25.03.2020 tarihli Altın Yorumları, Güncel Ons ve Gram Altın Analizleri - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

25 Mart 2020 Çarşamba

25.03.2020 tarihli Altın Yorumları, Güncel Ons ve Gram Altın Analizleri

Altın Fiyatları Ne Olur?

25.03.2020 tarihli Altın Yorumları, Güncel Ons ve Gram Altın AnalizleriGünlük ons ve gram altın yorumları ile uzmanların teknik analiz çalışmalarını bu sayfada bulabilirsiniz. Altın yükselir mi, düşer mi? Altın Fiyatları bugün ne olur? Altın alınır mı?  Kurum ve uzmanlardan gelen en son yorum en üstte yer almaktadır. Analizler genel olarak ile kısa-orta vadeli yorumlardır. Uzun vadeli analizler başlıkta belirtilmiştir. Ons Altının fiyatı Dolar cinsinden fiyatlandığı için Gram Altın dediğimiz Türk Lirası cinsinden olan Altın fiyatında da Dolar Kuru etkilidir. Aşağıdaki kutu içinde gram altın fiyatını bulabilirsiniz.

25.03.2020 tarihli Altın Yorumları, Güncel Ons ve Gram Altın Analizleri

Ziraat Yatırım – XAUUSD Altın Fiyatları Yorumu

Dün de sert yükselişini sürdüren değerli maden günü %4,8 oranında primle 1.627 seviyesinden kapattı. Yaşanan sert yükselişlerin ardından bu sabah düşüş eğiliminde olan değerli madende 1.590 destek olarak izlenebilir. Bu seviyenin üzerinde kalındıkça 1.650 hedefte kalabilir ki halihazırda Dolar likiditesine yönelik stres azalma eğiliminde. Ara direnç ise 1.623 seviyesinde. Öte yandan, 1.590 desteğinin altında yaşanabilecek bir sarkmada 1.560 seviyesinde kadar düşüş gözlemlenebilir.

Gedik Yatırım – Ons Altın Ne Olur? Altın Yorumu

Dünya çapında hükümetlerin ve Merkez Bankaları‘nın koronavirüs salgınına karşı aldığı önlemler küresel piyasaları desteklemeye devam ediyor. Fed’in piyasalardaki likiditeyi desteklemek amacıyla aldığı yeni genişleyici önlemler ve kongrede uzlaşmanın sağlanması ons altın fiyatlarında yükselişi destekledi. Diğer yandan virüs nedeniyle dün ABD’de açıklanan imalat ve hizmet PMI endekslerinde sert geri çekilme yaşandı. Dün sert yükselişin kaydedildiği ons altında bugün 1638$ seviyesinden gelen kar satışlarıyla geri çekilme kaydedilmektedir. Geri çekilmelerde 1598$ – 1585$ ve 1565$ takip edilen desteklerdir. Fiyatlamanın 1600$ üzerinde sürmesi halinde ise 1638$ – 1650$ ve 1664$ direnç konumunda bulunmaktadır.

Alan Yatırım – Ons ve Gram Altın Fiyatları Yorumları

XAUUSD… Fiziki Altında Global Tedarik Zincirinin Bozulmasıyla Birlikte Yüksek Volatilite Gözlemleniyor… Dünyanın en büyük altın üreticileri koronavirüs salgını sebebiyle üretimlerine ara veriyor. Bu da tedarik zincirinin bozulacağı endişeleriyle birlikte ons altında yüksek volatilite görülmesine neden oluyor. Altın yükselişini 3.güne taşıdı. 1640 $ seviyelerine yükselen altının ons fiyatı yeni işlem gününün ilk saatlerinde 1613 $’dan işlem görüyor. Altının ons cinsi, günü 4.75% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Altının ons cinsi, orta vadeli 1582.21’deki önemli desteğini aşağı yönlü kırarken kısa vadeli yükseliş trendi içinde bulunmaktadır. Bununla beraber Ons altında kısa vadeli direnç seviyeleri 1,651.00 ve 1,689.00’de, destek seviyeleri ise 1,614.00 ve 1,578.00’de bulunmaktadır.
GLDGR… Ons Fiyatından Destek Buluyor… Dolar TL kurundaki gevşemeye rağmen gram altın fiyatları, ons altın fiyatından yukarı yönlü destek buluyor. Gram altın yeni işlem gününün ilk saatlerinde 334 seviyelerinde işlem görüyor.  Altın gram cinsi, günü 2.59% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Altın gram cinsi, orta vadeli yükseliş trendi ve kısa vadeli yükseliş trendi içinde bulunmaktadır. Bununla beraber Gram altında kısa vadeli direnç seviyeleri 339.00 ve 346.00’de, destek seviyeleri ise 333.00 ve 327.00’de bulunmaktadır.

