30.04.2020 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

1 Mayıs 2020 Cuma

30.04.2020 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri

Güncel Dolar Yorumları USDTRY Analizleri

Güncel Dolar Yorumları USDTRY Analizleri
Dolar Ne Kadar? DolarTL Ne Olur?
Dolar Düşer mi? Dolar Ne Kadar Yükselir? Sorularının cevapları için gün içinde gelen en yeni dolar yorumları ve DolarTL teknik analizlerini aşağıda sıralı halde görebilirsiniz. Kurum ve uzmanlardan gelen en son yorum en üstte yer almaktadırBu sayfada yukarıda kısa vade aşağıda ise haftalık orta vadeli kur yorumları yer almaktadır.  Bu sayfa sürekli güncellenmektedir.

30.04.2020 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri

Ziraat Yatırım – DolarTL Paritesi Dolar Kuru Yorumu

Koronavirüs tedavisinde ilaç umudu, Fed’in ekonomiye kalıcı destek sözü ve önemli teknoloji şirketlerinin iyi bilanço açıklamalarıyla birlikte küresel risk iştahı bugün pozitif. Fed dün beklentilere paralelinde faizleri sabit tuttu ve ekonomik görünüme ilişkin kötümser tablo çizdi. Fed Başkanı Jerome Powell faizlerin yıllar boyu sıfıra yakın seyredeceği mesajını verdi. Koronavirüs krizinin ABD ekonomisinde kalıcı hasar bırakabileceği endişesini dile getirdi. 
Bunun yanısıra, ABD Başkanı Trump Reuters’e verdiği röportajda Çin’in Kasım ayında seçimi kaybetmesini istediğini iddia etti. Trump Çin hükümetini cezalandırmak için birçok seçeneğin değerlendirildiğini de dile getirdi. Gelişmekte olan ülke para birimleri dün dolar karşısında belirgin değer kazanmıştı. 
Bugün Fed sonrası dolar endeksi yatay seyirle 99,5 seviyesinde. Dün %0,5 düşüş gösteren USD/TL kuru, hafif yukarı bir görünüm sergileyerek şu sıralar 6,98’lerde. Kurda, psikolojik 7 seviyesinin geçilmesi durumunda 7,0365 direnci takip edilebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise 6,9280 desteği izlenebilir.
Yurt içi veri takvimi bugün oldukça yoğun. Az önce Mart ayına ilişkin dış ticaret rakamları açıklandı. Buna göre dış ticaret açığı Mart’ta 5.39 milyar dolar oldu. Önceki 2.98 milyar dolar idi. Bunun yanı sıra Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısının Ocak-Mart döneminde %20,5 azaldığı ve 5,5mn kişi olduğu bildirildi. Bugün ayrıca, Hazine’nin borçlanma programı ile TCMB’nin PPK toplantı özeti de takip edilecek. Şu sıralar TCMB Başkanı Murat Uysal başkanlığında yılın ikinci enflasyon raporu açıklanıyor. Uysal, enflasyonun yıl sonunda %7,4 olarak gerçekleşeceği, 2021 yıl sonunda %5,4’e gerileyeceği tahmin edilmektedir, dedi. Yurt dışı veri takviminde ise, ECB faiz kararı açıklanacak ve ECB Başkanı Christine Lagarde 15:30’da video konferansta konuşacak. Faizlerde değişiklik beklenmese de pandemi varlık alım programında 250 milyar EUR artış açıklanmasını bekliyor.

Gedik Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Dolar/TL kuru dün 6,9442 ve 6,9933 seviyeleri arasında dalgalanarak günü 6,9511 seviyesinden tamamladı. Dolar/TL kuru dün öğleden sonra ABD’de açıklanan verilerin tahminlerin altında kalmasına karşın ilaç haberlerinin küresel risk iştahın artırmasıyla geri çekildi. 
Dün gelişmelere bağlı olarak küresel dolar endeksinde kayıplar görülürken TL’de aşağı yönlü hareketler sınırlı kaldı. Bugün yurtiçinde dış ticaret dengesi, yurtdışında ABD haftalık işsizlik başvuruları ve kişisel tüketim harcamaları verileri takip edilecek. Dolar/TL kuru sabah 08:40 itibariyle 6,95 seviyelerine yakın işlem görüyor. Kurda bugün 6,97 seviyesinin üzerinde 7,00 ve 7,04 seviyeleri önem kazanacaktır. Düşüşlerde 6,94 seviyesinin altında 6,89 ve 6,85 seviyeleri destek noktaları olarak izlenebilir.

Anadolu Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

6,90-7,00 aralığını izliyoruz… Bu sabah işlemler 6,96’ya yakın seviyelerde devam etmekte. TL’de değer kaybının artmaması için 7,00 yukarı kırılmamalı. 7,00 üzerine yerleşmede 7,10 ardından 7,21 test edilebilecekken TL’de kısa vadeli değerlenme için swap piyasası ile ilgili yeni anlaşmalar ile 6,90 aşağı kırılmalı.
Son Fiyat : 6,9655
Destekler : 6,9400-6,9200-6,9000
Dirençler : 6,9800-7,0000-7,100
 

