Yatırımcıları Nakit Tutmaya Çağıran Mobius “Çift Dip” Olasılığından Bahsetti - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

1 Mayıs 2020 Cuma

Yatırımcıları Nakit Tutmaya Çağıran Mobius “Çift Dip” Olasılığından Bahsetti




Yatırımcıları Nakit Tutmaya Çağıran Mobius “Çift Dip” Olasılığından BahsettiABD’li ünlü yatırımcı Mark Mobius, yatırımcıları fırsatları satın almak için nakit tutmaya çağırarak piyasaların henüz mutlak dibe ulaşmadığını söyledi.

Mobius Capital Partners’ın kurucu ortağı Mobius, koronavirüs etkileriyle ilgili olarak yatırımcıları nakit tutmaya davet etti. Deneyimli yükselen piyasa yatırımcısı, piyasaların henüz mutlak dibe ulaşmadığını çünkü bu kapanmanın etkilerinin inanılmaz olduğunu söyledi.

Mart ayında yaptığı açıklamada altın fiyatları daha da yükselecek diyen Mobius, piyasalara ilişkin yorumunun yanında kurumsal kazanç açısından işlerin kötü olduğunu da sözlerine ekledi. Kazanç sezonu, JPMorgan Chase, Wells Fargo ve Johnson & Johnson raporlamalarıyla Salı günü başlayacakken uzmanlar verilerin beklenti altında gelmesini bekliyor.
İlk sonuçların yatırımcılara şirketler için pandemi darbesinin ne kadar yıkıcı olabileceği konusunda fikir vermesi bekleniyor.
İlk Kazanç Sezonu Yatırımcı Fikir VerecekRefinitiv’e göre analistler, S&P 500 kazanç büyümesinin geçen yılın ilk çeyreğine kıyasla %10,2 seviyesinde azalmasını bekliyor. Bu arada koronavirüsün ABD’deki yayılımı nedeniyle piyasalarda geçen ay dalgalı bir seyir görüldü.
Öyle ki S&P 500 19 Şubat’taki tüm zamanların en yüksek seviyesinden bu yana neredeyse %19 oranında düştü. İlaveten Mart’ın ikinci haftasında yüzde 7’lik düşüş sonrasında S&P 500’de 12 yıldır ilk kez devre kesici uygulandı.
Bu noktada yatırımcılar piyasaların dibe ulaşıp ulaşmadığını sorgularken Mobius, başka bir dip oluşması durumuna karşı insanları daha fazla nakit tutmaya çağırdı.
Mark Mobius Yatırımcıları Nakit Tutmaya ÇağırdıSatın alımlar için bazı fırsatlar olmasına rağmen başka bir düşüş için nakit bulundurulmasının iyi bir fikir olduğunu savunan yatırım gurusu, “çift dip görebiliriz” dedi. Bununla birlikte uzun süren bir kapanıştan kaynaklanan zararın inanılmaz olacağını belirterek ekonominin “bir şekilde” tekrar açılması için çağrıda bulundu.
Konuyla ilgili Trump ekonomiyi mümkün olan en kısa sürede açmak istediğini ancak bunun ülke sağlığına bağlı olduğunu söylemişti.
Fed Başkanı Kashkari ise hükümetin 18 aya odaklanması gerektiğini savunmuştu. ABD ekonomisinde v şeklinde toparlanma görmenin zor olduğunu öngören FED yetkilisi, rekor seviyelerde işsizliğin görüldüğü ülkede hızlı bir iyileşmenin mümkün görünmediğini dile getirdi. Mobius ise ekonominin açılması gerekliliğinin üzerini çizerek aksi takdirde istenmeyen hasarların inanılmaz olacağı hususunda uyardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.