Şeker Yatırım – XAUUSD Altın Yorumu

Yukarı yönlü fiyatlamalarla desteklenen değerli metalin bugün gerçekleşecek işlemlerde 1610 üzerinde tutunması 1675 direncinin gündeme gelmesine neden olabilir. Olası aşağı yönlü fiyatlamalarda ise ons altında 1573 desteği gündeme gelebilir. Bu seviyenin kırılması durumunda 1527 seviyesine doğru geri çekilme olabilir. Dün ABD’de COMEX vadelilerin fiziki teslimatta yaşadığı sorunla açılan spreadler birkaç gün daha devam edebilir.

Ekin Akbaş, Araştırma Yönetmeni, Tacirler Yatırım – Ons Altın Analizi

Dolar endeksindeki gerilemenin devam etmesi ve koronavirüs nedeniyle İsviçre’deki Valcambi, Argor-Heraeus ve PAMP altın madenlerinin en az bir haftalığına üretime ara vermesi ile birlikte ons altın fiyatları dün %5’e yakın yükseliş kaydetti. İsviçre’deki bu madenler küresel altın arzının yaklaşık 3’te birini oluşturuyor. Dolayısı ile piyasadaki arz endişeleri ve zayıflayan dolar endeksi ons altını dün 1633 seviyesi üzerine taşıdı. Ons altın bu sabah saatlerinde 1612,63 seviyesinden işlem görüyor.
Güncel Ons ve Gram Altın Yorumları ve Analizleri Teknik görünüme baktığımızda 1600 seviyesinin destek olarak ön plana çıktığı görülüyor. Ons altının bu destek seviyesi üzerinde tutunabilmesi durumunda kısa vadede yeniden 1620 direncini hedef alması beklenebilir. 1620 direncini aşılması durumunda ise 1633 seviyesi ikinci direnç seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Diğer taraftan, altında aşağı yönlü hareketin ön planda olması ve 1600 desteğinin kırılması satışların kısa vadede ilk etapta 1595 seviyesine doğru hızlanmasına yol açabilir. Bugün Almanya Mart ayı IFO verileri, İngiltere Şubat ayı enflasyon verileri ve ABD Şubat Ayı Aylık Dayanıklı Mal Siparişleri verileri takip edilecek.

Seda Yalçınkaya, Araştırma Uzmanı – Altın Fiyatları Ne Olacak? XAUUSD Analizi

Altın 1640$ direncini aşamadı mı?
Küresel borsalardaki iyimserlik piyasalara bir nebze de olsa nefes aldırdı. Dün bu olumlu tabloya rağmen, ons altında yukarı yönde bir hareket görüldü. Nedenlerine bakıldığında, Fed’in sınırsız tahvil alımı, Hindistan’da kapanan altın pazarı, dünyanın en büyük 3 altın üreticisinin üretimi durduğuna dair haberleri altına olan talebin artmasına neden olduğu için 1640$ seviyesine doğru yükselmesine neden oldu. Diğer yandan, piyasada virüsle ilgili endişeler sürüyor. Dün, ABD Beyaz Saray ve Demokratların teşvik paketinde anlaştığı bildirildi. ABD Başkanı Trump açıklamasında, ekonominin 12 Nisan Paskalya Bayramına kadar eski haline getirebilirsek sevineceğini, insanların bir an önce işlerinin başına dönmesini istediklerini belirtti. ABD’deki bu haberlerde borsalara can suyu oldu. Kısacası bundan sonraki süreçte de haber akışları yakından izlenecek. Buna bağlı olarak altının da seyrini belirleyeceğini düşünüyoruz. 
Teknik Analiz: Ons altında 1593$ 22 günlük ortalamasının geçtiği bir nokta ve destek konumunda. Bir diğer destek noktası da 1585$ 50 günlük ortalamasının geçtiği seviye. Dolayısıyla altında olası satışlar bu desteklere kadar karşılandığı sürece satış baskısından bahsetmenin zor olabileceğini düşünebiliriz. Yukarıda ise 1610-1612$ direnç alanı olarak takip edilebilir. Altında ani hareketlere karşı dikkatli olunmasında fayda var. Özellikle 1640$ yakın zamanda aşamadığı bir direnç olduğu için yakından izlenmeli. Net bir yönden hala bahsedemiyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.