Güncel Euro Döviz Kuru EUR/TRY Yorumları ve Analizleri - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

21 Şubat 2021 Pazar

Güncel Euro Döviz Kuru EUR/TRY Yorumları ve Analizleri

 

Euro TL, EUR/TRY Ne Olur?

Sorularının cevabı için günlük gelen en yeni euro döviz kuru yorumları ve EUR/TL teknik analizlerini aşağıda sıralı halde görebilirsiniz. Kurum ve uzmanlardan gelen en son yorum en üstte yer almaktadır. Bu sayfada yalnızca eurotl yorumları bulunmaktadır.

Euro TL, EUR/TRY Ne Olur?

19.02.2021 tarihli Euro Döviz Kuru Yorumları, Güncel EUR/TRY Analizleri

Gedik Yatırım – EuroTL EURTRY Yorumu

Euro Bölgesi’nde Avrupa Merkez Bankası ocak ayı para politikası toplantı tutanaklarında yeterli parasal teşviklerin sürdürülmesinin ekonomi için gerekli olduğu vurgulandı. Yurt içinde tüketici güven endeksi şubat ayında bir önceki aya göre %1,5 oranında artarak 84,5 puana yükselerek 2018 yılı ağustos ayından bu yana en yüksek seviyesini gördü. Merkez Bankası beklentilere paralel faizlerde değişikliğe gitmezken, sıkı para politikasının iç talep ve krediler üzerinde etkisinin belirginleştiğine vurgu yapıldı. Para politikası metnine %5 enflasyon hedefine kadar sıkı para politikasının kararlılıkla süreceği ifadesi girdi. Verilen mesajlar sonrası TL varlıklarında iyimser hava devam etti. Euro/TL kuru bu sabah 8,45’li seviyelerden fiyatlanıyor.


Osmanlı Yatırım – EuroTL EURTRY Yorumu

Aşağı trendin devam ettiğini izliyoruz. Önceki işlem gününde 8.4474 seviyesinden kapanan Euro/TL için günlük kazanç %0.09 olarak gerçekleşti. 20 günlük hareketli ortalamasının altında olan kur için RSI göstergesi 29.63 seviyesinde iken momentumu 98.22 seviyesinde. Gün içi aşağı yönlü hareketlerde 8.4426 seviyesi takip edilebilir. Bu seviyenin altına inilmesi durumunda 8.4330, 8.4186 ve 8.4090 destekleri önemli hale gelebilir. Olası yükselişlerde ise 8.4570, 8.4666 ve 8.4810 direnç seviyeleri olarak izlenecektir.

Ahlatcı Yatırım – Euro Döviz Kuru, EUR/TRY Yorumu

Çaprazda dolardaki değer kazanımı Euro’yu TL karşısında zayıflatırken dün yapılan yılın ikinci Para Piyasası Kurulu toplantısında merkez bankası sürpriz yapmadı ve politika faizini yüzde 17 seviyesinde sabit bıraktı. PPK karar metninde bir önceki metine ek olarak kalıcı fiyat istikrarı ve yüzde 5 hedefine varıncaya kadar para politikasında sıkı duruşun kararlılıkla sürdürüleceğinin altı çizildi. Öte yandan dün açıklanan Avrupa Merkez Bankası para politikası toplantı tutanaklarında geniş parasal teşviklerin devamının kritik olduğunu vurguladı. Haftanın son işlem gününde piyasada oluşan fiyatlamaları ve haber akışlarını yakından izlemeyi sürdüreceğiz.

Teknik olarak incelediğimizde, çaprazın 8,40 seviyesi civarında fiyatlanmaya devam ettiğini görüyoruz. Bu seviyesinin altında kaldığı sürece aşağı doğru eğilimin devam etmesi durumunda sırası ile 8,37, 8,34 ve 8,30 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli destek seviyeleridir. Euro tarafında değer kazanımı ile olası yükselişlerde ise 8,50, 8,60 ve 8,73 direnç seviyeleri takip edilebilir.

 

Eda Karadağ, Araştırma Uzmanı – Euro Döviz Kuru EURTRY Paritesi Yorumu

TCMB, politika faizini yüzde 17’de sabit tuttu. Toplantı karar metninde ise sıkı para politikasının enflasyon ve kur hedeflerine ulaşana kadar süreceği vurgulandı. IMF yetkilileri, Türkiye ekonomisindeki politika değişimini memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, ekonomik politika değişikliğinin sürekli ve tutarlı bir şekilde uygulanmasının hedeflere ulaşmanın anahtarı olacağını söyledi. Tüketici güven endeksi, Şubat ayında 84,5 puana yükseldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel meseleler değerlendirildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısına ilişkin, “Türkiye’ye yönelik yaptırım girişimi ve tehditlerinin ittifakı zayıflattığını da açıkça müttefiklerimizin dikkatine getirdik” dedi.

ECB toplantı tutanaklarında, yeterli parasal teşviklerin sürdürülmesinin ekonomi için zaruri olduğuna vurgu yapılarak, güçlü euronun enflasyon için tehlike oluşturabileceği belirtildi. ECB Yönetim Kurulu Üyesi Francois Villeroy de Galhau, ABD tahvil faizlerinde son dönemde yaşanan artışın Biden yönetiminin 1,9 trilyon dolarlık teşvik planından kaynaklandığını düşündüğünü söyledi. Euro Bölgesi Tüketici Güveni, Şubat ayında -14,8 seviyesine geriledi.

İtalya’da Mario Draghi Başbakanlığındaki geniş tabanlı koalisyon hükümeti Senato’nun ardından Temsilciler Meclisi’nde de güvenoyu almayı başardı.

EURTRY Teknik Seviyeler
Destekler: 8.30 / 8.22 / 8.10
Dirençler: 8.7454 / 9.00 / 9.1477

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.