Kripto Para Piyasası Bize Bugün Hangi Mesajları Verdi? - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

3 Nisan 2021 Cumartesi

Kripto Para Piyasası Bize Bugün Hangi Mesajları Verdi?


!

Kripto Para Borsası Binance'de %10 komisyon indirimli hesap açmak için tıklayın!  


Bugün kripto piyasası deyim yerindeyse, dört mevsimi birden yaşadı. Bugün yaşananlar, piyasada olanlar ve olmak isteyenler için şüphesiz bir çok mesajı içinde barındırıyor. Bugün bazıları yüzde on kaybederken bazıları yüzde on kazandı. Yani yüzde on kaybeden, aslında yüzde yirmi kaybetti. Peki bugünden çıkarılması gereken mesajlar neydi!



Bugün, içinde binlerce coin’i barındıran kripto para borsası, bir kez daha tamamen Bitcoin’e bağımlı olduğunu bize gösterdi. Bugünün hikayesi şöyle başladı: Uzun zamandır boğa piyasasında bulunan Bitcoin, 60 bin dolar hedefine emin adımlarla gidiyordu. Lakin bu borsada bazen unutulan bir gerçek var, oda balinalar. Balinalarda bizim gibi yüzde beş kazanca tamah etmeyecekti tabii ki. Ani satışlarla stopları patlatıp karlarını iki katına çıkardılar. Bitcoin’de ki bu düşüş bir çok altcoin yatırımcısını kendine çekti ve domino etkisi piyasayı darmadağın etti. Bu olay, Bitcoin’in gücünü bize bir kez daha hatırlattığı küçük bir silkeleme olarak hafızamıza kazandı.

Mesaj 2:

Bir çok kişi bu piyasanın çok volatil olduğunu ve kesinlikle ‘stop’ kullanılması gerektiğini söyler. Lakin bu kendi içinde çelişki yaratan bir durumdur, özellikle boğa koşularında. Piyasa halen daha dünyada pek az insanın içinde olduğu bir alan. Doğal olarak manipülasyonlar ‘stop’ koyanları çok kolay avlıyor. Stop koymak boğa koşularında sizi başladığınız yere götürebilir, bunun yerine kazançta ‘stop’ koymak çok daha mantıklı olabilir.


Mesaj 3:

Bu piyasa bir kez daha gösterdi ki, nakdin yoksa bu piyasada hiçbir şeysin. Bu şekilde dinamik piyasalarda risk çoktur lakin buna karşılık fırsatlar da pek fazladır. Yüzde on düşen bir piyasanın sert bir hareketle yüzde beş geri tırmanması bir çok kez karşılaşılan bir olaydır. Siz yüzde on kaybetseniz bile tabandan alabilirseniz yüzde beşlik tırmanış ile, zararınızı yok edebilirsiniz. Sonuç olarak ne kadar cash o kadar şans.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.