Morgan Stanley ve Citi'den güçlü dolar sinyalleri - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

4 Nisan 2021 Pazar

Morgan Stanley ve Citi'den güçlü dolar sinyalleri

!

ABD'de Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin tahminlerin çok üzerinde gelmesinin ardından dolarda başlayan yükselişin, gelişen piyasa para birimleri üzerinde baskı yaratabileceği öngörülüyor

Kripto Para Borsası Binance'de %10 komisyon indirimli hesap açmak için tıklayın!

ABD tahvil faizleri ile birlikte Dolar Endeksi de yükselirken güvenli liman olarak görülen ABD tahvili gibi varlıkların fazinin yükselmesi gelişen piyasa varlıklarına olan ilgiyi azaltabilir.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan Morgan Stanley, gelişen piyasa para birimleri için aşağı yönlü beklentisini sürdürdüğünü kaydetti. Kuruluş, birçok gelişen ülkede yavaş ilerleyen aşılama süreçlerinin bu ülkelerdeki büyümeyi ABD'nin gerisinde bırakacağı öngörüsünde bulundu. Citigroup da yükselen ABD tahvil faizinin gelişen piyasa varlıkları üzerinde gelecek aylarda daha fazla baskı oluşturabileceğini ifade etti. Citi CEEMEA Analisti Luis Cost, "Bu çeyrek dolar için önemli bir çeyrek olabilir. Aynı dönemin gelişen piyasa para birimleri için çok iyi geçmesini beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.