IIF: Dolar yüzde 11.7 oranında aşırı değerli - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

4 Mart 2021 Perşembe

IIF: Dolar yüzde 11.7 oranında aşırı değerli

IIF: Dolar yüzde 11.7 oranında aşırı değerli

 

Uluslararası Finans Enstitüsü’ne göre, ABD'de artan cari işlemler açığı nedeniyle dolardaki aşırı değerlilik de giderek yükseliyor.

Uluslararası Finans Enstitüsü'ne (IIF) Kuruluşun kurdaki uyumsuzlukları ele aldığı değerlendirmesinde Çin Yuanı ise aksine giderek düşük değerliliği artan bir para birimi olarak yer aldı.

IIF’s Baş Ekonomisti Robin Brooks imzasını taşıyan raporda, "Şaşırtıcı olan 2020 Kasım ayı raporumuzdan bu yana dolarda aşırı değerlilik düzeyinin artmış olması. Buna karşılık Çin Yuanı ise aşırı şekilde düşük değerli" yorumunda bulundu.

Raporda ABD Doları'nın %11,7 oranında aşırı değerli olduğu hesaplandı. Kasım ayı analizinde ise bu oran %10,2'ydi. Kasımda yuanda %13,4 hesaplanan düşük değerlilik oranı ise son raporda %12,8'e geriledi.

IIF'e göre öte yandan Brezilya Reali %18,6, Rus Rublesi %13,9 düşük değerli seviyede bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.