25.03.2020 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

25 Mart 2020 Çarşamba

25.03.2020 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri

Dolar Ne Kadar? DolarTL Ne Olur?



Dolar Ne Kadar? DolarTL Ne Olur? Dolar Düşer mi? Dolar Ne Kadar Yükselir?
Sorularının cevapları için gün içinde gelen en yeni dolar yorumları ve DolarTL teknik analizlerini aşağıda sıralı halde görebilirsiniz. Kurum ve uzmanlardan gelen en son yorum en üstte yer almaktadır.

 Bu sayfada yukarıda kısa vade aşağıda ise haftalık orta vadeli kur yorumları yer almaktadır. Bu sayfa sürekli güncellenmektedir.





Gedik Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Dolar/TL kuru dün 6,4085 ve 6,5656 seviyeleri arasında dalgalanarak günü 6,4203 seviyesinden tamamladı. 
Fed’in açıkladığı ucu açık varlık alımının yanı sıra ABD’de senatonun salgına yönelik hane halklarına yapılacak teşvik paketini onaylayacağına yönelik beklentiler dün küresel dolar endeksinde sert geri çekilme yaşanmasına neden oldu. 
Güne 6,55 seviyelerinden başlayan kur akşam saatlerinde 6,40 ile son bir haftanın en düşüklerini test etti. Bugün ABD’de açıklanacak dayanıklı mal siparişleri verileri takip edilecek.
 Dolar/TL kuru sabah 08:35 itibariyle 6,45 seviyelerine yakın işlem görüyor. Kurda bugün 6,44 seviyesinin altında 6,40 ve 6,37 seviyeleri destek noktaları olarak izlenebilir. Yükselişlerde ise 6,46’nın üzerinde 6,50 ve 6,54 seviyeleri önem kazanacaktır.

Anadolu Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Analizi

6,40’ı takip edeceğiz… TL’de değerlenmenin güçlenmesi için 6,40 altına inilmeli. İnmesi halinde 6,35’e doğru güçlenmenin devamı beklenebilecekken 6,40 üzerinde 6,50-6,56 bandı takip edilebilir.
Son Fiyat : 6,4527
Destekler : 6,4400-6,4200-6,4000
Dirençler : 6,4800-6,5000-6,5600

Piramit Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

ABD Merkez Bankası Fed’in hafta başında sınırsız tahvil alımı ve Para Piyasası Yatırım Fonu Likidite İmkanı’nı genişleteceğini açıklaması ardından dolar endeksi yönünü aşağı çevirdi. Koronvirüsünün kontrol altına alınamaması ile geçtiğimiz hafta DXY’de 102,992’ye kadar yükseliş yaşanmıştı. Dün ise 101,050’ye kadar geri çekilen DXY’deki aşağı yönlü fiyatlamalar gelişmekte olan ülke kurlarına olumlu yansıdı. Dolar/TL kurunda dün 6,64401-6,5656 bandında satıcılı hareket etti. Günü 6,51 civarındaki 5 günlük AO’sı altında kapatan kurda, 6,50 altında kısa vadeli zayıf görüntü devam edebilir. Yükselen kanal orta bandının yaklaştığı 6,40 civarından tepki alımları gelebilir. Şu sıralarda %0,52 artı yönde hareket eden dolar/TL şu sıralarda 6,45’den işlem görmektedir.

Alan Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

USDTRY… TL Dolar Karşısındaki Kayıplarını Telafi Etmeye Çalışıyor… FED’in açık uçlu parasal genişlemesiyle birlikte dolardaki yükseliş hız kesti. FED’in piyasadaki dolar likiditesi endişelerini rahatlatmak için swap kanalarının da açılmasıyla birlikte gelişen piyasa ülke para birimleri dolar karşısında pozitif bir görünüm sergiliyor. Bu süreçte diğer gelişen piyasa ülkelerine göre görece olarak sınırlı bir şekilde değer kaybeden TL, Dolar karşısında güçlenerek 6.42 seviyelerine geriledikten sonra 6.45 seviyelerinde dengelendi. Dolar, Türk Lirası karşısında günü 2.15% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak Dolar, Türk Lirası karşısında orta vadeli yükseliş trendi sürmekle birlikte kısa vadeli 6.5104’deki önemli desteğini aşağı yönlü kırdı. Bununla beraber USDTRY paritesinde kısa vadeli direnç seviyeleri 6.4500 ve 6.5100’de, destek seviyeleri ise 6.3800 ve 6.3200’de bulunmaktadır.

