Dolar Yorumları / – (19.05.2020) - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

19 Mayıs 2020 Salı

Dolar Yorumları / – (19.05.2020)


destek olarak 6.8000 ve 6.7300 takip edilebilir

Dolar Yorumları / İnfo Yatırım – (19.05.2020)


İçerisini girdiğimiz hafta ile birlikte TL dikkatleri oldukça üzerine çekiyor. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği performans ile dolar karşısında, gelişmekte olan ülkelerin para birimleri arasında en fazla değer kazanımı yaşayan para birimlerinden biri olan TL’de gözler TCMB’ye çevrilmiş durumda. Geçtiğimiz hafta sergilediği aşağı yönlü hareketlenmelerine bu haftada devam etmeye çabalayan USDTRY paritesi dün 6.82 seviyelerini test etti.
Diğer yandan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bu hafta faiz kararını açıklayacak. Piyasalardaki genel beklenti politika faizinin 50 baz puan düşürülebileceği yönünde ağırlık kazanmış durumda. Her ne kadar TCMB’nin kararı volatiliteyi oldukça etkileyecek olsa da, piyasanın asıl merak ettiği konu olası swap anlaşması olarak yerini koruyor. Bu konuda atılacak adımlar yada gelecek haber akışları TL varlıkları üzerinde hareketliliği oldukça artıracaktır. Diğer yandan TCMB faiz oranı kararını Perşembe günü açıklayacak.

Tüm bunlar ışığında USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 6.92496 – 7.00219 – 7.08687 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 6.82772 – 6.76068 – 6.71332 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.



Dolar Yorumları / Ahlatcı Yatırım – (19.05.2020)


Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD’de perakende satışlar verisi Nisan ayında virüs etkisiyle yüzde 16.4’ya sanayi üretimi yüzde 11.2 düşerken kapasite kullanım oranı yüzde 64.9’a geriledi. Michigan Üniversitesi tüketici güveni verisi ise Mayıs ayında toparlanarak 73.7 oldu. Türkiye’nin SWAP hattı için görüşmeler yaptığına dair haberler ile birlikte kurdaki aşağı yönlü hareketin devam ettiği izlenmişti.
Haftanın ilk işlem günüde ise nispeten zayıf veri akışı devam ederken, Fed Başkanı Powell’ın Pazar günü Covid-19 aşısının zamanlamasına bağlı olarak ABD’nin ekonomik toparlanmasının 2021 yılının sonuna kadar uzayabileceği konusunda uyarmasının Dolar üzerindeki sınırlı etkileri takip edildi. Dikkatlerin bu haftaki Merkez Bankası faiz kararına odaklanırken gün sonunda, kurun aşağı yönlü hareketini sürdürdüğü gözlendi.
Teknik olarak incelediğimizde, Dolar’ın 6,87 seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. Gelebilecek satışlar ile birlikte kurdaki eğilimin aşağı yönlü hareketine devam etmesi durumunda 6,84, 6,81 ve 6,78 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli destek seviyeleridir. Gelebilecek olası alışlar ile kurdaki eğilimin yukarı yönlü hareketinde ise 6,90, 6,93 ve 7,96 direnç seviyeleri takip edilebilir.

Dolar Yorumları / Venbey Yatırım – (19.05.2020)


Bu hafta gerçekleşecek TCMB faiz kararının sonucu piyasa tarafından merakla beklenirken, faiz indirimi olacaksa da bunun dar bir miktarda gelmesi bekleniyor. Ayrıca dün sağlık bakanı Koca’nın hem yoğun bakım ünitelerinde hem de vaka sayılarında düşüşe dikkat çekmesi de olumlu bir gelişme olarak yorumlanabilirken bu hafta yurtiçi piyasa için en önemli gelişmeler yine FED toplantıları olacak gelecek faiz kararları sonrası gelişen ekonomilerin büyük çapta etkilenmemesi olası değil.

Aşağıda destek olarak 6.8000 ve 6.7300 takip edilebilir; dirençler ise 6.9500 ve 7.0000 ilk duraklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.