Dolar, yeniden 7 liranın altında - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

12 Mayıs 2020 Salı

Dolar, yeniden 7 liranın altında

Dolar, yeniden 7 liranın altında

Geçtiğimiz hafta çarşamba günü 7,27'lik tarihi seviyeleri gördükten sonra düşüşe geçen dolar, bugün 7 TL'nin altına geriledi. Dolar son olarak 4 Mayıs'ta 7 liranın altını görmüştü. Euro ise 7,58 TL'den işlem görüyor.

Normalleşme sürecine giren ekonomilere yönelik vaka sayılarındaki artış ve salgında ikinci dalganın yaşanabileceği endişeleri dünya borsaları üzerinde baskı unsuru olmaya devam ediyor. Güne ekside başlayan ABD vadelileri ve Avrupa borsaları günün ikinci bölümünde yönünü artıya çevirdi.
Piyasalarda, saat 15:30'da gelecek olan ABD enflasyon verisi bekleniyor.
Borsa 99 bin barajını aştı
Güne yüzde 0,16 artışla 97 bin 51 puandan başlayan Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi,'nde alımlar günün ikinci yarısında kuvvetlendi. Endeks 7 Mayıs'tan itibaren ilk kez 99 bin puan barajını aşarken saat 15:05 itibarıyla BİST 100 yüzde 1,53 99 bin 280 puanda değerleniyordu.
Dolar/TL yeniden 7 liranın altında
Geçtiğimiz hafta 7,27 ile tarihi zirveleri gördükten sonra düşüşe geçen dolar/TL,sabah saatlerinden itibaren başlayan kademeli düşüşünü sürdürdü ve günün ikinci bölümünde 7 liranın altını gördü. Saat 15:05 itibarıyla dolar/TL 6,9950'den; euro/TL ise 7,5775'den el değiştiriyor.
Suudi Arabistan'ın ek kısıntı kararı petrolü destekliyor
Suudi Arabistan'ın global petrol piyasasında arz-talep dengesinin sağlanmasının hızlanması için Haziran'da ek 1 milyon varil/gün üretim kısıntısına gideceğini duyurması, uluslararası piyasalarda petrol fiylatlarına destek veriyor.
 Ancak koronavirüs salgınında ikinci dalganın yaşanabileceği endişelerinin gündemdeki yerini koruması petrol fiyatlarında ciddi bir yukarı hareketin yaşanmasını engelliyor.
Saat 15:05 itibarıyla brent petrolün varili 30 doların hemen üzerinde işlem görürken haziran vadeli ABD ham petrolü ise 25 dolarda seyrediyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.