Kamu bankalarına devlet desteği yüzde 25 azaldı - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

11 Mart 2021 Perşembe

Kamu bankalarına devlet desteği yüzde 25 azaldı



Kendi yağlarıyla kavurulmayı başaran kamu bankalarına olan devlet desteği önemli oranda azaldı.

Devlet kurumlarına ve kalkınma kurumlarına ait olan kamu bankaları ve kredi kuruluşlarına ilave sermayelendirme tutarı 2020 yılında yüzde 25 oranında azaldı.

“Ulusal Kredi Derecelendirmeleri” ajansı uzmanlarının hesaplamalarına göre, bu tür bankaların 2020’deki sermaye artışı 2019’daki 123 milyar rubleye karşı 92 milyar ruble oldu.

RBC’nın verdiği habere göre, ek kapitalizasyon hesaplanırken uzmanlar yetkili sermayenin artışını, hisse gelirini ve mülkten ücretsiz olarak elde edilen geliri hesaba kattı. Aynı zamanda net varlık bazında sadece ilk 100’deki bankalar analiz edildi.

Ulusal Kredi Derecelendirmeleri Analisti Yegor Lopatin, pandemi sırasında devlet bankalarını destekleme maliyetlerindeki düşüşün, son yıllarda sistemde biriken yeterli sermaye tamponu ile açıklanabileceğini dile getiriyor. Aynı zamanda varlık kalitesi üzerindeki olumsuz etkiyi de azaltan bir dizi düzenleyici muafiyet getirildi.

Ulusal Kredi Derecelendirmeleri raporuna göre 2016’dan 2020’ye kadar devlet bankalarının, bankaların yan şirketlerinin ve kalkınma kurumlarının sermayesi yaklaşık 426 milyar ruble arttı.




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.