ALTIN KISA SÜRE SONRA TEKRAR TOPLANACAK - Döviz ve Altın Analizleri

Son Eklenenler

1 Mayıs 2020 Cuma

ALTIN KISA SÜRE SONRA TEKRAR TOPLANACAK

Altin yorumu
2018'den bu yana altın fiyatındaki uzun vadeli eğilim, çoğunlukla sadece Mart hareketini ciddi ölçüde sallıyor. Mart ayının en düşük seviyesindeki son trend, hala daha yüksek fiyatlar kavramını destekleyen makul miktarda yapısal sağlamlıkla gelişti.
Şu anda altın bir topluluğun gelişmesine karşı bir konsolidasyon aşaması gibi görünüyor. Bu elbette yanlış bir görünüm olabilir, ancak bu önyargıyı doğrulamak veya geçersiz kılmak için izlenecek tabelalar vardır.
Uzun ürünler için anahtar, 21 Nisan'da yaratılan 1658 seviyesindeki en düşük günlerin en düşük seviyede tutulması. Bu noktanın altındaki bir yakınlık anlamlı bir geri çekilmeyi başlatabilir. Yukarıda kalın ve yatay bir sindirim aşaması daha da gelişebilir.



Ancak altının, Salı'nın 1692'deki düşüğü ile yatay bir düzeltmeden daha da iyi olan bu noktadan daha yüksek alçakta olabileceği anlaşılıyor. Eğer durum buysa, o zaman altınlara yeni yüksekliklere itme gücü verebilecek bir kama gelişiyor olabilir. Bu senaryoyu tam oyunda elde etmek için 1747'de bir mola vermek gerekecektir.
Genel olarak yükseliş eğilimi olsa bile, altın 1770 ile 1803 arasında büyük bir direnç bölgesinde teste sokulmadan önce çok uzun olmayabilir. Bu bölge, Kasım 2011'den Ekim 2012'ye kadar oluşan üç tepe noktasıyla oluşturuldu. Eylül 2011 boğa piyasası patladı.
Bu direnç bölgesi, çok yıllı bir ayı piyasasına yol açan tepeleme sürecinin bir parçası olarak önemi göz önüne alındığında hafifçe alınmamalıdır. 1540 civarında aynı tepeleme sürecinin alt kısmı Ağustos ayında bizim için bir odak noktasıydı. Bu, orta vadeli bir tıkanıklık evresine yol açtı. Benzer bir sonuç ya da daha kötüsü bundan sonraki bir koşuda olabilir.

Ancak altın, yukarıda bahsedilen bölgeden geçerse, 1921'de yüksek bir boğa piyasası hakkında konuşmaya başlamalıyız, bu bir noktada aşılması muhtemel görünüyor, ancak başarılması biraz zaman alabilir. Her halükarda, kısa vadeli resim, belki de daha iyi, 2011/12 sınavı için şekilleniyor gibi görünüyor. Ama sadece 1658

Altın Fiyat Tahmini Genel Bakış :
  • Altın fiyatları 2020 seviyelerinin altında toplanmaya devam ediyor, ancak oynaklıktaki bir diğer gerileme boğalar için hayatı zorlaştırıyor.
  • 16 Mart'ta ayarlanan koronavirüs pandemik düşüklerine kadar altın volatilitesindeki düşüş ideal değildir, ancak altının fiyat seviyesi altın volatilitesinin son bu kadar düşük olmasından önemli ölçüde daha yüksektir.
  • Göre IG Müşteri güven endeksi , tüccarlar net uzun altın konumlandırma azalttı ve görünüm nötr kalır.

Altın Fiyatları Mayıs Ayına Kadar İşlem Görüyor
Altın fiyatları Nisan ayının çok güçlü bir ayını tamamladı ve Ağustos 2019'dan bu yana en iyi performansı olan% 6.94'ü kazandı (% 7.63). Ancak bu kazanımlar ayın ilk yarısında, altın fiyatlarının 2020 yılının en yüksek seviyesine ulaştığı ve 14 Nisan'da neredeyse yedi yıldaki en yüksek seviyesinin 1747,42'ye yükseldiği zaman geldi. Sonraki iki hafta içinde altın fiyatları istikrarlı bir şekilde daha düşük yanma kaydetti.

Yine de, Uluslararası İşçi Günü (Mayıs Günü) çevresindeki banka tatilleri nedeniyle düşük katılım oranları göz önünde bulundurulduğunda bile, küresel pazarlara bir bakış, risk iştahının tam olarak çok iyi olmadığını ve altın fiyatlarının görünme olasılığını açık bıraktığını göstermektedir. yakında tekrar yükselecek. Japon Yeni tarafından elde edilen kazanımlar , ABD Hazine getirilerinde daha aşağı yönlü ve ABD hisse senedi piyasalarındaki kayıpların tümü, altının güvenli bir sığınak olarak temyiz edilmesinin yakında gündeme gelebileceği bir senaryo oluşturuyor.
Altın Oynaklığı Geri Çekiliyor, Altın Fiyat Potansiyelini Azaltıyor
Altın fiyatları , ekonomik kullanımları olan gümüş gibi değerli metaller de dahil olmak üzere diğer varlık sınıflarının aksine oynaklıkla ilişkilidir Diğer varlık sınıfları iken tahvil ve hisse senetleri gibi artan oynaklık sevmiyorum büyük belirsizlik sinyalizasyon nakit vb temettü, kupon ödemeleri, akar etrafında altın eğilimi yüksek oynaklık dönemlerinde yararına. Artan makroekonomik gerilimler nedeniyle finansal piyasalardaki belirsizliğin artması, altına güvenli bir şekilde çekilmesini arttırmaktadır.

