AMB "kötü banka" kurulması için Avrupa Komisyonu'yla görüşüyor - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

20 Nisan 2020 Pazartesi

FT: AMB "kötü banka" kurulması için Avrupa Komisyonu'yla görüşüyor


Financial Times'ın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Avrupa Merkez Bankası (AMB) yetkilileri, Euro Bölgesi'nde bankaların bilançolarından milyarlarca euroluk borcu alacak bir "kötü banka" kurulması için Avrupa Komisyonu'nun finansal istikrar ve sermaye piyasaları birimiyle görüşmelere başladı.
Kötü banka hem 2008 finans krizinden kalan takipteki kredileri, hem de koronavirüs pandemisinin ekonomik etkileri tarafından tetiklenmesi beklenen toksik kağıt dalgasını devralacak.
Söz konusu kötü banka fikrini 2017 başında öneren AMB Denetim Kurulu Başkanı Andrea Enria, bu düşünceye yeniden ivme kazandırmaya çalışıyor. 
Bankaların kayıplarını ancak hissedarları ve tahvil yatırımcılarına yükledikten sonra devlet yardımı almasına imkan tanıyan Avrupa Birliği (AB) kurallarından feragat etmek istemeyen kıdemli yetkilileri, FT haberine göre, son tartışmalarda bu fikre karşı çıktılar.
Ancak haberde, konuyla ilgili görüşmelerin sonucunun belli olmadığı ve kötü banka kurulmasının ihtimal dışı olmadığı belirtildi. AMB gazeteye konuya ilgili değerlendirme yapmayı kabul etmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.