Güncel Dolar Yorumları USDTRY Analizleri - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

17 Nisan 2020 Cuma

Güncel Dolar Yorumları USDTRY Analizleri

Güncel Dolar Yorumları USDTRY Analizleri

Güncel Dolar Yorumları USDTRY Analizleri
Dolar Ne Kadar? DolarTL Ne Olur?
Dolar Düşer mi? Dolar Ne Kadar Yükselir? Sorularının cevapları için gün içinde gelen en yeni dolar yorumları ve DolarTL teknik analizlerini aşağıda sıralı halde görebilirsiniz. Kurum ve uzmanlardan gelen en son yorum en üstte yer almaktadırBu sayfada yukarıda kısa vade aşağıda ise haftalık orta vadeli kur yorumları yer almaktadır.  Bu sayfa sürekli güncellenmektedir.

17.04.2020 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri

Gedik Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Dolar/TL kuru dün 6,8904 ve 6,9587 seviyeleri arasında dalgalanarak günü 6,9410 seviyesinden tamamladı. Dolar/TL kuru yukarı yönlü trendini dünde devam ettirdi. Salgına yönelik endişelerin güvenli liman alımlarıyla küresel dolar endeksinde yükselişe yol açması kurun gün içinde yıl içi zirvelerini tazelemesine yol açtı. 
ABD’de açıklanan haftalık işsizlik ve Philadelphia Fed imalat rakamlarının zayıf beklentilerin de altında kalması dün dolar tarafındaki değer kazançlarında etkiliydi. Dolar/TL kuru sabah 08:30 itibariyle ABD’den gelen haberlerle bir miktar geri çekilerek 6,92 seviyelerine yakın işlem görüyor. Kurda bugün 6,94 seviyesinin üzerinde 6,96 ve 7,00 seviyeleri önem kazanacaktır. Düşüşlerde 6,89 seviyesinin altında 6,83 ve 6,79 seviyeleri destek noktaları olarak izlenebilir.

Piramit Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

ABD’de açıklanan ekonomik verilerin beklentilerden kötü gelmesi ve Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle, ABD ekonomisinin bu yıl % 5,3 daralacağını açıklaması ile küresel risk iştahı dün zayıf seyretti. Dolar endeksi dün güvenli liman arayışı ile dün yeniden 5-22 günlük AO’larını kırarak, 100,00 seviyesi üzerinde harekete geçti. Dolar/TL kurunda bir önceki gün 6,80’nin kırılması ile artan yükseliş ivmesi dün 6,9597’ye kadar sürdü. Gün içi işlemlerde 6,8904-6,9587 bandında hareket edildi. 
Kurda son iki aylık işlemlerden oluşan yükselen kanaldaki hareketin, üst bandı hedeflediğini izlemekteyiz. Kurda 6,90 civarına yaklaşan 5 günlük AO üzerinde kalınması halinde kanal üst bandının denk geldiği 7,10 ve 2018 zirvesi 7,2169’un test edilmesi söz konusu olabilir. Kısa ve orta vadeli teknik yönün yukarı olduğu kurda, bu sabah %0,30 oranında satıcılı hareket görülmektedir. Veri gündeminde bugün, Euro Bölgesi’nden tüketici enflasyonu, Yurtiçinde ise Yıl Sonu TÜFE Tahmini izlenecek.

Alan Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

USDTRY…TL Dolar Karşısındaki Kayıplarını Geri Alma Konusunda Zorlanıyor… Gelişen piyasa ülke para birimlerinin birçoğu dolardaki güçlenmeye bağlı olarak satıcılı bir görünüm sergiliyor. 
Haftanın son işlem gününün ilk saatlerinde Dolar TL kurunda dünkü yükselişin ardından bir geri çekilmenin olduğunu görüyoruz. Bu geri çekilmenin kalıcı olabilmesi için geçtiğimiz günlerde 622 puana kadar çıkan CDS’in gözle görülür bir şekilde gerilemesi gerekiyor. Dolar endeksi bugün yatay bir görünüm sergiliyor. 
Dolar, Türk Lirası karşısında günü 0.42% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Dolar, Türk Lirası karşısında orta vadeli yükseliş trendi ve kısa vadeli yükseliş trendi devam etmektedir. Bununla beraber USDTRY paritesinde kısa vadeli direnç seviyeleri 6.9900 ve 7.0700’de, destek seviyeleri ise 6.9200 ve 6.8500’de bulunmaktadır.

