20.05.2020 tarihli Euro Döviz Kuru Yorumları, Güncel EUR/TRY Analizleri - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

20 Mayıs 2020 Çarşamba

20.05.2020 tarihli Euro Döviz Kuru Yorumları, Güncel EUR/TRY Analizleri

Güncel Euro Döviz Kuru EUR/TRY Yorumları ve Analizleri

Güncel Euro Döviz Kuru EUR/TRY Yorumları ve Analizleri
Sorularının cevabı için günlük gelen en yeni euro döviz kuru yorumları ve EUR/TL teknik analizlerini aşağıda sıralı halde görebilirsiniz. Kurum ve uzmanlardan gelen en son yorum en üstte yer almaktadır. Bu sayfada yalnızca eurotl yorumları bulunmaktadır.





20.05.2020 tarihli Euro Döviz Kuru Yorumları, Güncel EUR/TRY Analizleri

Gedik Yatırım – EuroTL EURTRY Yorumu

Euro/TL kuru dün 7,3896 ve 7,5227 seviyeleri arasında dalgalanarak günü 7,3955 seviyesinden tamamladı. Euro Bölgesi’nde ve Almaya’da dün ZEW ekonomik güven endeksi takip edildi. Euro Bölgesi’nde ZEW ekonomik güven endeksi mayıs ayında 46,0 seviyesinde açıklanırken, Almanya’da endeks salgınında en kötünün geride kaldığına ilişkin iyimserliğin etkisiyle 51,0 seviyesinde açıklandı. 
Yurtiçinde bu sabah TCMB’nin Katar ile 5 milyar dolar olan swap anlaşmasının 15 milyar dolara yükseltiği belirtilirken, bugün mayıs ayına ilişkin tüketici güveni ve gündeme dair gelişmeler ön planda bulunuyor. Euro Bölgesi’nde ise enflasyon rakamları takip edilecek.

Alan Yatırım – Euro Döviz Kuru, EUR/TRY Yorumu

EURTRY…TL Euro Karşısındaki Kayıplarını Telafi Etmeye Çabasında… TL varlıklar majör para birimleri karşısındaki kayıplarını geri alma konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Euro TL kuru 7.39 seviyelerine kadar geriledikten sonra sabahın ilk saatlerinde 7.43 seviyelerinde işlem görüyor. Euro, Türk Lirası karşısında günü 1.45% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak Euro, Türk Lirası karşısında orta vadeli düşüş trendi ve kısa vadeli düşüş trendi devam etmektedir. Bununla beraber EURTRY paritesinde kısa vadeli direnç seviyeleri 7.4100 ve 7.4700’de, destek seviyeleri ise 7.3600 ve 7.3000’de bulunmaktadır.

Ahlatcı Yatırım – Euro Döviz Kuru, EUR/TRY Yorumu

Haftanın ilk işlem gününde zayıf ekonomik veri akışı devam ederken, Euro Bölgesi’nde salgında vaka ve ölüm sayısındaki artışın ivme kaybetmesinden cesaret alan hükümetlerin karantina tedbirlerini adım adım kaldırması ve salgına yönelik aşının geliştirilme aşamasında olmasının getirdiği iyimserliğin çapraz üzerindeki olumlu etkileri izlenmişti. Haftanın ikinci işlem gününde ise yurt içerisinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı kutlanmaya devem ederken, TCMB’nin 2019’a ilişkin yıllık faaliyet raporu yayımlandı. Almanya’da ZEW Ekonomik Güveni pandemi iyimserliği nedeni ile 51 seviyesine yükseldi. Gün içerisinde Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde, parasal genişlemenin Alman mahkemesinin yakın zamanda program karşısında verdiği karara rağmen devam edeceğini söylerken, Almanya Başbakanı Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, AB’nin toparlanmasına yardımcı olmak üzere 500 milyar Euro’luk destek paketinde anlaşma sağladı. TCMB’nin bu haftaki toplantısında da faiz indirimine devam edeceğini öngörüleri devam ederken gün sonunda çaprazın aşağı yönlü hareketini sürdürdüğü takip edildi.
Teknik olarak incelediğimizde, çaprazın 7,41 seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. 7,44 direnç seviyesinin altında kaldığı sürece aşağı doğru eğilimin devam etmesi durumunda sırası ile 7,39, 7,36 ve 7,33 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli destek seviyeleridir. Gelebilecek olası alımlar ile kurdaki eğilimin yukarı yönlü olmasında ise 7,44, 7,47 ve 7,50 direnç seviyeleri takip edilebilir.

Osmanlı Yatırım – EuroTL EURTRY Yorumu

Aşağı trendin devam ettiğini izliyoruz. Önceki işlem gününde 7.4285 seviyesinden kapanan Euro/TL için günlük kazanç %0.32 olarak gerçekleşti. 20 günlük hareketli ortalamasının altında olan kur için RSI göstergesi 44.25 seviyesinde iken momentumu 96.66 seviyesinde. Gün içi aşağı yönlü hareketlerde 7.4176 seviyesi takip edilebilir. Bu seviyenin altına inilmesi durumunda 7.4052, 7.3819 ve 7.3694 destekleri önemli hale gelebilir. Olası yükselişlerde ise 7.4409, 7.4534 ve 7.4767 direnç seviyeleri olarak izlenecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.