Altına yükseliş getiren sebepler - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

9 Mart 2021 Salı

Altına yükseliş getiren sebepler


ABD tahvil getirilerinin gerilemesi ve zayıf dolar altın fiyatında yükselişi getirdi

ABD 10 yıl vadeli Hazine kâğıdının getirisinin 1,60 sınırından 1,52-1,53 bandına gerilemesi ve ABD Doları'nın önemli para birimleri karşısında yüzde 0,5 civarında değer kaybetmesi spot altın fiyatını yükseltti.

Uluslararası piyasalarında spot altın, dün 9 ayın en düşük seviyesinin test edilmesi ile başlayan toparlanmada bugün 1700 dolar/ons direncini aşarak 1708,20 dolar/ons seviyesine kadar yükseldi.

Analistler, ABD'de 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketinin bu hafta Temsilciler Meclisi'nden nihai onayı alacağı beklentisi ve ABD'de enflasyon beklentilerinin yükseldiğine işaret eden anketlerin de altın fiyatına destek verdiğini belirtiyorlar.

Spot altın fiyatı şu sıralarda düne göre yüzde 1,64 yukarıda.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.