Goldman Sachs ABD'de 2. çeyrekte %24 daralma bekliyor - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

23 Mart 2020 Pazartesi

Goldman Sachs ABD'de 2. çeyrekte %24 daralma bekliyor



 


Goldman Sachs ABD ekonomisinde tarihi daralma bekliyor. Kurum koronavirüs salgınıyla ekonomideki ani duruş nedeniyle yılın ilk çeyreğinde yüzde 6, ikinci çeyreğinde yüzde 24'lük sert daralma bekliyor.
Üçüncü çeyrekte ise yeniden büyümeye geçilerek yüzde 12, son çeyrekte de yüzde 10'luk büyüme öngörülüyor. İşsizlik oranının ise yüzde 9'a çıkması bekleniyor. Kurum yıl genelinde ise ABD ekonomisinin %3.8 daralacağını öngördü.
Ekonomistler son birkaç günde sosyal mesafenin korunmasına dair önlemlerin artırıldığını hatırlatarak birçok okul, mağaza, kurum, fabrikanın kapatılması gibi günlük hayatın durmasının işsizliğin aniden yükselmesine, harcamaların tarihi düşüşüne neden olacağını, bunun da ilk ve ikinci çeyrekte büyümede sert düşüşe yol açacağı vurgulandı. 
Morgan Stanley de ABD ekonomisinin koronavirüsün etkilerinden dolayı yılın ikinci çeyreğinde yüzde 30.1 daralabileceği tahmininde bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.