Goldman: Merkez TL'deki kaybı durdurabilmek için faiz yükseltebilir - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

23 Nisan 2020 Perşembe

Goldman: Merkez TL'deki kaybı durdurabilmek için faiz yükseltebilir



Goldman Sachs ekonomistleri Murat Unur ve Clemens Grafe, hazırladıkları raporda, Türk Lirası üzerindeki baskının, negatif reel faizler, Merkez Bankası'nın devlet tahvili alımlarından kaynaklanan lira arzındaki artış ve lokal varlıklardan çıkışlardan dolayı muhtemelen süreceğini kaydediyorlar.
Raporda, "Türk Lirası'nın daha da değer kaybetmesini önlemek için acil faiz artışları riski görüyoruz.
 Ancak son politika kararlarının bizi yetkililerin çıkışlar ya da diğer dış gelişmelerden daha az endişe duyduklarını düşünmeye yöneltmesinden dolayı, bunun nihayetinde lokal gelişmelere bir tepki olarak geleceğini düşünüyoruz" denildi.
Goldman ekonomistleri, dolar mevduatları için lokal talebin "kurun temel yönlendiricisi" olmasının beklendiğini kaydettiler.
Goldman Sachs, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) gelecek toplantıda 25 baz puanlık faiz indirimine gideceği ve enflasyonun yıl sonunda yüzde 11.3 seviyesinde gerçekleşeceği yolundaki tahminini sürdürüyor.
Banka ekonomistleri, Çarşamba günkü faiz indiriminin TCMB'nin "büyümeyi mümkün olduğunca destekleme" amacını yansıttığını belirttiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.