Tacirler Yatırım – DolarTL Paritesi USDTRY Analizi

Düşük risk iştahı piyasalarda etkili olmaya devam ediyor. Güvenli limanlara sığınma eğiliminin sürmesi ile birlikte dün gün içerisinde yükselişini sürdürerek 100 seviyesi üzerine çıkan dolar endeksi, 100,30 seviyesini test ederek yaklaşık son bir haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Dolar endeksinde hızlanan yükseliş ile birlikte USDTRY paritesi de yükselişini hızlandırarak 6,9587 seviyesini test etti. USDTRY paritesi bu sabah saatlerinde 6,9430 seviyesinden işlem görüyor.
 Dün, dolar endeksindeki yükseliş hareketi ile birlikte değer kaybeden gelişen ülke kurlarında ise bu sabah saatlerinde, endeksteki yükselişlerin bir kısmının geri verilmiş olması birlikte pozitif bir seyrin hâkim olduğunu görmekteyiz. Ancak Türk lirasının, dolar karşısında en fazla değer kaybeden ikinci para birimi konumunda olduğu ve gelişen ülke kurları arasında negatif ayrıştığı görülüyor.
Güncel Dolar Yorumları USDTRY AnalizleriKurda yukarı yönlü eğilimin devamı açısından 6,95 direncini yakından takip ediyoruz. Kur dün bu direnci kırmayı denemiş olsa da bu seviye üzerinde tutunmayı başaramadı. Bugün 6,95 direncini izleyeceğiz. Kurun bu direnç seviyesini aşması ve bu seviye üzerinde tutunması durumunda yükseliş hareketini 6,97 – 6,9750 bandına taşıması söz konusu olabilir. Aşağıda yönlü hareketlerde ise 6,92 ve 6,89 seviyeleri kısa vadeli destek olarak ön plana çıkıyor. Veri takvimine baktığımızda bugün yurtiçinde TCMB tarafından açıklanacak olan Nisan ayı Beklenti Anketi takip edilecek. Yurt dışında ise Euro Bölgesi Mart Ayı TÜFE verileri önemli olacak.

Şeker Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Veriler Düşüş Rekoru Kırmaya Devam Ediyor

ECB Başkanı Lagarde, Euro Bölgesi ekonomisine destek için ne gerekiyorsa yapacaklarını, ancak bu pandemiyi yenmek için daha fazla uluslararası işbirliği gerektiğini söyledi. IMF de, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’nın ardından, “Kovid-19 – Etkiler ve Politika Konuları/G20 Gözlem Notu” başlıklı raporunda ortak eylemin önemine vurgu yaptı. Japonya’da Başbakan Abe, insan hareketliliğini azaltmak için tüm bölgelerde OHAL uygulama kararı aldıklarını duyurdu. 
Öte yandan Mercedes-Benz Türk, gerekli tüm tedbirleri alarak 20 Nisan’da ve 24 Nisan’da faaliyetlerine tekrar başlayacağını duyurdu. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s Kovid-19 salgınının etkisiyle, ABD ekonomisinin bu yıl %5.3 daralacağını öngördü. Bunun yanı sıra ABD Başkanı Trump, ülkedeki koronavirüs önlemlerinin 3 aşamalı şekilde gevşetileceğini ancak kararın eyalet valilerinde olduğunu duyurdu.
Gün boyu devam eden alımlarla dünü artıda tamamlayan Dolar/TL kurunun 6.90 üzerinde kalıcılık sağlaması halinde 6.99 direnci hedeflenebilir. Kurda Türk Lirası lehine işlemlerin gerçekleşmesi halinde ise 6.8281 ve 6.75 seviyelerine kadar geri çekilmeler yaşanabilir.

