Dolar Yorumları / Ziraat FX – (16.06.2020) - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

16 Haziran 2020 Salı

Dolar Yorumları / Ziraat FX – (16.06.2020)

USD/TRY: Koronavirüs salgınında ikinci dalga endişeleriyle risk iştahının zayıf seyrettiği ortamda Fed tekrar piyasaları destekleyecek karar açıkladı. Şirket tahvili almaya başlayacağını açıklayan Fed sonrası borsa endekslerinde ralliler yaşanıyor. 
dolar


Genel olarak zayıf bir görüntü sergileyen Dolar ise birkaç günlük yükselişlerin ardından tekrar düşüş eğilimine girmiş gözüküyor. Risk iştahının tekrar pozitife dönmesiyle Gelişmekte Olan Ülke para birimleri ile birlikte TL’de de hafif olsa da toparlanma gözleniyor. Bu risk ortamında kur 6,86 direncinin altında kalarak, önemli gözüken 6,8150 civarındaki desteğini
kırmayı deneyebilir ki bu seviyenin kırılması durumunda 6,79 ilk etapta hedef olabilir.


Bugün Fed Başkanı Jerome Powell’ın, TSİ 17’de Senato Bankacılık Komitesi’nde Yarı Yıl Para Politikası Raporu’nun sunumu izlenecek. Öte yandan, TSİ 22.30’da Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida’nın konuşması izlenecek. ABD tarafında, TSİ 15.30’da mayıs ayı perakende satışlar ve TSİ 16.15’te mayıs ayı sanayi üretim verisi de izlenecek. Almanya’da ise TSİ 12’de haziran ayına ilişkin ZEW cari durum ve beklentiler endeksi açıklanacak.

Dolar Yorumları / ALB Forex – (16.06.2020)

ABD’de yaşanan corona virüs vakalarında ikinci dalga endişesiyle dün sabah güne alıcılı başlayan kur, Trump’ın düşündüğü teşvik paketinden sonra geri çekilerek kazançlarını kısmen geri verdi. Yurt içinde artan corona virüs vakaları nedeniyle baskı altında kalan TL varlıklarda, FED Başkanı Powell’ın bugün yapacağı konuşma takip edilecek.
Direnç (6.8300 – 6.8800 – 6.9200)
Destek (6.7700 – 6.7300 – 6.6900)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.