Altın enflasyon karşısında savunmasız mı? - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

11 Mart 2021 Perşembe

Altın enflasyon karşısında savunmasız mı?

 

Altın fiyatının geçtiğimiz altı ayda yüzde 11 düşmesinin ardından bazı yatırım yöneticileri, altının enflasyon karşısında koruma varlığı statüsünü sorgulamaya başladı


Altın geçen altı ayda yüzde 11 oranında değer kaybetmesiyle analistler, altının enflasyona karşı güvenli liman özelliğini tartışıyor.

Bloomberg haberine göre, BlockRock Global Allocation Fonu Portföy Yöneticisi Russ Koesterich, altının mevcut durumda enflasyona karşı güvenilir bir koruma olma konusundaki etkinliğini kanıtlayamadığını düşünüyor. Hatta Koesterich, altının bir koruma varlığı olduğu söylemine de karşı çıktı. 

Altının enflasyona karşı koruma gücü abartılıyor. Çok uzun vadede -misal yüzyıllar- mantıklı bir değer saklama aracı olsa da, daha kısa vadede o kadar da güvenilir değil.

Kısa vadeyi ise korona virüs salgınının sonuçları ve devletlerin ekonomik teşvik paketleri gibi çeşitli müdahaleleri domine ediyor.

Ekonomik destek sağlamak için harcanan devasa teşvikler ise enflasyon endişelerini giderek artırıyor.

2020 yazında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.100 dolara ulaşan altın, o zamandan beri düşüş gösteriyor. Altın, çeviri yayın saati itibarıyla neredeyse 1.700 dolara kadar geriledi.

Altın fiyatındaki gerilemeyle birlikte altın borsa yatırım fonlarının birikimlerinde de önemli azalmalar görüldü. Bazı analistler, bu paraların Bitcoin'e (BTC) aktarıldığını düşünüyor. Altının aksine Bitcoin ise Ekim 2020'den beri yükseliyor ve sadece 2021 yılı içindeki artışı yüzde 90'a yaklaştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.