 

Ahlatcı Yatırım – DolarTL, USD/TRY Paritesi Yorumu

Hafta başında gününde ABD’de nispeten zayıf ekonomik veri akışı devam ederken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Şubat 2020 dönemine ilişkin ödemeler dengesi 1.23 milyar dolar açık verdi. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre şubat ayına ilişkin sanayi üretim endeksi ise aylık yüzde 1.2, yıllık yüzde 7.5 arttı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün, Türkiye’deki toplam vakanın 74 bin 193, can kaybının ise 1643 olduğunu açıkladı. Küresel piyasalarda korona virüsün yıkıcı etkileri devam ederken gün sonunda takip edilen gelişmeler ile birlikte kurun yukarı yönlü hareketini sürdürdüğü izlendi.
Teknik olarak incelediğimizde, Dolar’ın 6,95 seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. Gelebilecek alımlar ile birlikte kurdaki eğilimin yukarı yönlü hareketine devam etmesi durumunda 6,965, 6,98 ve 7,00 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleridir. Gelebilecek olası satışlar ile kurdaki eğilimin aşağı yönlü hareketinde ise 6,93, 6,9150 ve 6,90 destek seviyeleri takip edilebilir.

Eda Karadağ, Araştırma Uzmanı, İntegral Yatırım – DolarTL Paritesi USDTRY Yorumu

Dolar 6.95 direncini aşmakta şimdilik zorlanıyor
USDTL kuru 6.90 seviyesinin üzerindeki seyrini sürdürüyor. Kur için konuştuğumuz riskler aynı bu durumda kurda geri çekilmeler bir süre daha sınırlı kalabilir. Bu sabah, gelişmekte olan ülke para birimleri Dolar karşısında iyimser ama bu durum geçici olabilir çünkü GOP’lardan fon çıkışları sürüyor. Bu durumda GOP’ların Dolar karşısındaki güçlü duruşunu zorlaştırıyor. Bugün için TCMB’nin beklenti anketi takip edilecek. Fiyatlamalar üzerinde etki beklenmeyebilir. Kur özelinde haber akışları önemli olacaktır. Virüs ile ilgili ilaç konusunda Prof. Dr. Ercüment Ovalı’dan açıklamalar geldi. Kritik günlerdeyiz dolayısıyla aşı veya ilaç ilgili gelişmeler önemli ve bu durum ilerleyen günlerde kur özelinde de etkisini gösterebilir. 
Teknik Analiz: USDTL 6.95 seviyesinin üzerine dün sınırlı da olsa tepkisini gösterdi ancak çok kalıcı olamadı. Dolayısıyla burasını direnç alanı olarak takip etmeye devam ediyoruz. Geri çekilmelerde ise 6.90 destek alanı ancak bir sonraki alan 6.80 bölgesinden geçiyor. Dolayısıyla olası satışlar 6.80 seviyesine kadar karşılandığı sürece ciddi bir satış baskısından bahsetmek mümkün olmayabilir. Kur için kritik seviyelerdeyiz ve oynaklık yüksek. Geri çekilmelerde sınırlı kalabilir. 
Güncel Dolar Yorumları USDTRY AnalizleriDestekler: 6.80 / 6.79 / 6.75
Dirençler: 6.95 / 7.00 / 7.20 

Osmanlı Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Dolar/TL tarafında alıcılı bir seyir olduğu görülüyor. Önceki işlem gününde 6.9211 seviyesinden kapanan Dolar/TL’nin pozitif ayrıştığı gözlemlenirken, günlük kayıp %0.29 olarak gerçekleşti. 20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde olan kur için RSI göstergesi 72.14 seviyesinde iken momentumu 103.26 seviyesinde. Gün içi yukarı yönlü hareketlerde 6.9279 seviyesi takip edilebilir. Bu seviyenin geçilmesi durumunda 6.9412, 6.9614 ve 6.9747 dirençleri önemli hale gelebilir. Olası geri çekilmelerde ise 6.9077, 6.8944 ve 6.8742 destek seviyeleri olarak izlenecektir.

