24.04.2020 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

24 Nisan 2020 Cuma

24.04.2020 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri

Güncel Dolar Yorumları USDTRY Analizleri

Güncel Dolar Yorumları USDTRY Analizleri
Dolar Ne Kadar? DolarTL Ne Olur?
Dolar Düşer mi? Dolar Ne Kadar Yükselir? Sorularının cevapları için gün içinde gelen en yeni dolar yorumları ve DolarTL teknik analizlerini aşağıda sıralı halde görebilirsiniz. Kurum ve uzmanlardan gelen en son yorum en üstte yer almaktadır. Bu sayfada yukarıda kısa vade aşağıda ise haftalık orta vadeli kur yorumları yer almaktadır.  Bu sayfa sürekli güncellenmektedir.


24.04.2020 tarihli Dolar Kuru Yorum ve Güncel DolarTL Analizleri

Gedik Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Dolar/TL kuru dün 6,9242 ve 6,9980 seviyeleri arasında dalgalanarak günü 6,9462 seviyesinden tamamladı. 
Çarşamba günü TCMB’nin 50 baz puan olan tahminlerin üzerinde 100 baz puanlık faiz indirimi kararının ardından 7,00 seviyelerini test eden Dolar/TL kuru, dün 23 Nisan nedeniyle kapalı olduğumuz günde küresel tarafta petrol fiyatlarında görülen toparlanmanın risk iştahını artırmasıyla 6,92 seviyelerine kadar geri çekildi. Bir günlük aranın ardından işlem görecek spot piyasalar öncesi Dolar/TL kuru sabah 08:40 itibariyle 6,98 seviyelerine yakın işlem görüyor. 
Kurda bugün 7,00 psikolojik direncinin üzerinde 7,03 ve 7,07 seviyeleri önem kazanacaktır. Düşüşlerde 6,95-6,96 bölgesinin altında 6,92 ve 6,87 seviyeleri destek noktaları olarak izlenebilir.

Anadolu Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Kurda 6,90-7,00 aralığını takip ediyoruz. TCMB’nin bugünkü faiz kararı ve gelecek dönem ile ilgili vereceği sinyaller ile swap konusundaki gelişmeler kısa vadeli hareket için takip edilmeye devam edilecek. Faiz kararı öncesinde kurda yükseliş eğiliminin devamını beklerken yeni swap anlaşmalarının sağlanması TL’de kısa vadeli değerlenmeyi sağlayabilir. Orta vadede ise makro ekonomik gelişmeler önemini korumaya devam edecektir.
Son Fiyat : 6,9736
Destekler : 6,9700-6,9500-6,9000
Dirençler : 7,0000-7,1000-7,2000

Piramit Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Dolar/TL kuru Çarşamba günü TCMB kararı ardından 7,00 direncini test etti. Merkez Bankası (TCMB) Nisan ayı toplantısında politika faizi 100 baz puan indirime gidilerek %8,75’e çekildi. TCMB yaptığı açıklamada, iktisadi faaliyetin koronavirüs etkisiyle Mart ayı ortalarından itibaren zayıflamaya başladığını, başta ham petrol ve metal fiyatları olmak üzere uluslararası emtia fiyatlarındaki keskin düşüşün enflasyon görünümünü olumlu etkilediği vurgulandı. Son bir haftalık işlemlerde kısa vadeli direnç noktası olan 6,95 desteğe dönüşmüş durumdadır. Kur, Çarşamba günün itibaren 6,92-7,00 aralığında hareket etti. Kısa vadeli hareket bandı olan 6,95-7,00 aralığının dışındaki hareketler kısa vadeli teknik yönde belirleyici olabilir. Orta vadeli teknik görüntünün pozitif olduğu kurda yükselen kanal üst bandı 7,25’de, kanal desteği ise 6,85’de bulunmaktadır. Hafta başından itibaren petrol fiyatlarında görülen sert düşüşlerin etkisi ile dolar endeksin (DXY) 100,00 üzerindeki hareketini güçlendirdi. DXY bu sabah %0,17 artı yönde bulunuyor. Veri gündeminde bugün İngiltere’de perakende satışlar, Yurtiçinde ise imalat güveni ve kapasite kullanımı, ABD tarafında ise dayanıklı mal siparişleri ve tüketici hissiyatı verileri takip edilecek.

Alan Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

USDTRY… Merkez Bankası Çarşamba günkü Para Politikası Kurulu toplantısında 1 hafta vadeli repo faiz oranını %9.75 seviyesinden %8.75 seviyesine düşürdü. Dolar TL kuru karara ilk tepki olarak sınırlı bir şekilde yükseldikten sonra dün 6.95 seviyelerine kadar geriledi. Haftanın son işlem gününün ilk saatlerinde ise sınırlı bir yükseliş var. CDS 635 puan seviyelerinde kalmaya devam ediyor. Kur ise 6.98 seviyelerinde. Merkez Bankası’nın swap anlaşması görüşmelerine ilişkin gelişmeler piyasalar tarafından takip ediliyor. Dolar, Türk Lirası karşısında günü 0.48% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak Dolar, Türk Lirası karşısında orta vadeli yükseliş trendi sürmekle birlikte kısa vadeli 6.9539’deki önemli desteğini aşağı yönlü kırdı. Bununla beraber USDTRY paritesinde kısa vadeli direnç seviyeleri 6.9500 ve 7.0200’de, destek seviyeleri ise 6.8900 ve 6.8300’de bulunmaktadır.

