Yardım parası bankamatik kartıyla gönderilecek - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

19 Mayıs 2020 Salı

Yardım parası bankamatik kartıyla gönderilecek

Yardım parası bankamatik kartıyla gönderilecek

ABD Hazine Bakanlığı ve Gelir İdaresi, korona virüs salgını çerçevesinde bu hafta 4 milyon Amerikalı'ya yardımlarını, gönderilecek olan bankamatik kartlarıyla ödeyecek.

Business Insider’da yer alan habere göre, ABD Hazine Bakanlığı, CARES Yasası çerçevesinde vatandaşlara verilen korona virüs yardım paralarını bankamatik kartlarına yüklü bir şekilde gönderme kararı aldı.
Yapılan açıklamada, bakanlık ile Gelir İdaresi'nin (IRS), Amerikalı ailelerin yardımlarını en hızlı şekilde almaları için birlikte çalıştığı belirtildi.
Hazine Bakanı Steve Mnuchin, “Para yüklü bankamatik kartları güvenli, kullanımı kolay ve insanlara daha hızlı ulaşmamızı sağlayacak bir yol. Kartı ulaşan vatandaşımız hızlı bir şekilde aktif hale getirerek kullanmaya başlayacak” açıklamasında bulundu.
1 AYDA 239 MİLYAR DOLAR ÖDENDİ
Nisan ayının ortasından beri yaklaşık 140 milyon Amerikalı'ya 239 milyar dolarlık ödeme yapıldı. Bu yardımlar genelde nakit olarak hesaplara aktarılıyordu. Eğer IRS, kişinin banka hesap bilgilerini bilmiyorsa, adresine çek olarak parayı gönderiyordu.
Yaklaşık 10 milyon Amerikan vatandaşı, yardıma hak kazansa da henüz bunu alamadı. Hazine Bakanlığı, bu kişilerden 4 milyonuna bu hafta MetaBank'tan çıkartılan Visa bankamatik kartıyla birlikte paralarının gönderileceğini açıkladı.
HER AİLEYE 1 KART GÖNDERİLECEK
Bekarlara 1.200 dolar, evli çiftlere ise 2.400 dolar ödeme yapılacak. Ayrıca aileler 17 yaşın altındaki her çocuk için de 500 dolar daha alacak. Her aileye bir kart gönderilecek ve içindeki para bankamatikten çekilebilecek, hesaba aktarılabilecek ya da doğrudan bu kartla alışveriş yapılabilecek.
CALİFORNİA’DAN YASA DIŞI GÖÇMENLERE 500 DOLAR
California Eyaleti ise yardım olayını bir adım ileri taşıyor. Vali Gavin Newsom, ABD’de yasal bir şekilde bulunmadıkları için CARES Yasası’nın yardımlarından faydalanamayan eyaletteki göçmenlere 500 dolar vereceklerini açıkladı.
Vali Newsom, “California, ABD’nin demografik olarak en çok çeşitliliğe sahip eyaletidir. Bizi güçlü yapan da budur. Göçmenlik belgeleri olmayan komşularımız ve dostlarımız, California’nın bu krizde onları desteklemek için hazır olduğunu bilmeli” dedi.
Bu yardımlar için 75 milyon dolarlık bir fon oluşturuldu. Her aileye en fazla 1.000 dolarlık ödeme yapılacak. Toplam 150 bin kişinin bu yardımdan faydalanması bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.