ALTIN FİYATLARI ABD-ÇİN GERİLİMİNE TESLİM OLABİLİR - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

26 Mayıs 2020 Salı

ALTIN FİYATLARI ABD-ÇİN GERİLİMİNE TESLİM OLABİLİR

Altin

ALTIN ​​FİYAT GÖRÜNÜMÜ: AYI
  • Hong Kong üzerindeki ABD-Çin gerginliği yeniden alevlendiğinde altın fiyatları düşebilir
  • ABD GSYİH verileri, pandemi zayıfladığında XAU / USD cinsinden satış baskısını artırabilir
  • Fed Bej Kitap sürümü, altın fiyatlarına baskı uygulayarak ek riskten kaçınma getirebilir

ALTIN FİYATLARI ABD-ÇİN GERİLİMİNE TESLİM OLABİLİR

Altın fiyatları, ABD ile Çin arasındaki siyasi fissür, tanıdık ve dikenli bir konu olan Hong Kong'a doğru genişledikçe baskı altına girebilir. Pekin'in, özerk devletin tüzüğüne yasal hükümler koymayı planladığı bildiriliyor. Bu politikaların bazıları, ayrılığı, dış müdahaleleri ve isyanları azaltmaya yönelik tedbirleri içermektedir.
Bu politikalar, küresel dikkat çeken ve her ikisi de bir ticaret savaşında boynuzları kilitleyen bir zamanda ABD ve Çin arasındaki çatlakları genişleten 2019 protestolarının topuklarında geliyor. Bu son gelişmeye yanıt olarak ABD senatosu, Çinli yetkililere ve Pekin'in yasal kesimlerini uygulayan birimlere yaptırım uygulayacak bir mevzuat çıkarmayı planlıyor.
ABD Başkanı Donald Trump ayrıca, Çin'in Hong Kong'daki protestoları ve demokratik hareketleri azaltmak için her şeyi yapması halinde ABD'nin misilleme önlemleriyle yanıt vereceği konusunda da uyardı. Washington ve Pekin arasındaki ilişkiler, cumhurbaşkanı da dahil olmak üzere ABD'li milletvekillerinin virüse kötü muamele ettikleri için Çin'e karşı suçlamalar başlatması nedeniyle salgının ortasında titrekti

ABD GSYİH VERİLERİ ALTIN TASFİYESİNE İLHAM VEREBİLİR

ABD 1. Çeyrek GSYİH verileri için ikinci okuma yüzde -4,8 tahminin altına düşerse altın fiyatları yüksek tasfiye baskısıyla karşılaşabilir. Rapor tahminlerle aynı doğrultuda gerçekleşirse, 2008 mali çöküşünden bu yana en güçlü daralmaya işaret edecektir. Federal ve eyalet hükümeti tarafından uygulanan barınma yerinde siparişler iş gelirlerini ve tüketimini ezdi.
ABD GSYİH Verileri
İkincisi, aynı gün piyasaya sürülecek başka bir önemli gösterge olur. İlk çeyrek kişisel tüketim verileri için ikincil okumada, önceki -7.6 rakamından biraz daha az olan yüzde -7,4 oranında baskı olması bekleniyor. ABD'nin ekonomik büyümesinin yüzde 70'inden fazlası, çift haneli işsizlik rakamları ışığında daha da kötüleşecek olan bireysel tüketimden geliyor.
ABD Kişisel Tüketimi

FED BEJ KİTABI ALTIN SELLOFF'U HIZLANDIRABİLİR

Fed, resmi olarak Mevcut Ekonomik Koşullar Hakkında Yorum Özeti olarak bilinen, yakından incelenen Bej Kitap raporunu da yayınlayacak Federal Rezerv'in her bir şubesinin ilçelerinde yapılan anketler kötüleşen ekonomik koşulları vurgularsa, risk iştahını azaltabilir ve altın fiyatlarına ağırlık verebilir.
Altın zaman zaman yatırımcılar tarafından “güvenli sığınak” olarak adlandırılabilirken, sarı metalin daha belirgin dinamiği anti-fiat çit olarak işlev görmektedir. XAU / USD başlangıçta Mart ayında yaşanan selloffun ortasında pazarın kötüleşmesi pahasına toplandı. O zamanlar Fed'in faiz oranlarını düşürmek için hala yeri olduğundan, altının anti-fiat hedge olarak temyizi devam etti. Ancak bu dinamik, yetkililer tarafından yapılan önemli bir karar ve açıklamanın ardından değişti.

ALTIN FİYATLARI VİRÜSTEN KAYNAKLI SELLOFF ARASINDAKİ HİSSE SENETLERİYLE DÜŞTÜ, SONRA HİSSE SENETLERİ İLE GERİ KAZANIYOR

Altın Fiyatları S & P500'e Karşı
TradingView kullanılarak oluşturulan altın grafik
Para otoriteleri faiz oranlarını sıfıra indirdikten ve negatif bölgeye girmekle ilgilenmediklerini belirttikten sonra, altının anti-fiat hedge olarak temyiz edilmesi daha da buharlaştı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.