Tonga Krallığı, Tsunami Felaketine Yardım İçin Bitcoin (BTC) Bağış Yöntemini Kullanıyor - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

17 Ocak 2022 Pazartesi

Tonga Krallığı, Tsunami Felaketine Yardım İçin Bitcoin (BTC) Bağış Yöntemini Kullanıyor

Bir ada ülkesi olan Tonga Krallığı, tsunamiye yol açan devasa volkanik dalganın ardından yardım çabalarında kolay yol izleyerek Bitcoin bağışlarını kabul edeceğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde Tonga Krallığı Hunga Tonga-Hunga-Ha’apa yanardağının büyük bir volkanik patlama şokunu yaşadı.
Btc


Tonga, Tsunami İle Boğuşuyor

Tonga Krallığı, yanardağ reaksiyonunun yol açtığı bir tsunami ile boğuşuyor. Zorlukların ortasında kripto para sahipleri yardım operasyonlarına katkı sağlamak adına Bitcoin bağışlama niyetlerini dile getirdi. Twitter kullanıcısı onairblair, Bitcoin destekçisi ve Tonga eski milletvekili Lord Fusitu’a adlı kişiyi insanların yardım fonları için Bitcoin bağışlayanilecekleri bir cüzdan oluşturmaya çağırdı.




Yolları ve mülkleri kaplayan dalgalarla insanlar kaçmak için daha yüksek yerlere hareket ediyor. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Bununla birlikte hava ve su kirliliği yardım kuruluşları adına acil endişelerin başında geliyor. Lord Fusitu’a, bir BTC cüzdan adresi paylaşarak insanların yardım operasyonlarına katkıda bulunması için para birimi aktarabilecekleri bir bağlantı ile yanıt verdi.

Tonga’nın BTC Planları

Adres dünden bu yana toplam

0.10794983 BTC (4.600 dolar) aldı. Geçtiğimiz cuma günü Lord Fusitu’a, medyaya yansıyan bilgilere göre ülkenin finansmanına yardımcı olacak Bitcoin madencilik operasyonlarını güçlendirmek için volkanlardan gelen jeotermal enerjiyi kullanma planlarından bahsetti. Ülkede 21 yanardağ var ve eski politikacıya göre her yanardağ 95.000 megavat üretiyor.


Lord, tek bir yanardağın günlük 2.000 dolar değerinde Bitcoin üretebileceğini ve bunun Tonga ailelerine dağıtabileceğini belirtti. Eski milletvekili, ülkenin El Salvador’un Bitcoin’i yasal para birimi ilan etme stratejisini izlemeye hazır oldıuğunu kaydetti. 12 Ocak’ta atılan bir dizi tweet’te Lord Fusitu’a, bu planın 2022 Kasım veya Aralık gibi erken bir tarihte gerçekleşebileceğini aktardı.




Kripto Para Borsası Binance'de %10 komisyon indirimli hesap açmak için tıklayın!

Telegram Kanalı Tıkla

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.