Tacirler Yatırım – DolarTL Paritesi USDTRY Analizi

Koronavirüs salgını nedeniyle varlığını koruyan endişeler ve petrol fiyatlarındaki sert hareketliliğin yarattığı panik havası çerçevesinde küresel piyasalardaki risk iştahının düşük seyretmeye devam ettiğini görüyoruz. Güvenli liman görünümlü varlıklar yükseliş eğilimini korurken, gelişmekte olan ülke para birimleri dolar karşısında zayıf bir seyir izlemeyi sürdürüyor. Dün akşam saatlerinde ABD’den gelen zayıf PMI verileri sonrasında dolar endeksinde oluşan düşüş eğilimi ile birlikte USDTRY paritesi 6,93 seviyesi altına kadar inse de dolar endeksinin kısa süre içerisinde kayıplarını silmesi ile kur da tekrardan 6,95 üzerine geri dönüş yaptı. Petrol fiyatlarındaki genel düşüş eğiliminin korunuyor ve piyasalardaki belirsizliklerin sürüyor olması riskten kaçış eğiliminin devam etmesine neden olmakta. Bu gelişmeler ışında TL’nin, diğer gelişen ülke kurları paralelinde dolar karşısında zayıf seyrini koruduğu ve USDTRY paritesinin ise 6,90 – 7 bandındaki hareketini sürdürmekte olduğu görülüyor.
USDTRY paritesi bu sabah saatlerinde 6,98 seviyesinden işlem görüyor. Gelişmekte olan ülke para birimleri bu sabah saatlerinde dolar karşısında zayıf bir seyir izlerken, dolar endeksi ise 100,50 seviyesinden işlem görüyor. Kurdaki görünüme teknik olarak bakacak olursak: Kurda 7 seviyesinin oldukça güçlü bir teknik direnç seviyesi olarak ön planda olduğunu görüyoruz. 6,99 seviyesi üzerine birkaç defa yükselen kur, 7 seviyesini test edemeyerek hızlı geri çekilmeler kaydetti. Kısa vadeli teknik gösterge ve formasyonlar kurun 6,90 – 7 bandındaki seyrini koruyabileceğinin sinyalini veriyor. Ancak bu noktada, önemli bir teknik direnç ve psikolojik eşik olan 7 seviyesinin aşılmasının kurdaki yükseliş eğilimini hızlandırabileceğini ifade etmemizde fayda var.
Güncel Dolar Yorumları USDTRY AnalizleriVeri takvimine baktığımızda bugün yurt içi piyasalarda Nisan Reel Sektör Güven Endeksi & Kapasite Kullanım Oranı verileri ile 10 – 17 Nisan haftasına ilişkin yabancı portföy hareketleri ve para & banka istatistikleri açıklanacak. Yurt dışı piyasalarda ise Almanya Nisan Ayı IFO İş Güveni Endeksi, ABD Mart Ayı Dayanıklı Mal Siparişleri verileri ve ABD Nisan Ayı Nihai Michigan Tüketici Güven Endeksi verisi takip edilecek.

Şeker Yatırım – Dolar Kuru USDTRY Yorumu

Zirvesinden geri çekilen Dolar/TL kurunda düşüşün devam etmesi için yükselen kanalın ortda bandı olan 6.9178 desteğinin kırılması gerekir. Bu destek kırılırsa alt bant olan 6.8112 hedeflenebilir. Kurda Türk Lirası aleyhine işlemlerin artması durumunda ise 6.9830 seviyesinden sonra 7.0840 direncine doğru yükselişler görülebilir.

Ahlatcı Yatırım – DolarTL, USD/TRY Paritesi Yorumu

Haftanın üçüncü işlem gününde yurt içinde açıklanan Tüketici Güven Endeksi Nisan ayında bir önceki aya göre gerileyerek 54,9 olurken, TCMB Para Politikası Kurulu Nisan toplantısında, politika faizini 50 baz puanlık beklentiler karşısında 100 baz puan indirerek yüzde 8.75’e çekti. Haftanın dördüncü işlem gününde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin 100. açılış yıl dönümü kutlanırken, ABD’de açıklanan Nisan ayı Markıt İmalat PMI Endeksi 38 beklentisi karşısında 36,9’a, Hizmet PMI Endeksi beklentiler karşısında 27’ye geriledi. İşsizlik maaşına başvuranların sayısı 18 Nisan’da sona eren haftada 4.4 milyon oldu. Yeni konut satışları ise Mart ayında yüzde 15.4 düştü. Küresel piyasalarda korona virüsün yıkıcı etkileri devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün, Türkiye’deki toplam vakanın 101 bin 790, can kaybının ise 2 bin 491’e yükseldiğini açıkladı. Gün sonunda, Dolar’ın güçlü duruşunu sürdürememesi sonucu kurun aşağı yönlü sınırlı hareketini sürdürdüğü izlendi.
 
Teknik olarak incelediğimizde, kurun 6,97 seviyesinde belirleyici olmaya devam ettiği gözlendi. Gelebilecek alımlar ile birlikte kurdaki eğilimin yukarı yönlü hareketine devam etmesi durumunda 6,99, 7,02 ve 7,05 seviyeleri takip edilmesi gereken önemli direnç seviyeleridir. Gelebilecek olası satışlar ile kurdaki eğilimin aşağı yönlü hareketinde ise 6,95, 6,93 ve 6,90 destek seviyeleri takip edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.