Ali Akbulut, Araştırma Uzmanı, Işık FX – Dolar Kuru Yorumu

Küresel tarafta Dolar varlıklarında görülen pozitif eğilimin yanı sıra yurt içi tarafta Dolar likidite kaygıları kur tarafında hafta genelinde yukarı yönlü hareketliliğin devam etmesine neden oldu. Şu anda kritik olarak gördüğümüz 6.9500 direnç seviyesini hemen altında bir fiyatlama hakim. Bu noktanın üzerinde kalıcılık sağlanması halinde 7.0000, 7.0400, 7.1000 ve 7.1500 direnç seviyeleri takip edilebilir. Ancak kur tarafında görülebilecek geri çekilmelerde ise; 6.8000 destek seviyesi önemini korumakla beraber bu nokta öncesinde 6.9200, 6.8850 ve 6.8500 destek seviyeleri karşımıza çıkabilir.
Güncel Dolar Yorumları USDTRY Analizleri

İnfo Yatırım FX – DolarTL Yorumu

Küresel çapta koronavirüs pandemisinin yarattığı endişeler derinleşirken, bu endişeler ile birlikte doların güvenli liman özelliği ön plana çıkıyor. Risk iştahı azalırken dolara olan talep küresel bazda artıyor ve dolar büyük paralar karşısında değer kazanımları yaşıyor. Bu endişeler ise TL kanadı üzerinde baskı kuruyor. Tüm bu gelişmeler ile birlikte USDTRY paritesi son 2 yılın en yüksek seviyeleri yakınlarında fiyatlamalarına devam ediyor. Lira’nın dolar karşısında Nisan ayındaki performansına baktığımızda yaklaşık olarak %4 oranlarında değer kaybı yaşadığı görülüyor. Dün ABD’den gelen verilere göre işsizlik maaşı başvuruları 5.24 milyon oldu. Piyasalardaki beklentiler ise 5.5 milyon civarlarıydı. Bilindiği gibi 1 ay önce başvurular 50 yılın en düşük seviyelerinde seyrediyordu. Diğer yandan TCMB’nin açıkladığı Konut Fiyat Endeksi takip edildi. Buna göre Şubat ayında Konut Fiyat Endeksi bir önceki aya göre %2.3 oranında arttı ve 123.71 seviyesinde gerçekleşti. Kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren USDTRY paritesini teknik olarak incelediğimizde 6.96382 – 7.08278 – 7.22629 seviyeleri direnç noktaları olarak; 6.80300 – 6.71003 – 6.60678 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

16.04.2020 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri

Dolar Hedefleri Aştı, Dolar Çıkmaya Devam Edecek mi?

Dolar yorumumda beklediğimiz dirençleri aşan dolar kuru için nasıl bir strateji izlenmesi gerektiğini anlattım. Dolar TL için kritik destek seviyeleri hangileridir? Buradan dolar alınır mı? Dolar ne zaman bozulur?

USDTL kuru 6.90 seviyesinin üzerindeki seyrini sürdürüyor. Kur için konuştuğumuz riskler aynı bu durumda kurda geri çekilmeler bir süre daha sınırlı kalabilir. Bu sabah, gelişmekte olan ülke para birimleri Dolar karşısında iyimser ama bu durum geçici olabilir çünkü GOP’lardan fon çıkışları sürüyor. Bu durumda GOP’ların Dolar karşısındaki güçlü duruşunu zorlaştırıyor. Bugün için TCMB’nin beklenti anketi takip edilecek. Fiyatlamalar üzerinde etki beklenmeyebilir. Kur özelinde haber akışları önemli olacaktır. Virüs ile ilgili ilaç konusunda Prof. Dr. Ercüment Ovalı’dan açıklamalar geldi. Kritik günlerdeyiz dolayısıyla aşı veya ilaç ilgili gelişmeler önemli ve bu durum ilerleyen günlerde kur özelinde de etkisini gösterebilir. 
Teknik Analiz: USDTL 6.95 seviyesinin üzerine dün sınırlı da olsa tepkisini gösterdi ancak çok kalıcı olamadı. Dolayısıyla burasını direnç alanı olarak takip etmeye devam ediyoruz. Geri çekilmelerde ise 6.90 destek alanı ancak bir sonraki alan 6.80 bölgesinden geçiyor. Dolayısıyla olası satışlar 6.80 seviyesine kadar karşılandığı sürece ciddi bir satış baskısından bahsetmek mümkün olmayabilir. Kur için kritik seviyelerdeyiz ve oynaklık yüksek. Geri çekilmelerde sınırlı kalabilir. 
Güncel Dolar Yorumları USDTRY AnalizleriDestekler: 6.80 / 6.79 / 6.75
Dirençler: 6.95 / 7.00 / 7.20 

