Dolar/TL ve Euro/TL Yorumları / – (18.05.2020) - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

18 Mayıs 2020 Pazartesi

Dolar/TL ve Euro/TL Yorumları / – (18.05.2020)

dolar

Dolar/TL ve Euro/TL Yorumları / Yapı Kredi Yatırım – (18.05.2020)


Usd/TL:

Ülke yönetimleri normalleşme yönündeki adımlarını sürdürüyor. Piyasalar geçtiğimiz hafta negatif haberleri öne çıkarsa da haftanın kapanışında olumlu tarafa odaklandı. Yeni hafta da bu şekilde başlıyor. Risk iştahı bir miktar pozitife dönse de Usd talebi zayıflık sergilemiyor. Dolar Endeks bu sabah ise 100,35 seviyesinde bulunuyor. Güçlü Usd gelişen ülke para birimlerini zayıflatıyor. TL son günlerde olumlu ayrışıyor.

Korona virüsün küresel ticarete mani olması, ülkelerin(gelişmekte olan ülkeler için daha kritik) Usd cinsi gelir elde etmesini engelliyor. Bu sebeple swap kanalı ile Usd temin edilmesi önem arz ediyor. Bu durumda gelecek Usd miktarına bağlı olarak yerel para birimleri güçlenebilir. TL de bu kapsamda yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde, Bakan Albayrak, swapla ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade etmişti.
TCMB, kurlardaki yükselişin enflasyonu yükseltme riski yarattığını ifade ediyor. Ancak emtia fiyatlarındaki düşüş ve tüketici talebinin zayıf olmasının bunu engelleyeceğini düşünüyor. Bunu baz alarak enflasyonun düşüş eğiliminin koruyacağını öngörüyor. Perşembe günü PPK’nın 50 baz faiz indirimi yapması bekleniyor. Böylece politika faizi 8,25% seviyesine inmiş olacak. BDDK kararı sonrası kurlardaki tansiyonun azaldığını belirtelim.
Usd/TL paritesi bu sabah 6,89 civarında işlem görüyor. 6,917 ve 6,938 direnç, 6,88 ve 6,8654 destek konumunda.
Usd/TL için yazdıklarımız parite için de geçerli. Parite bu sabah 7,455 civarında işlem görüyor. 7,472 ve 7,50 direnç; 7,414 ve 7,375 seviyeleri destek konumunda.

Dolar Yorumları / Alan Yatırım – (18.05.2020)

TCMB Toplantısı Gündemde Öne Çıkıyor…Geçtiğimiz hafta Dolar/TL kuru Türkiye’nin swap hattı için görüşmeler yaptığına dair haberle birlikte geriledi. Bu hafta Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı takip edilecek. Yeni haftanın ilk saatlerinde 6.87 seviyelerine kadar gerileyen Dolar TL kuru sınırlı bir yükselişle 6.89 seviyelerinde işlem görüyor.

Dolar, Türk Lirası karşısında günü 0.30% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak Dolar, Türk Lirası karşısında orta vadeli düşüş trendi ve kısa vadeli düşüş trendi devam etmektedir. Bununla beraber USDTRY paritesinde kısa vadeli direnç seviyeleri 6.9200 ve 6.9700’de, destek seviyeleri ise 6.8700 ve 6.8300’de bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.