24.04.2020 tarihli Euro Dolar Yorum ve EUR/USD Paritesi Analizleri - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

24 Nisan 2020 Cuma

24.04.2020 tarihli Euro Dolar Yorum ve EUR/USD Paritesi Analizleri

Euro Dolar Parite Analizleri, Güncel EUR/USD Yorumları

Euro Dolar Parite Analizleri, Güncel EUR/USD Yorumları

Euro Dolar Paritesi , EURUSD Ne Olur?

Günün en yeni Euro Dolar, EUR/USD paritesi yorumları ile teknik analizlerini aşağıda sıralı halde görebilirsiniz. Kurum ve uzmanlardan gelen en son yorum en üstte yer almaktadır.

24.04.2020 tarihli Euro Dolar Yorum ve EUR/USD Paritesi Analizleri

Gedik Yatırım – EURUSD Yorumu

Küresel piyasalarda gösterge niteliğinde olan imalat ve hizmet PMI rakamları takip edildi. Euro Bölgesi’nde imalat PMI endeksi 33,6 seviyesinde bulunurken, hizmet PMI endeksi 11,7 sert daralmaya işaret etti. Almanya’da ise imalat PMI 34,4’e düşerken, hizmet PMI endeksi 15,9 seviyesine düştü. ABD’de işsizlik maaşına başvuranların sayısı 18 Nisan’da sona eren haftada 4,4 milyon olarak açıklandı. 
ABD’de imalat ve hizmet endeksleri nisan ayında virüs etkisiyle rekor düşük seviyelere geriledi. Diğer yandan ABD ve İran gerilimine ilişkin haber akışları yakından takip ediliyor. Konsolide bölgenin aşağı yönlü kırıldığı paritede geri çekilmelerde 1,0752 – 1,0720 ve 1,0700 seviyeleri desteklerdir. Toparlanmalarda ise 1,0800 – 1,0815 ve 1,0835 seviyeleri dirençlerdir.

Alan Yatırım – EURUSD Yorumu

EURUSD… Dün Avrupa Birliği Liderler Zirvesi gerçekleştirildi. AB liderleri uzun vadeli bir yapılandırma programı üzerinde pek bir ilerleme kaydedemedi. Euro Dolar paritesi 1.0750 seviyelerine kadar geriledi. Dolar risk iştahındaki düşüşten kendine destek sağlayarak majör para birimleri karşısında yükseldi. Piyasalardaki risk iştahını düşüren bir diğer önemli gelişme ise ABD işsizlik haklarından yararlanma başvurularının bu hafta 4 milyon olarak gerçekleşmesiydi. Yatırımcılar koronavirüs pandemisinin reel ekonomi üzerindeki etkilerini değerlendiriyorlar. Euro, Dolar karşısında günü 0.42% değer kaybı ile tamamladı. Teknik olarak Euro, Dolar karşısında orta vadeli düşüş trendi ve kısa vadeli düşüş trendi devam etmektedir. Bununla beraber EURUSD paritesinde kısa vadeli direnç seviyeleri 1.0790 ve 1.0850’de, destek seviyeleri ise 1.0730 ve 1.0670’de bulunmaktadır.

Ekin Akbaş, Araştırma Yönetmeni, Tacirler Yatırım – EURUSD Analizi

Piyasalarda yüksek seyretmeye devam eden güvenli liman talebi doğrultusunda dün 100,70 seviyesine kadar yükselen dolar endeksi, EURUSD paritesinin 1,0756 seviyesine kadar inmesine ve yaklaşık son 1 ayın en düşük seviyesine gerilemesine neden oldu. Her ne kadar dün akşam saatlerinde ABD’den gelen zayıf PMI verileri sonrasında dolar endeksindeki geri çekilmeye bağlı olarak EURUSD paritesi yönünü yukarı çevirse ve 1,0847 seviyesine kadar yükselse de, paritedeki bu hareketlilik kalıcı olmadı. Zayıf PMI verileri sonrasında 100,50 seviyesinden 100 seviyesine doğru hızlı bir geri çekilme kaydeden dolar endeksi kısa süre içerisinde kayıplarını telafi etti ve paritenin yeniden 1,08 seviyesi altına inmesine neden oldu. EURUSD paritesindeki düşüş eğiliminin sürdüğünü ve paritenin kısa vadeli düşüş kanalı bünyesindeki hareketini devam ettirdiğini görmekteyiz.
Euro Dolar Parite Analizleri, Güncel EUR/USD YorumlarıBu sabah saatlerinde 1,0769 seviyesinden işlem gören EURUSD paritesinde 1,0775 seviyesi direnç, 1,0725 seviyesi ise destek konumunda. 1,1775 direncinin aşılması durumunda paritenin dünkü kayıplarının bir kısmını telafi etmesi ve bir sonraki direnç seviyesi olan 1,0815 seviyesine doğru bir yükseliş kaydetmesi beklenebilir. 1,0725 desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise paritedeki düşüş eğilimi bir sonraki destek seviyemiz olan 1,0660 seviyesine doğru hızlanabilir. Bugün Almanya Nisan Ayı IFO İş Güveni Endeksi, ABD Mart Ayı Dayanıklı Mal Siparişleri verileri ve ABD Nisan Ayı Nihai Michigan Tüketici Güven Endeksi verisi takip edilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.