Piramit Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Küresel piyasalarda dün ABD ekonomisi ilk çeyrek büyüme verisi takip edildi. 2014’ten beri ilk kez küçülen ABD ekonomisi yılın ilk çeyreğimde %4,8 daraldı. ABD’de askıdaki konut satışları da Mart’ta %20,8 ile beklentilerin üzerinde düştü. Dolar endeksi (DXY) bir çok ülkenin koranavirüsü nedenyile aldığı önlemleri gevşetmeyi planlandığını açıklamasıyla düşüşe geçti. 
DXY dün en düşük 99,533’ü test etmesinin ardından bu sabah %0,03 artıda bulunuyor. Dolar/TL kurunda dün 6,99 direncinden gelen satışların bir miktar arttığını ve en düşük 6,9457 seviyesinin test edildiğini izledik. Dün gelen satışların etkisi ile kurda son iki aylık işlemlerden oluşan yükselen kanalın alt bandı test edildi. Öte yandan 5 günlük AO’sı 6,97 altında gün kapatıldı. Kurda bundan sonraki aşamada 6,97-6,95 bandı altında kalınması halinde 6,90’a doğru gevşeme görülebillir. Yukarı yönde ise 7,00 direnci önemini korumaktadır. 
Son bir haftayı aşan sürede direnç konumunda olan bu seviye, 6,95-6,90 korunduğu sürece yeniden hedef olabilir. Küresel piyasalarda bugün Almanya’dan perakende satışlar ve işsizlik, Euro Bölgesi’nden işsizlik ve tüketici enflasyonu ve büyüme öncü verileri, ABD’den ise Chicago PMI verileri takip edilecek. Avrupa Merkez Bankası PPK Toplantısı ile yurt içinde TCMB PPK Toplantı Özeti izlenecek.

Alan Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

USDTRY…TL Dolar Karşısındaki Kayıplarını Geri Alma Çabası İçerisinde… ABD 1. çeyrek büyüme verisinin beklentilerden kötü gelmesiyle birlikte dolar global bazda sınırlı değer kaybına uğradı. Gelişen piyasa ülke para birimlerinin neredeyse tamamı dolar karşısındaki kayıplarının bir kısmını telafi etti. Hafta başından bu yana 6.99 seviyelerine tutunan Dolar TL kuru FED toplantısıyla birlikte 6.95 seviyelerine geri çekildi. Türkiye’nin risk primi 596 seviyelerinde. Kurdaki geri çekilmenin devamı için CDS risk priminin gözle görülür bir şekilde iyileşmesi beklenebilir.
Dolar, Türk Lirası karşısında günü 0.52% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak Dolar, Türk Lirası karşısında orta vadeli yükseliş trendi sürmekle birlikte kısa vadeli 6.9765’deki önemli desteğini aşağı yönlü kırdı. Bununla beraber USDTRY paritesinde kısa vadeli direnç seviyeleri 6.9700 ve 7.0300’de, destek seviyeleri ise 6.9200 ve 6.8600’de bulunmaktadır.

Tacirler Yatırım – DolarTL Paritesi USDTRY Analizi

Dün öğle saatlerinde ABD’den gelen zayıf büyüme ve harcama verilerinin ardından dolar endeksi 99,70 seviyesi üzerinden 99,50 seviyesi altına doğru geri çekilmiş, daha sonra kayıplarını telafi ederek yeniden 99,70 seviyesi üzerine yükselmişti. 
Fed açıklamalarının ardından tekrardan 99,50 altına gerileyen dolar endeksi, 99,46 seviyesine kadar indi. Dün, dolar endeksinde etkili olan zayıflama ile birlikte gelişen ülke para birimlerinde genel olarak pozitif bir seyir hakimdi. Bu çerçevede dünkü zayıf ABD verilerinin ardından 6,98 seviyesi altına inen USDTRY paritesi ise Fed toplantısı sonrasında düşüşünü hızlandırarak 6,9442 seviyesine kadar geri çekildi. USDTRY paritesi bu sabah saatlerinde 6,9575 seviyesinden işlem görüyor.
Bu sabah saatleri itibarıyla gelişmekte olan ülke para birimlerinde karışık bir seyir olduğunu, Türk lirasının ise alt sıralarda yer aldığını görmekteyiz. Dolar endeksi ise 99,61 seviyesinden işlem görmekte. Kısa vadeli teknik göstergeler, bir süredir 6,90 – 7 bandında hareket etmekte olan USDTRY paritesinin kısa vadede bu bant hareketini sürdürebileceğini işaret ediyor. Kurda 7 seviyesinin oldukça güçlü bir teknik direnç seviyesi olarak ön planda kalmaya devam ettiğini görüyoruz.
Güncel Dolar Yorumları USDTRY AnalizleriBugün yurt içi ve yurt dışı piyasalarda veri takvimi yoğun olacak. Yurt içinde Mart Dış Ticaret İstatistikleri, Mart yabancı ziyaretçi verileri, TCMB Çeyrek Dönemli Enflasyon Raporu ve son olarak 17 – 24 Nisan haftasına ilişkin yabancı portföy hareketleri ve para & banka istatistikleri takip edilecek. Yurt dışında ise bugün Avrupa tarafında Almanya Mart ayı Perakende Satışlar, Euro Bölgesi 1Ç20 GSYİH Büyüme Oranı ve Nisan ayı TÜFE verileri ile Avrupa Merkez Bankası (ECB) toplantı kararı yakından takip edilecek. ABD cephesinde ise Haftalık İşsizlik Başvuruları, Mart Ayı Kişisel Gelir & Kişisel Harcamalar verileri önemli olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.