Dolar/TL 7'nin üzerindeki seyrini sürdürüyor - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

5 Mayıs 2020 Salı

Dolar/TL 7'nin üzerindeki seyrini sürdürüyor

para

Cuma günü 7 seviyesini aşan Dolar bugün de yükselişini sürdürüyor, kur bu sabah 7.0592'ye kadar yükseldi. Dün tahminlerden yüksek gelen enflasyon verisi sonrası kur yükselişini sürdürerek 7.05 ile 13 Ağustos 2018'den beri en yüksek gün içi seviyeye çıkmıştı.
Küresel çapta dolar talebi son dönemde Lira ve birçok gelişen ülke para birimlerine baskı yapmaya devam ediyor. Bugün çoğu para birimi dolar karşısında yatay seyrederken Güney Afrika randı ve Meksika pesosu dolara karşı yükselişte..
Bugün yurt içinde hazine ihaleleri, ABD'de ISM İmalat Dışı PMI Endeksi izlenecek. Cuma günü ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi doların hareketi açısından önemli olacak.
Ahlatcı Yatırım'dan Yücel Tonguç Erbaş Bloomberg HT'ye "dünyada virüs sonrası normalleşmenin başlamasıyla pozitif beklenti var, Borsada yeniden 100 denemesi gerçekleşebilir. Dolarda ise hala swap görüşmeleri beklentimiz var, kurda zaman zaman yükseliş görebiliriz" yorumunu yaptı.
Işık FX ise bir notunda "Kur tarafında yeni haftada 7.00 seviyesi üzerinde hareketliliğin devam ettiğini görmekteyiz. Özellikle bu nokta üzerinde kalındığı sürece yukarı yönlü eğilim artış gösterebileceği gibi 7.1000, 7.1400 ve 7.2200 seviyeleri hedef haline gelebilir. Ancak olası geri çekilmelerde 7.0000, 6.9400 ve 6.9000 destek seviyeleri takip edilebilir. Özellikle kur tarafında satış hareketinden söz edebilmemiz için 6.9000 altı en az iki günlük kapanışlar görmemiz gerekebilir." değerlendirmesini yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.