Numan Kurtulmuş asgari ücret zammı için sinyali verdi! - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

18 Kasım 2021 Perşembe

Numan Kurtulmuş asgari ücret zammı için sinyali verdi!

Asgari ücret zammıyla ilgili konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, hakkaniyetin enflasyon oranı üstünde bir artış olması gerektiğini söyledi. 


Merkez'e göre, yıl sonu enflasyonunun %19,31 olması bekleniyor. Formüle göre zammın enflasyonun 6-7 puan üzerinde olacağı öngörülebilir. Kurtulmuş'un açıklamaları da bunu destekler nitelikte. Buradan yola çıkarsak artış oranı %25-30 arasında olabilir. %25'lik zamma göre net ücret 3.532 TL'ye, %30'luk zamma göre ise 3.673 TL'ye çıkacak.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Funda Görey'in sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, asgari ücrette beklenen artışa değindi.

Asgari ücrette dar vatandaşların beklentilerini karşılayacak bir düzenleme yapılacağını ifade eden Kurtulmuş, "Hakkaniyet enflasyon oranı üstünde bir artış olması. Asgari ücreti yaşanabilir bir seviyeye çıkarmak en önemli vazifedir" şeklinde konuştu.

"ÖNCELİĞİMİZ 3600 EK GÖSTERGE"

Milyonlarca vatandaşın beklediği EYT düzenlemesiyle ilgili de konuşan Kurtulmuş, "Bütçe kısıtlarımız içerisinde önceliğimiz 3600 ek gösterge düzenlemesi" ifadelerini kullandı.







Kripto Para Borsası Binance'de %10 komisyon indirimli hesap açmak için tıklayın!

Telegram Kanalı Tıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.