Piyasalar – Wall Street Fed’in Son Cümbüşünü Umursayarak Açılışta Düştü; Dow 150 Puan Geriledi - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

23 Mart 2020 Pazartesi

Piyasalar – Wall Street Fed’in Son Cümbüşünü Umursayarak Açılışta Düştü; Dow 150 Puan Geriledi

haber
Yazar: Geoffrey Smith 
– ABD piyasaları Fed’in piyasaları sakinleştirmek için yaptığı son atağı görmezden gelip, bunun yerine, ABD’deki artan ölüm sayısına ve kamusal hayatın sekteye uğramasına odaklanarak bugün açılışta yine düşüş yaşadı.
Fed gerektiğinde varlık alımlarını herhangi bir seviyede artıracağını söylemiş, işletme ve tüketicilere destek için yeni kredi olanakları sunmuştu. Bununla birlikte bu, kısmen Kongre'nin '3. aşama' ekonomik destek paketi üzerinde anlaşamamasını telafi etmek içindi.
Fed kendi açıklamasında, “ekonomimizin şiddetli bozulmalarla karşı karşıya kalacağı netleşti” dedi. “Kamu ve özel sektörlerde iş ve gelir kaybını önlemek ve bozulmalar geçtiğinde çabuk bir toparlanmayı teşvik etmek için agresif tedbirler alınmalı.”
St. Louis Fed Başkanı James Bullard Pazar günü Bloomberg’e yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin virüsten dolayı ikinci çeyrekte yarı yarıya küçüleceğini düşündüğünü söylese de ondan sonra büyük bir toparlanma yaşanacağını öngördü.
Dow Jones 152 puan düşerken S&P 500 %0,8 ve Nasdaq 100 %0,2 kaybetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.