Uzmanı açıkladı: İşte altının yükselmemesinin nedeni! - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

3 Mart 2021 Çarşamba

Uzmanı açıkladı: İşte altının yükselmemesinin nedeni!

 

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard'ın yorumları sonrasında altın fiyatları haftalık kayıplarını silmesinin ardından hafta başından bu yana yatay bir seyirde devam ediyor. Öte yandan gram altın ise küresel altın fiyatlarını ve dolar/TL kurundaki yükselişi takip etmeye devam ediyor. Altın fiyatları güncel yorumlar haberimizde.
Uzmanı açıkladı: İşte altının yükselmemesinin nedeni!

Altın fiyatları, Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard'ın enflasyon hedefleri, işsizlik ve ekonomik durum hakkında yaptığı açıklamalardan etkilenerek yatay seyretmeye devam ediyor. Brainard açıklamasında, ekonominin işsizlik ve enflasyon hedeflerinden hala çok uzakta olduğunu ve merkez bankasının varlık alım programını azaltması için gereken koşulların sağlanmasının zaman alacağını söyledi. Öte yandan ABD tahlil faizlerindeki artıştan dolayı sert düşüş kaydeden altın fiyatları yatırımcıların Fed yetkililerinin yorumlarına odaklanmasıyla birlikte toparlandı. Bu süreçte gram altın ise küresel altın fiyatlarını ve dolar/TL kurundaki yükselişi takip etmeye devam ediyor. Altın fiyatları güncel yorumlar haberimizde.

TAHVİL FAİZLERİ DÜŞERSE ALTIN YÜKSELEBİLİR

ABD Hazine tahvili faizinin geçen hafta bir yılın zirvesine tırmanmasıyla, merkez bankasının bu artışın ekonomik toparlanmaya zarar vermemesi için adım atacağına dair spekülasyonlar da artmıştı. Guardian Gold İş Geliştirme Yöneticisi John Feeney altın değerlendirmesinde, "Tahvil piyasasında yaşanan gelişmeler şüphesiz Fed’in de dikkatini çekiyordur. Eğer tahvil faizlerinin artmasını engellemek için bir adım atılacak olursa altın fiyatlarının yeniden yükseldiğini görebiliriz." ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.