Altın Fiyatı Teknik Analiz: Günlük Grafik (Mayıs 2019 - Mayıs 2020) (Grafik 2)
Altın Fiyat Tahmini: Risk Sours olarak Bayrağa Sarma - XAU / USD için Temel Seviyeler
Altın fiyatları, hem son hem de uzun vadeli hamleler bağlamında önemli yukarı yönlü hedeflere ulaşmış olan iki temel Fibonacci seviyesinin altında toplanmaya devam etmektedir. Referans verilen iki Fibonacci seviyesi (1) Mayıs 2019 düşük, Eylül 2019 en yüksek ve Kasım 2019 en düşük seviyelerinden alınan% 100 uzatma olup, hesaplanan hedef 1736.39'da ve (2) 2011 en yüksek seviyesinin% 76.4 geri çekilmesi düşük aralık 1714.66'da. Bunların geçen ay boyunca müthiş bir direnç olduğu kanıtlandı.
Bu nedenle, yine de kısa vadeli yan aralığın, 14 Nisan 2010'da 1747.72'de en yüksek seviyeye ve 21 Nisan'da 1661.42'de (düşük 21-EMA'da destek bulan) düşük salınım arasında gerçekleştiğini iddia ediyor. Bu amaçla, altın fiyatlarının bu konsolidasyona girmesi göz önüne alındığında, piyasa yukarı yönlü bir eğilim sürdürmektedir. Altın fiyatları buradan yükselirse, yakın dönemde ölçülen hamle 1834.02'ye doğru kazanç gerektiriyor. Altın fiyatları 21 Nisan'ın en düşük seviyesi 1661,42'yi kırdıysa, ölçülen hedef 1575,42'dir.
Ancak, son günlerde yükselen sıralı sıralarda olmayan günlük 5-, 8-, 13- ve 21-EMA zarflarının üzerine düşen altın fiyatları ile momentum son günlerde soğudu. Boğa bölgesinde de olsa günlük MACD düşüyor. Slow Stochastics hızla medyan çizgilerine doğru geri çekiliyor. “Yıllık zirvelerin ihlali” nin biraz daha uzun süre beklemesi gerekebilir; Boğaların yükseliş trendini savunmak için yapacakları işleri var.
Altın Fiyatı Teknik Analiz: Haftalık Grafik - Ters Baş ve Omuzlar Deseni (Mayıs 2011 - Mayıs 2020) (Grafik 3)
Altın Fiyat Tahmini: Risk Sours olarak Bayrağa Sarma - XAU / USD için Temel Seviyeler
Altın fiyatları, bu yılın Kasım ayından bu yana Kasım 2012'den bu yana en yüksek seviyesine ulaşarak, çok yıllı ters baş ve omuzlar modelinde önemli ilerleme kaydetmiştir. Dolayısıyla, hala% 76,4'lük geri çekime (1714,66) giren ve bu ralliyi daha uzun vadeli teknik tablo bağlamında incelemek zorundadır: bu yılın başlarında ortaya çıkan altın fiyatı ters baş ve omuzlar modeli hala geçerli ve yol gösterici altın fiyatı aksiyon.
Boyun çizgisinin yerleştirilmesine bağlı olarak, potansiyel uzun vadeli altın fiyat rallisinde nihai yukarı yönlü hedefler , eğer Ağustos 2013'ün en yüksek seviyesi 1433.61'e karşı boyun çizgisi kırılması çizilirse 1820.99'da bir son hedef çağrılır Bu, altın fiyatlarının 1834.02'ye yükselmesi için günlük zaman aralığındaki ölçülen hareketle düzgün bir şekilde ilerliyor.
IG Müşteri Görüş Endeksi: Altın Fiyat Tahmini (1 Mayıs 2020) (Grafik 4)
Altın Fiyat Tahmini: Risk Sours olarak Bayrağa Sarma - XAU / USD için Temel Seviyeler
Altın: Perakende tüccar verileri trader'ların% 71,86'sının net uzun olduğunu, 2.55'den 1'e uzun ve kısa trader'ların oranını gösterir. Net-long'un traderların sayısı düne göre% 5,43 daha düşük ve geçen haftaya göre% 2,35 daha düşük kısa vadeli yatırımcı sayısı düne göre% 1.90 daha fazla ve geçen haftaya göre% 10.18 daha az.
Genellikle kalabalık hissine karşı bir görüş alırız ve tüccarların net uzun olması, Altın fiyatlarının düşmeye devam edebileceğini düşündürmektedir.
Konumlandırma dünden daha az net uzun, ancak geçen haftadan daha net uzun. Mevcut hislerin ve son değişikliklerin kombinasyonu bize daha da karışık Altın alım satım eğilimi veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yapılan yorumlar argo kufür içermemelidir.

Yasal Uyarı


dovizaltinanalizi platformu; içerisinde yer alan veriler, fiyatlar ve bilgiler nedeniyle oluşabilecek herhangi bir kayıptan sorumlu tutulamaz. Ayrıca buradaki yorumlar, bilgiler ve analizler "yatırım danışmanlığı" kapsamında değildir. Altın Fiyatları platformunda yer alan yorumlar ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayalıdır. Bu görüşler, sizin mali durumunuz ile risk – getiri tercihleriniz için uygun olmayabilir. Yatırım kararları alınırken, sadece buradaki bilgilere göre pozisyon almamanızı öneririz. Kendi görüşleriniz ile yatırımlarınızı yapmanız ve başkalarını etkilemeden platformu kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.