Uzmanlar Uyardı: Altın Rekor Seviyede Düşebilir! - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

12 Nisan 2020 Pazar

Uzmanlar Uyardı: Altın Rekor Seviyede Düşebilir!


Bir süredir yükselişe geçen altın fiyatları hakkında uzmanlar yatırımcıları uyardı. Virüs salgınında hızla artan altının yaşanabilecek olumlu gelişmelere karşı hızlı bir düşüşe geçebileceği ve dengeleri tamamen değiştirebileceği konusunda sert uyarılar yapılıyor.

Uzmanlar Uyardı: Altın Rekor Seviyede Düşebilir!











Koronavirüs tüm dünyada küresel bir sorun olarak kabul edilirken, ülke ekonomilerini de olumsuz etkilemeye devam ediyor.  
Virüs salgınını en derinden hisseden Amerika, İtalya, İspanya, İngiltere, Fransa gibi ülkeler salgınla mücadele konusunda ekonomik önlemler almaya devam ediyorlar. 

Alınan önlemlerin asıl amacı salgının yaratmış olduğu baskıyı ortadan kaldırmak ve salgının kontrol edilmesi için gereken çalışmaları finanse etmek. ABD tarafından önlemler kapsamında geçtiğimiz günlerde 2.3 trilyon dolar değerinde bir destek paketi açıklandı. 

Bu destek paketi işverenleri ve çalışan kesimi yakından ilgilendiriyor. Bu noktada ülkede ekonomik açıdan bazı kısıtlamalara gidildiği ifade edildi. 

Ülkelerin aldığı çeşitli ekonomik önlemelere bakıldığında henüz salgını kontrol altına almak ve ortadan kaldırmak adına elle tutulur bir çalışma kaydedilemedi. Her gün binlerce insanın ölüm haberi gelirken vaka sayısı da giderek yükseliyor


Altın Fiyatlarında Sert Bir Düşüş Yaşanabilir Koronavirüs sürecinde yaşanan dalgalanmalar altın fiyatlarını da etkiledi. Uzun bir süre altın fiyatlarında ciddi bir dalgalanma meydana geldi. 
Bu süreç içerisinde altının güvenli liman olarak kaydedilmesi yatırımcıları bu alana yöneltti. Virüs salgını döneminde altın fiyatlarında iki kez rekor sayılabilecek çıkışlar yakalandı. 

Bir kez ise yaşanan gelişmelere bağlı olarak sert bir düşüş meydana geldi. Son günlerde güvenli liman olarak görülen altın yükselişini devam ettiriyor. 

Virüs salgını ile gerçekleştirilen mücadelede olumlu gelişmelerin yaşanması halinde altın fiyatlarında sert bir düşüşün yaşanabileceği uzmanlar tarafından özellikle belirtildi. 

Atında her an beklenmedik bir gerilemenin yaşanma ihtimali üzerinde duran yetkililer, yatırımcıları bu konuda önlem almaya davet ettiler. Kısa vadede ise altında meydana gelen yükselişin devam edeceği düşünülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.