Altında yeniden dolar baskısı - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

12 Mart 2021 Cuma

Altında yeniden dolar baskısı

 

Güçlenen ABD Doları altın fiyatını 1700 dolar/ons desteğine geri getirdi

ABD Doları'nın güçlenmesi, ABD 10 yıl vadeli Hazine kâğıdı getirisinin yine yüzde 1,60 seviyesini test etmesi spot altın fiyatını destek seviyelerine geri getirdi.

Spot altın fiyatı 1716 dolar/ons direncinin üzerinde tutunamayarak 1699,30 dolar/ons seviyesine kadar geri geldi. Şu sıralarda ise düne göre yüzde 1,29 düşüşle 1701,53 dolar/ons seviyesinde.

Analistler, yatırımcıların risk iştahında artışın devam etmesinin güvenli limanlara ilgiyi azalttığını ve bunun altın fiyatı üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturduğunu belirtiyorlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.