FED varlık alımlarını azaltmalı - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

30 Nisan 2021 Cuma

FED varlık alımlarını azaltmalı

FED varlık alımlarını azaltmalı

Kaplan: FED, varlık alımlarının azaltılmasını konuşmaya yakın zamanda başlamalı




Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, FED'in 2022 yılında faiz artırımına  başlaması görüşünü koruduğunu belirterek bankanın varlık alımlarının  azaltılması sürecini de yakın zamanda ele alması gerektiğini savundu.

Enflasyonun gelecek aylarda yüzde 2,5-2,75 seviyelerine yükselmesini  öngördüğünü de anlatan kaplan, mevcut ortamda finansal piyasalarda  aşırılıklar ve dengesizlikler gördüğünü aktardı. "Bence fırsat  bulduğumuz erken zamanda varlık alımlarının azaltılmasını ele almamız  gerek" dedi.

Kaplan, enflasyonu yükselten unsurlar arasında mali politika, baz etkisi ve arz-talep dengesinin de yer aldığının altını çizdi.

Kripto Para Borsası Binance'de %10 komisyon indirimli hesap açmak için tıklayın!

Telegram Kanalı Tıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.