Güncel Dolar Yorumları USDTRY Analizleri - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

23 Şubat 2021 Salı

Güncel Dolar Yorumları USDTRY Analizleri

 

Dolar Ne Kadar .
Dolar Ne Kadar? DolarTL Ne Olur?

Dolar Düşer mi? Dolar Ne Kadar Yükselir? Sorularının cevapları için gün içinde gelen en yeni dolar yorumları ve DolarTL teknik analizlerini aşağıda sıralı halde görebilirsiniz. Kurum ve uzmanlardan gelen en son yorum en üstte yer almaktadırBu sayfada yukarıda kısa vade aşağıda ise haftalık orta vadeli kur yorumları yer almaktadır.  Bu sayfa sürekli güncellenmektedir.

23.02.2021 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri

Ziraat Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Haftanın ilk işlem gününde ABD on yıllık tahvil faizindeki hareket Gelişmekte Olan Ülke (GOÜ) para birimlerinde baskı oluştururken, bu sabah söz konusu para birimlerinde sakin bir görüntü var. Neticede uzun vadeli faizlerdeki yükseliş, düşük faiz ortamında mali teşvik beklentileri ve başarılı geçen aşılama süreci ile ekonomilere yönelik büyüme senaryolarını da içeriyor. 

Bu kapsamda, faiz kaynaklı GOÜ para birimlerindeki baskı sınırlı kalmaya devam edebilir. Uzun vadeli faizlerdeki hareketten sonra bugün Fed Başkanı Powell’ın TSİ 18’de Senato’nun Bankacılık Komitesi’nde yapacağı sunum da yakından takip edilecektir. 

Yaşanan düşüşlerin ardında dün 7,09 seviyesine yaklaşan Dolar / TL’de de, TCMB’nin sıkı duruş hikayesiyle, yükselişlerin sınırlı kalabileceğini düşünüyoruz. Diğer yandan, emtia fiyatlarındaki agresif yükseliş ise kurun şimdilik düşüşlerini sınırlayabilir. Bu kapsamda, Dolar / TL’de bant hareketi görebiliriz ki 6,96 – 7,09 hareket alanı olarak izlenebilir.


Yatırım Finansman Menkul Değerler – Dolar Kuru USD/TL Yorumu

Dolar/TL dün 10 günlük hareketli ortalama 7,00 seviyesi üzerine çıkarak 7,0880’e kadar yükseliş kaydetti. Ancak bu seviye üzerinde tutunamayan kur yeniden 7,01 seviyesine geri çekildi. Bu seviye üzerinde kalınması halinde 22 günlük hareketli ortalama 7,12 yeniden hedeflenebilir. Olası geri çekilmelerde ise 6,90 destek olarak izlenebilir.
Dirençler 7.0100 7.1200 7.2000
Destekler 7.0000 6.9000 6.8000


Anadolu Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

7,10 direncini izliyoruz… ABD’de 10 yıllık faizlerin %1,4’a dayanmasıyla gelişmekte olan ülke para birimlerinde devam eden değer kayıpları TL’yi dün olumsuz etkiledi. Dün 7,0880’e kadar çıkan USD/TL’de bu sabah işlemler 7,00’nin üzerinden geçmekte. TL’de değer kaybının artmaması için 7,10’nun yukarı kırılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Kırılması durumunda 7,20-7,25 aralığına doğru hareket devam edebilir. Aşağıda ise 6,90 TL açısından önemli direnç olmayı sürdürüyor…
Son Fiyat 7,0151
Destekler : 6,98-6,95-6,92
Dirençler : 7,05-7,08-7,10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.