Tahvil faizleri altını baskılamayı sürdürüyor - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

25 Şubat 2021 Perşembe

Tahvil faizleri altını baskılamayı sürdürüyor

 

Altının gram fiyatı 414 liradan, çeyrek altın 683 lira, Cumhuriyet altını 2.790 liradan satıldı


Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 414 liradan işlem gördü.

Dün dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü bir önceki kapanışın yüzde 1 üzerinde 415,6 liradan tamamladı.

Gram altın, yeni güne değer kaybıyla başlamasının ardından saat 11.30 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,4 altında 414 lirada dengelendi. Çeyrek altın 683 lira, Cumhuriyet altını da 2.790 liradan satıldı.

Altının ons fiyatı önceki kapanışın yüzde 0,7 altında 1.790 dolar seviyesinden alıcı buldu.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın enflasyon ve tahvil faizlerine ilişkin endişeleri yatıştırması ile artan küresel risk iştahının altının ons fiyatını baskıladığını söyledi.

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan teknik analizde, “1780-1810 aralığını takip ediyoruz” başlığı ile “1760 dolara kadar düşüş yaşandıktan sonra gelen tepki alımlarıyla önceki gün 1815 dolara kadar çıkan ons altında tepkinin devamı için 1810-1820 aralığı yukarı kırılmalı. Kırılması halinde 1830-1840 aralığı ardından 1855 hedeflenebilecekken kırılamaması halinde 1780-1820 aralığındaki seyrin devamı beklenebilir. 1760 ise kritik güçlü destek olmaya devam ediyor” deniliyor.

İş Yatırım tarafından hazırlanan forex analizinde, "ABD tarafında Ocak ayına ait dayanıklı ürün siparişleri, büyüme rakamları, 2. el konut satışları ve her Perşembe olduğu gibi haftalık işsizlik maaşı başvuruları piyasaların takip edeceği veriler arasında. Powell'ın faiz ve enflasyon konusunda yaptığı açıklamalar piyasaları etkilerken ABD 10 yıllık tahvil getirisinde görülen yükseliş ise altın fiyatlarını baskılamaya devam ediyor. Altın dün $1800 seviyesinin üzerinde kapanış yapmayı başarsa da tekrar satış baskısı altında ve $1795 seviyelerinden işlem görmekte. Teşvik paketi görüşmeleri altın için belirleyici olsa da dolar endeksindeki olası güçlenme $1780 seviyelerini gündeme getirebilir. Gümüş yaklaşık %0.40 kayıpla işlem görürken $27.80 seviyesinin üzerinde tutunmuşa benziyor. $27.80 ve $27.60 seviyeleri takip edilecek destek noktaları olarak öne çıkıyor" diye belirtiliyor.

Vakıf Yatırım analizinde de, “Ons altında dalgalı seyir sürüyor. Dün, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yukarı hareketin tekrar hızlanması ve son 1 yılın en yüksek seviyelerinin test edilmesi ile altın üzerinde satış baskısı tekrar arttı. Ons altın, alçalan kanal içerisinde seyrini sürdürürken,  sabah saatlerinde 1.800 dolar seviyesinden işlem görüyor. Kısa vadede 1.820 ve 1.850 seviyelerini direnç, 1.765 seviyesini ise destek olarak izlemeye devam ediyoruz. ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde devam eden yukarı hareket altını olumsuz etkilese de, orta vadede enflasyon beklentilerinin de güçlü seyredeceğini ve reel faizde ciddi bir artış olmayacağını düşünüyoruz. Bu sebeple enflasyon beklentileri güçlendikçe orta vadede altında tekrar yukarı yönlü bir trend görülebileceğini düşünüyoruz. Kısa vadede ise zayıf ve dalgalı seyir bir süre daha devam edebilir" denild

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.