Osmanlı Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Dolar/TL tarafında alıcılı bir seyir olduğu görülüyor. Önceki işlem gününde 6.9211 seviyesinden kapanan Dolar/TL’nin pozitif ayrıştığı gözlemlenirken, günlük kayıp %0.29 olarak gerçekleşti. 20 günlük hareketli ortalamasının üzerinde olan kur için RSI göstergesi 72.14 seviyesinde iken momentumu 103.26 seviyesinde. Gün içi yukarı yönlü hareketlerde 6.9279 seviyesi takip edilebilir. Bu seviyenin geçilmesi durumunda 6.9412, 6.9614 ve 6.9747 dirençleri önemli hale gelebilir. Olası geri çekilmelerde ise 6.9077, 6.8944 ve 6.8742 destek seviyeleri olarak izlenecektir.

Ali Akbulut, Araştırma Uzmanı, Işık FX – Dolar Kuru Yorumu

Küresel tarafta Dolar varlıklarında görülen pozitif eğilimin yanı sıra yurt içi tarafta Dolar likidite kaygıları kur tarafında hafta genelinde yukarı yönlü hareketliliğin devam etmesine neden oldu. Şu anda kritik olarak gördüğümüz 6.9500 direnç seviyesini hemen altında bir fiyatlama hakim. Bu noktanın üzerinde kalıcılık sağlanması halinde 7.0000, 7.0400, 7.1000 ve 7.1500 direnç seviyeleri takip edilebilir. Ancak kur tarafında görülebilecek geri çekilmelerde ise; 6.8000 destek seviyesi önemini korumakla beraber bu nokta öncesinde 6.9200, 6.8850 ve 6.8500 destek seviyeleri karşımıza çıkabilir.
Güncel Dolar Yorumları USDTRY Analizleri

İnfo Yatırım FX – DolarTL Yorumu

Küresel çapta koronavirüs pandemisinin yarattığı endişeler derinleşirken, bu endişeler ile birlikte doların güvenli liman özelliği ön plana çıkıyor. Risk iştahı azalırken dolara olan talep küresel bazda artıyor ve dolar büyük paralar karşısında değer kazanımları yaşıyor. Bu endişeler ise TL kanadı üzerinde baskı kuruyor. Tüm bu gelişmeler ile birlikte USDTRY paritesi son 2 yılın en yüksek seviyeleri yakınlarında fiyatlamalarına devam ediyor. Lira’nın dolar karşısında Nisan ayındaki performansına baktığımızda yaklaşık olarak %4 oranlarında değer kaybı yaşadığı görülüyor. Dün ABD’den gelen verilere göre işsizlik maaşı başvuruları 5.24 milyon oldu. Piyasalardaki beklentiler ise 5.5 milyon civarlarıydı. Bilindiği gibi 1 ay önce başvurular 50 yılın en düşük seviyelerinde seyrediyordu. Diğer yandan TCMB’nin açıkladığı Konut Fiyat Endeksi takip edildi. Buna göre Şubat ayında Konut Fiyat Endeksi bir önceki aya göre %2.3 oranında arttı ve 123.71 seviyesinde gerçekleşti. Kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren USDTRY paritesini teknik olarak incelediğimizde 6.96382 – 7.08278 – 7.22629 seviyeleri direnç noktaları olarak; 6.80300 – 6.71003 – 6.60678 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

16.04.2020 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri

Dolar Hedefleri Aştı, Dolar Çıkmaya Devam Edecek mi?

Dolar yorumumda beklediğimiz dirençleri aşan dolar kuru için nasıl bir strateji izlenmesi gerektiğini anlattım. Dolar TL için kritik destek seviyeleri hangileridir? Buradan dolar alınır mı? Dolar ne zaman bozulur?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.