Şeker Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Dow’dan Rekor Artış
Düne beklentilerden kötü gelen PMI verileri damga vururken buna karşın FX’te geri dönüş ve tüm borsalarda sert yükselişler görüldü. EURUSD paritesi 1.09’a yaklaşsa da 1.0795’ten günü tamamladı. USDTRY sert düşüşle 6.4151’den kapanarak 4 gün önceki seviyesine geldi. Altın ons fiyatı ise önceki günkü yükselişini devam ettirerek 1625’den kapanış gerçekleştirdi. Dün açıklanan verilere göre Fransa’nın Mart ayı imalat PMI’ı 42.9 seviyesinde gerçekleşirken, hizmet sektörü satın alma yöneticileri endeksi 29 oldu. Almanya’da imalat sanayi satın alma yöneticiler endeksi (PMI) Mart ayında 45.7 seviyesinde, hizmetler PMI’ı ise 34.5 seviyesinde gerçekleşti. Euro Bölgesi’nde ise bileşik PMI göstergesi Mart’ta 51.6’dan 31.4’e gerileyerek tarihinin en derin ekonomik krizine işaret etti. Bunun yanı sıra Almanya hükümetinin, koronavirüs krizinin etkisinin azalmasından sonra ekonomiyi desteklemek için teşvik programı planladığı belirtildi.
ABD’de imalat ve hizmet sektörleri virüs etkisiyle rekor düşüş kaydetti. İmalat PMI Endeksi Mart’ta 49.2 ile 2009’dan beri en düşük seviyeye indi. Bununla birlikte yeni konut satışları %4.4 düşerek yıllık 765 bin oldu. Ocak ayı verisi de sert yukarı yönlü revize edilerek 764 binden 800 bine çıktı. ABD hisse senetleri, Kongre’nin harcamaları içeren yasayı onaylayacağı beklentisi ile sert yükseldi. Borsalar kapanışta da rekor kırarken, Dow Jones endeksi 1933’ten beri en sert yükselişini gerçekleştirdi. Avrupa borsaları da İtalya’daki vaka sayısının yavaşlaması ve FED’in son adımlarıyla yükselişle kapandı. BIST 100 endeksi ise %5.98’lik artışla 5,040 puan artarak 89,286 puandan kapandı
Günü düşüşle tamamlayan Dolar/TL kurunda Türk Lirası lehine işlemlerin devamı durumunda 6.36 desteği hedeflenebilir. Bu seviye aşağısında ise 6.29 ikinci destek noktası olarak gündeme gelebilir. Kurun 6.45 üzerindeki fiyatlamalarında ise 6.54 direncine doğru yükseliş kaydedilebilir.

Ekin Akbaş, Araştırma Yönetmeni, Tacirler Yatırım – DolarTL Paritesi USDTRY Analizi

Dün sabahki bültenimizde, Pazartesi günkü geri çekilme hareketi ile birlikte USDTRY paritesinin kısa vadeli yükseliş trendini aşağı yönlü kırmış olduğunu belirtmiş, teknik analiz kuralları çerçevesinde trend kırılması sonrasında kurdaki geri çekilmenin kısa vadede 6,50 seviyesi altına doğru devam etmesini beklediğimizi ifade etmiştik. Fed’in Pazartesi günü açıkladığı yeni teşvik paketi sorasında düşüş hareketine dün de devam eden dolar endeksi, dün 101,05 seviyesine kadar gerileyerek düşüşünü üçüncü güne taşıdı. Dolar endeksinde hızlanan geri çekilme ile birlikte gelişmekte olan ülke para birimleri dün primli seyrederken, USDTRY paritesi de öngördüğümüz üzere 6,50 seviyesi altına inerek 6,4085 seviyesine kadar geriledi. USDTRY paritesi bu sabah saatlerinde 6,4404 seviyesinden işlem görüyor. Bu sabah saatlerinde gelişmekte olan ülke para birimlerinde karışık bir seyrin ön plana çıktığı görülüyor. Türkiye 5 yıllık CDS primi ise 523,85 baz puana gerilemiş durumda. Kurdaki kısa vadeli görünüm açısından 6,40 seviyesini yakından takip edeceğiz. Kurun bu seviye altına gerilemesi durumunda 6,37 seviyesine doğru düşüşünü genişletmesi beklenebilir. 6,40 seviyesinin aşağı yönlü kırılamaması durumunda ise, teknik göstergelerin ürettiği sinyaller doğrultusunda, kısa vadede 6,52 – 6,55 bandının hedef haline gelmesi beklenebilir.
Güncel Dolar Yorumları USDTRY Analizleri Bu noktada, piyasada artan volatilite nedeniyle teknik göstergelerin zaman zaman sağlıklı sonuçlar üretemediğini ve bu tip yüksek oynaklık dönemlerinde teknik göstergelerin ürettikleri sinyallerin doğru çalışmayabileceğini belirtmemizde fayda var. Bugün yurt içi piyasalarda Mart Reel Sektör Güven Endeksi & Kapasite Kullanım Oranı verileri açıklanacak. Yurt dışında ise Almanya Mart ayı IFO verileri, İngiltere Şubat ayı enflasyon verileri ve ABD Şubat Ayı Aylık Dayanıklı Mal Siparişleri verileri takip edilecek.

Eda Karadağ, Araştırma Uzmanı, İntegral Yatırım – DolarTL Paritesi USDTRY Yorumu

Dolarda 6.40-6.42 destek alanı önemli olabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.